arkadaslar biraz gerçekci olmak lazım bazı balıkları yakaladıktan sonra balıgı çekerken balıga kramp girebilir vurgun yiyebilir, ben marmarada cok balık yakaladım özellikle mezgitleri yakaladıktan sonra bile kaskatı kesilirdi yamulurdu buda onun gibi birşey olması lazım, arkadasımız balıgı tuttuktan sonra kramp sonucunda bu sekli almıs olabilir buna kimse değinmemiş ayrıca bu genetik nedenlerden dolayıda olabilir kesinlikle başka tür değildir
Çok şaşılacak bi durum değil bu defalarca kere çeşitli balıklarda bu durumu gördüm. Bildiğim kadarıyla yumurtadan çıkarken oluşan bi deformasyon canlı doğuran balıklarda da görülüyor ve yaşama sansları çok az nadirende böyle hayatta kalmayı başaabilenler oluyor.
Bende geçenlerde mavruştayken arkadaş bir mavruş aldı. mavruşun alt dudağı yoktu. yamuk kaynamış. galiba birisi zımbayı vurunca koparmış dudagını çok ilginç görünüyordu.
Akvaryumda balık yetiştiriyorum, yavruların bazıları deforme doğuyor, insanda olduğu gibi, kimisi hayatta kalıyor, bu gariban hayvanın da bu formla avcılık yapabiliyor olması takdire şayan. Omurga eğriliği var hayvanda doğuştan, insanlardaki karşılığı skoliosis (skolyoz)... Edit: Yakup hocam açıklamış zaten, atlamışım onu, tekrar oldu, idare edin...
Bu aralar Dudullu Çetinkaya da küçük kambur çupra satılıyor. Fiyatı da uygun tabiki. Ama tadı yok. Diğer çiftlik çupralarından daha yağsız ve lezzetsiz. Araştırılması gereken bir durum...