bence hala çok yanlış kararlar veriyosun burada sana bukadar insan en kaliteli ve en uygun fiyata(100-150ytl belirtmişsin) ürünler tavsiye ediyor bi makinanın bir kamışın bünyesinde bulunması gerekli özellikleri söylüyolar sende hala bu insanları dikkate almadan karar veriyorsun biraz sitemli bi yazı oldu ama sanki boşa soru sordun bizde boşa cevap verdik. burada yazan arkadaşların hepsinin kendince deneyimleri olmuştur bu deneyimlerden ders çıkartanlar yorum yapıyo
kardeş asla öyle bir şey yok...çok üzülürüm böyle düşünürsen...hepsi benim için çok değerli bilgiler...forumculuğun ne demek olduğunu çok iyi bilen bir kişiyim...bilgi paylaştıkça artar...sakın böyle bir şey gelmesin aklına...sorumda çok ciddiyim...gerçekten tüm tavsiyeler benim için kıymetli...bu arada shimanoda karar kıldım...ve ayrıca neden iki parçalı tavsiye ettiklerini öğrendim..kalama ne işe yarar onu araştırdım forumda...tekrar rica ediyorum...yok öyle bir şey...yanlış bir anlamaya neden olacak bir yazım olduysa tekrar tekrar özür dilerim...
Anladıgım kadarıyla kamıs ve makina avcılıgında acemisiniz.Ben ilk levrek avcılıgına kalkıstıgımda emin olun kamıs atmayı bilmiyordum.Forumlardan üstadlara sordum arastırdım 15 ytlik kamıs 30 ytl lik makinayla basladım.Zamanla kendi seviyemin artıgını düsündükce malzeme kalitemide artırdım.Ve su ana kadar ucuz malzemelerimin malzeme kalitesi yüzündende balık kacırmadım.Kacırdıysam kendi acemiligimden dolayıdır.Ve hala daha o ucuz malzemelerimi her avıma tasırım tas gibi de duruyorlar.Neymiş shimano stradic 3000fı cok kaliteliymiş.Evet dogru fakat sizin 30 ytl lik makinanızda levrek avıcılıgında hiç bir balıkta işi bildikten sonra yarı yolda bırakmaz. Neymiş insanlar asso kulanmazmıs dandikmiş diye yorumlar yapılıyor.Orhan kücükbiçmen üstadımız kamıssız makinesiz 0.35 lik asso misina el oltasıyla 32 kg kılıç balıgı yakalamıstır.Ve bu misinanın üstünde yazan ceker degeri 16.5 kg dır. Fakat önemli olan nokta dogru malzeme kullanmak pahalı degil. Kamıslar levrek avcılıgında 2 parcalı olmalıdır.Esnek olmalıdır.Mukavementi yüksek olmalıdır. Misina yumusak olmalıdır ki balıgın ani darbelerinde ince olan misinamız esnemeli (sert olsa ince oldugu için kopar). Mesela anlamadıgım nokta niye pelican conan makine? O makinanın agırlıgı hakkında bir bilginiz var mı? Levrek avcılıgı saatlerce süren atıp cekmekle olur.Agır takımlarla eve gittignizde kolunuzun agrısından gözünüze uyku girmez bazen. Sectiginiz kamısı neye göre sectiniz onuda bilmiyorum? Levrek avcılıgında kamısın sahip olması gerekn en büyük özellik makina takılan kısmıyla elinizle tuttugunuz yerin ucu arası uzun olmalıdır.Cünkü attıktan sonra toplarken koltuk altınıza girebilmelidir bu kısım.Girmezse yine sizi yorar rahat bişekilde sahtenize aksiyon verdiremezsiniz. Silikonuzun rengini sg kodlu ürünü alın. RiVER sahtenizi fırlattıktan sonra denize görüntü vermeden saklanarak kamısınızı denize dogru egip makinayı tuttugunuz elinizin işaret parmagıyla kamısınıza tık tık vurarak aksiyon verdirirseniz (walking the dog aksiyonu)işte o zaman o sahte size gercek hakkını verebilir. Aslında bu avcılıkla ilgili cok sey var kitap olur.En iyisi siz sorun biz yardımcı olalım. Saygılar...
adil kardeş merhaba...evet kamış konusunda çok acemiyim bu doğru...neden pelikan onuda şöyle açıklayayım...sponsor sitede levrek balığının üstüne tıklayınca önerilen malzemeler çıkıyor... bende burdan yola çıkarak bu makinayı seçtim...daha doğrusu seçmiş idim...şimdi shimano hyperloop 4000 rb makina ekledim listeme...neden teleskopik kamış...çünkü taşıma kolaylığı var...yalnız anlamadığım nokta şu atar değerleri var kamışların...bu ne anlama geliyor bunu bulamadım...yani 10-30 gram atarla levrek avlamakla 25-50 gr atarla avlanmak arasında ne fark var...ayrıca misina konusunda sana sonuna kadar katılıyorum...önemli olan işini bilmek...kamış atar değerleri konusunda yardımcı olursan sevinirim....benim için her bilgi muhakkak çok önemli...ve son olarak bu şimdi aklıma geldi sahte yemi bağlarken acaba fırdöndü kullanacakmıyım ve bunun bağlama mesafesi ne olacak...şimdiden teşekkür ederim...
sorularınızı sırasıyla cevaplayım: 1)Mesela 10-30 gr atar degeri demek bu kamısın atabilecegi agırlık anlamına gelir.Yani bu kamısla siz 35 gr atmaya calısırsanız kırılma ihtimali yüksektir.5 gr atmaya calısırsanız cok kısa mesefaye gidicektir.Kamıs üst limitinin yüzde 20 sini max uzaklıga atabililiriz.Yani 10-30 gr lık bir kamısla 24-26 gr sahteler max uzaklık saglar.Yüzde 10 da üst limitin üzerine cıkabilirz(10-30 gr için 33 gr max.).Levrek avındaki en cok egede kullanılan sahtelerin agırlıkları 10-20 gr arası oldugu için 10-30 alın diyorum. 2)Sahtelerle avlanırken fırdöndü kullanmaya gerek yoktur dönerek gelmezler.Direk misinaya baglamanız en iyi yöntemdir.Fakat son yıllarda rapala klipsleri cıktı onun amacı rapala degiştirirken vakit kaybetmemek cok kücük bir aparat diyelim. Ayrıca siz internetteki alısveriş sitelerinin tavsiyelerine bakmayın onları hazırlayanlar balıkcıda levregi görseler tanımazlar.
adil arkadaşın dedikleri ne katılıyorum gerçekten benim söyliye bileceğim çoğu şeyi gayet güzel anlatmış
katkılarınız ve yorumlarınızda dolayı çok teşekkür ederim...şimdi daha iyi kavrıyorum...o zaman biraz daha vakit harcayıp nette makina bakacağım...yönlendirmelerinize ihtiyacım var...
belllirli markaların katokları var oralara bak arştır beğendiğin makinları internneten satışyapan siterden araştır fiyat bilgisi al bikaç yerden dahasonra oralarda av malzemesi satan yer varsa orlarda bak eğer varsa esnaftan elden al yoksa internetten al
kemal kardeş açıkça söylemek gerekirse buradan çok zor netten almak zorundayım...neden dersen her yerde olduğu gibi buralarıda çin mal malları basmış durumda taklit mal havada uçuyor...