Selam arkadaşlar, Şu anda maltepe sahilin önünde Kefal yavrusu (maks. 15cm) çıkıyor. Ben birkaçtane kefal yavrusu tutmak istiyorum ve sonra canlı olarak kıyıdan kamış ile levreke atmak istiyorum. Şimdi sizden pratik ve uygulaması kolay olan levrek takımı sormak istiyorum. Balıkavı net gezgin kurşun ile bir takım buldum ama pek pratik gelmedi bana. Bu konuda yardımlarınızı rica ederim. Saygılarımla, Barbaros Geçer
abi galatada biz levregi 3 lü dip takımla alıyorduk 4 numara bronz igne yemde kurt canlı yemle hiç tutmadım senin canlı yem ile 3lü bronz igne kullnman gerekli sanırım
Kefal yavrusu ile avcılık için tavsiyem tek iğneli kıyıdan bırakma takımıdır, şu linkten detayları öğrenebilirsin: http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=1399&postcount=2 bu takıma canlı kefal haricinde, canlı ısparozda takabilirsin. takım hakkında sormak istediklerin olursa çekinmeden iletebilirsin.
ali başar merhaba, şuan tam mevsimi özellikle mayıs ayından itibaren eylül aynın sonuna kadar en verimli şekilde levreğin avını yapabilirsin, ancak mart ve haziran ayları arası yumurtlama dönemi olduğu için avını yapmamak levreğin geleceği için iyi olur, ama herhangi bir yasak yoktur bu konuda tamamen senin seçimine kalmış. eğer yumurtlama dönemine uyarım diyosan zaten 15 gün kaldı, temmuzdan itibaren ekime kadar levreğin avını en verimli şekilde yapabilirsin, yukarda verdiğim takımla kıyıdan çok iyi işler çıkartırsın.. tabi avlandığın bölgede levrek var ise.. bu takımla akya avlama şansında var.
ali sen tam yerindesin ya başka yerde olsa bişey diyemezdim ama izmir bölgesinde neredeyse kefalin olduğu her yerde levrek var, izmirin ne taraflarında avlanıyosun bilmiyorum, aslında söyleseydin onun hakkındada tavsiyelerde bulunabilirdim sana mesela çeşme, ıldırı, merkez, çiftlikköy, v.s. taraflarında süper yerler tarif edebilirim, eğer izmir içi kordon, karataş v.b. taraflarında avlanıyosan o konuda fikrim yok, melih abi o taraflarda avlanıyo sanırım ondan bilgi alabilirsin bunun için.
avlanılacak yerler murat abi; ben ara sıra çeşmeye gidiyorum, orada balık avlamak için genelde dalyan taraflarına gidiyorum. senin de tavsiyelerin varmış onları benimle ve diğer arkadaşlarla paylaşırsan çok sevinirim. senin diğer yazılarından da takip ettiğim yerler var ama daha detaylı tarif edebilirsen çok sevinirim. çiftlikköyün nerelerinde avlanabiliriz mesala.... sadece çeşme için değil izmir merkez ve civarlardaki ilçeler de kıyıdan avlanılabilecek yerleri dönemleriyle yazma şansın olursa memnun oluruz. şimdiden teşekkür ederim.
çiftlikköy tüyo mutlu merhaba öncelikle, şimdi çiftlikköy balık avı yönünden çok verimli bir bölgedir, neresine gitsen av yaparsın derim ama ufak tefek çıkanlar olur onlarda zevk vermez, benim tarifim çiftlikköyü geçtikten sonra yani köy içini geçiyorsun.. altınkum ve pırlanta yolu üzerinde değirmen vardır eski.. ordan itibaren av bölgeleri başlıyo.. mesela o bölgede çok güzel sarpa, karagöz, çipura alabilirsin ama oltayı attığın bölge sığ olmaması lazım yani sığ bölgelerde sadece kefal ve sarpa çoğunlukta oluyo bilgin olsun. ondan sonra onun az ilersinde club pomelan var bilirsin, eskiden kardia idi.. onun yanındaki kayalıklara gidiyosun ister kumsal tarafından, ister kayalıklara çıkıp oltanı atabilirsin, orda levrek, iri sarı kulak kefaller ve çipuralar avlaman mümkün, hatta kıyıdan yavru kefal avlayıp levreğe bırakma yapabilirsin ama gece bırakıp gitme oltayı sonra alırım diyip geldiğinde oltanı bulamayabilirsin. benim gittiğim yerde babaylon otelin iç tarafındaki kayalıklardır, normalde giriş yasak oraya müşterilerden başka ama ben kim varsa tanıdığım için sorun olmuyor ben haricinde otelden tanıdık 2-3 kişi daha avlanabiliyor orda okadar, en bol balıkta orda var özellikle teknesi olan tanıdık birisi varsa onu alıp, iki otelin karşısından olmak üzere açıklara doğru avlanabilirsiniz, tavsiye ederim. Profilimde yazan 12 kiloluk akyada bu yerden yakalandı yine bırakma ile. Daha çok yer var ama şuan vaktim yok yazmaya, bi ara devamını anlatırım.. haydi rast gele
tşk çok teşekkürler en kısa zamanda sırayla denicem yerleri.. geçen hafta çeşme dalyana gittik ölesine oltaları attık birkaç karagöz biraz da ısparoz yakaladık.. bu arada kıyıdan görünen levrek ve turnalar vardı. ısparozun birini canlı takıp salladım. sadece 5 dakika sonra 2,5 kg bi levrek geldi şaka gibiydi. sonra yakaladığımız ısparozları hep denedik ama maalesef başka yakalayamadık. şimdi sizin söylediğiniz yerleri denemek isterim. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Gitme şansınız varsa şu aralar çok iyi çiftlikköy, ordaki arkadaşlardan haberlerini alıyoruz ama sezonu açamadık bi türlü, kısmetse temmuzda ordayım. Normalde çok rüzgar alan ve dalgası meşhur biyerdir, ama haziran ayında çok güzel oluyor. Umarım sizin için çok güzel geçer, bizede geldiğinizde anlatırsınız.. hatta resimlerde olursa keyfine diyecek olmaz rast gele.