Kamış ve Makina Tercihi

Konu, 'Takım Çantası' kısmında durukane tarafından paylaşıldı.

1. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Okancıgım, ben sadece arkadasın, bizim sitelerde gorebilecegi '' TRIO 55 ve TRIO 55 S '' modelleri arasında urun olarak hic bir farklılıgının olmadıgı, aynı urunler oldugunu bilmesi acısından yazdım.
    İyi dileklerimle.

2. durukane

durukane Emre Durukan

uzun araştırmalar sonucunda dün akşam Kartalda bulunan güvencem av marketinden yapmış olduğum alışveriş sonrası takımımı hazırladım ve sizlerle paylaşmak isterim. orada çalışan arkadaşlar sağolsunlar baya yardımcı oldular.

kamış tercihim;

http://www.avmarketi.com/asp/product/5025/Lineaeffe-allaround-carbon-kamis-100-200g-380m

makine tercihim,

http://www.avmarketi.com/asp/product/16711/OKUMA-OCTANA-OT-55-MAKINE

yorum yapan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. ilk düşündüğüm bütçeyi çok fazla aşmadan giriş seviyesi için iyi bir takım yaptığımı düşünüyorum.

yakın civarlardaki arkadaşlarla beraber avlanmaktan çok memnun olurum. böyle bir ortamda, acemiliğimi de göz önünde bulundurursak, sizlerin tecrübelerinden faydalanmak benim için çok iyi olur.

herkese iyi günler, kazasız belasız, keyifli avlar diliyorum...

3. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Giriş seviyesi için Kamış ideal,makine iddalı...Bir takım asla yetmez,zamanla farklı avlar için farklı takımlara ihtiyaç duyucaksınız,almışsınız zehiri artık yapıcak birşey yok :)

4. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    GEçmiş olsun :( .... Faruk abinin dediği gibi kaptın artık bu zehri.. Henüz 23 yasındayım fakat 8 adet makina kamış setim var çalısır durumda.. Emekliye ayırdıklarımı saymıyorum..

5. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
  6. durukane

durukane Emre Durukan

zehri aldm ve sonunda ilk adımı attım Serhat, inşallah devamıda gelecek ;)

sağol Faruk. öncelikli amaç, acemiliği üzerimizden atmak. ilerleyen zamanlar bakalım neler getirecek. içimden bir ses, tek bir takım ile yetinmeyeceğimi söylüyor.

7. durukane

durukane Emre Durukan

teşekkürler Yekta Bey, bu günden itibaren takipteyim. umarım tanışma fırsatı buluruz bir an önce. Görüşmek üzere...

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Gule gule kullan Emre kardesim.
    Baslangıc setin buysa, sonraları nasıl olur bilemem.hihi hihi
    İyi dileklerimle. Tevfik.

9. durukane

durukane Emre Durukan

teşekkürler tevfik Abi. bundan saonrası ne olur, inan bende kestiremiyorum :)

şaka bir yana, takım gerçekten içime sindi. şu an işyerindeyim ve takımımda arabamda. arkadaşlara gösterdim, hepsinin ortak yorumu "makine de aşmışsın olayı" oldu. akşam arkadaşlarla pendik sahile inip bu takımla ilk denemeyi yapmayı düşünüyoruz. umarım yüzümüzü kara çıkartmaz.

10. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Şöyle kamışım,böyle makinem var diye çok balık tutarım hayallerine kapılma..Tabiki inşallah en büyüklerini sen tutarsın ama ilk başlarda yemi iğneye takmayı bile beceremiyebilirsin ki hepimiz geçtik o yollardan,burada bu aşk'a ömrünü vermiş abilerimizin raporlarında bile bazen boş geldiklerini okuyoruz..Hiç sorun değil bizim derdimiz balık yakalamak değil zaten..Biz balığı yakalama ihtimalini seviyoruz :)
    Yoksa 1 çipura tutmak için 1 kasa çipura parası neden harcıyalım hihi

Rasgele...

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bunlar zamanla ogrenilecek beceri ve bilgi donanımlarıdır. Dusunun, ilkogretime baslıyorsunuz. ilk once defter, kalem, silgi,cetvel,kaplama kagıtları ve hosumuza giden sık bir canta; sonra, kaplama kagıtlarıyla defterlerimiz ve kitaplarımız bir guzel kaplanır. Buraya kadar on hazırlıklarımız eksiksiz tamamlanmıs, egitim sureci bundan sonra baslamıstır. Ogrenmeninde sonu olmadıgına gore, hep ogrenecek bilgi, deneyim ve tecrubelerimiz olacaktır. Sayet, '' Ben her seyi ogrendim, ben her seyi biliyorum '' derseniz, dediginiz yerde her sey bitmistir zaten.
    Esenlik dileklerimle. Tevfik.

12. durukane

durukane Emre Durukan

"Biz balığı yakalama ihtimalini seviyoruz :)" olayın özü kesinlikle budur. ;)

Sevgili Faruk, öyle bir beklentim yok, şu pozisyonda olamazda zaten :) "marka ve model seçen balık yoktur" tabirini yine bu forumda okudum :) şahsen kendi adıma amacım, iş ev, ev iş monotonluğunda geçen günlerimi, biraz daha keyifli hale getirebilmek amacıyla değişik şeylerle uğraşıp renklendirmek, yakın civarlardaki arkadaşlarla, tanışıp kaynaşmak hoşça, keyifli vakit geçirmek...

bütün bu bahsettiğiniz meşakatli yollardan elbette bende geçeceğim :D
    sonuçta ortak payda sadece zevk almak olmalı.

teşekkür ediyorum tekrar...

13. durukane

durukane Emre Durukan

kesinlikle Tevfik Abi. ilerleyen zamanlarda biraz da tecrübe kazandıktan sonra avlarda zaten neyin yeterli neyin yetersiz olduğunu farkedebilmek önemli. bu konuda da sizin gibi üstad'ların ben ve benim gibi olaya yeni başlayanlara vermiş olduğunuz bilgiler olsun, tenkitler olsun bunların önemli olduğunu düşünüyorum.

daha yolun başındayız, sizlerden öğrenecek çok şeyimiz var. saygılar....

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Estagfurullah Emre kardesim. Bizim yaptıgımız sadece bilgi paylasımıdır. Hersey gonlunce olsun. Tevfik.

15. OMMG

OMMG OKAN

Güzel bir başlangıç yapmışsın,hayırlısı olsun.İnşallah buradan bol bol güzel raporlarınıda okuruz...

16. durukane

durukane Emre Durukan

teşekkürler...

17. DISTORTEDMAN

DISTORTEDMAN Tolga

Merhaba Emre. Bende SHIMANO Exage 4000FC ve Albastar 3233 model 100-200gr 4.0m teleskobik alarak olta balıkçılığına yeni başlıyorum. Kamıştan memnunmusun Kartal-Pendik sahillerinde? Çünkü buralar için 20-60gr vb kamışların uygun olduğu hem sitemizde hem de sahillerde söyleniyor. Ben dün denemeler yaptım. Balık yoktu kimsede ama kamış beni biraz yordu :(

Son düzenleme: 4 Temmuz 2011