Kalamarların Efendisinden Bir Trofe Daha

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ironman tarafından paylaşıldı.

1. 4443

4443

Maşallah HAMDİ abi harika kalamar tebrikler devamıda rastgele ...

2. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Tebrikler çok güzel, rastgelsin.

3. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    shimano force master 2.70
    Favori Makine:
    shimano exage 4000,peen battle 3000
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Kalamar,sonbaharın sonlarına doğru kıyaya yaklaşır ve ilkbahar ortalarına kadar kıyaya yakın kalır.
    Burada dikkat edilecek husus,av yapılacak kıyının 3-5 metre derinlikte olması,kıyıda kalamara yem olacak küçük balıkların olması ve önemlisi,bu 3-5 metre derinliğin otluk ve yosunluk olmasıdır.

Av vakti,akşamüstü ve gecedir.Gece avlanılacak kıyının ışıklı olması lazımdır.Yani denizi, sokak lambalarının veya başka ışık kaynaklarının aydınlatması lazımdır.Birde Ay ın parlak ve tepede olduğu zamanlarda av yapmak mümkündür.

Bir çok sayılı firmanın kalamar zokalarını senelerdir denedim.Fakat son 3-4 aydır kullandığım 2-2,5 TL.lik bir kalamar zokası olan"Fisherking"markadan aldığım randımanı hiç birinden almadım.Dakikada 2,5 metre batarlı olanından kullanıyorum.Üst tarafları mavi ve kuyruğa doğru sarı,yeşil,pembe ve yavru ağzı renkler çok iyi iş yapıyor.Gündüz mavili ve yeşilli olanları kullanıyorum.Diğerlerini hava kararmaya başladıktan sonra kullanıyorum.

Kullandığım kalamar zokaları

Tekneden avlanma şekli ise,rolanti sürratte ve aynı yukarıdaki kalamarya nın 1 metre önüne 10-15 gr.lık zeytin kurşun ve fırdöndü ile yada alt tarafında gagası bulunan kalamar zokaları ile yapılabilmektedir.Teneden yapacağınız sırtı türü kalamar avlarında mutlaka 1 veya 2 tane fıdöndü kullanınız.
    Tekneden yapacağınız avladada,avlak yine yukarıda belirttğim tür avlaklar olmalıdır.

4. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Bu sahteler eski foçada moralı balık av marketide satılıyor doğru d:thumb: eğil mi :) Yaşasın alabileceğim :)

5. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    shimano force master 2.70
    Favori Makine:
    shimano exage 4000,peen battle 3000
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Moralı da bu sahtelerden kalmadı Ege ciğim.
    Bende geçenlerde Karşıyaka dan aldım.
    Karşıyaka vapur iskelesinden anıta doğru giderken soldan ikinci veya üçüncü sokağın içerisinde bir malzemeciden almıştım.hatta o sokakta hep bisikletçiler var.Çaktın köfteyi:D

6. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Valla hamdi abi :D iyi söyledin bende foçaya gelmeden alıyım ..Teşekkürler .