Kamış almak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum.

Konu, 'Kamışlar' kısmında onurtepe tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Fakat, benim bashsettiğim şey, dyneema misina..

Şimdi bunun 0.12'si, normal misinanın 0.30'undan sağlam oluyor. 0.17 dyneema ile benim oğlan 25 kilo iken, kemerinden bağlayıp yerden kaldırabilmiştim..

Yani, bunlar sağlamlık olarak zaten diğerlerine kafadan bir tur bindiriyor..

2. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    Serdar abi
    Bu son sözün bence olaya noktayı koymuş,herzaman kaliteli misna,hem çekeri yüksek,hem gam yapması az hemde kafanızın dinç olmasını sağlıyor.Bunun yanında risksiz daha uzak atışlarıda sağlıyor.Sizler kendinizi AMATÖR olarak nitelendiriyorsunuz,ama ben sizden daha amatörüm.:D Sizlerin yazılarını okudukça daha da bilgi ediniyorum.

Bir tecrübemi paylaşayım;

Gölde yayın için olta atarken,bir keresinde yayın büyük geldi ki misinayı kopardı attı.Sarılı olan misina poşet diye tabir edilen 1TL lik 0,35 idi.
    Bende gidip yine poşetlerden 0,60 misina aldım.:D Bu kez kurşun ağırlığını 175gr'a çıkarmama rağmen 40-50mtreyi geçemedim.Sitede yazılanları okudum,sorular sordum,nihayetinde Kaliteli çekeri yüksek 0,30mm misina aldım,DAM marka.Hemde bu kez 100 yerine 200Mt sardım,makina banamısın demedi.Sonuçta çok rahatlıkla 80mt belki biraz daha fazla uzağa atış yapabiliyorum.Hemde max.100gr kurşun ve 30TLlik 3,60 kamışla.:D

Uzun mesafe atışları için sanırım işin aslı şu;
    Kaliteli kamış,
    Rahat boşalan kaliteli misina,
    Sizi yarı yolda bırakmayacak en az 3+1 bilyeli makina.