Kamış ve Makine seçimi konusunda yardım

Konu, 'Kamışlar' kısmında izmirlii_35 tarafından paylaşıldı.

1. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Herkeze iyi aksamlar ,

Selâm Mustafa ,

Henüz Marka / fiyat / makine konularinda karar vermeden ,
    2,40m yahut 2,70 m arasinda bir tercih yapabildinmi ?
    Yahutta , bu tip kamislardan kullanma firsatin oldumu ? Olduysa , hangi uzunlukta ve kac gram atarliydi ? Hosuna giden , tercihini yapabilecegin , özelliklerini begendigin bir ürün varmi ?

Arkadaslarin arasinda bu gibi kamislardan kullanan varmi ? Varsa,, Deneme / test gibi konulara sicak bakarlar mi ?

Sonra at-cek diyorsun..Kullanacagin yumusak yahut sert sahteler hakkinda bir fikrin varmi ? Meselâ kac gramlari hedefliyorsun ? Istersen hedef baliklarini yaz tahmini kolay olsun !

Ben bugün bayagi calistim.. Marka - atar - aksiyon ve fiyatlarla ilgili taslari yerlerine oturttum. Ama , en önemli kararlar sende !! Yani yukaridaki sorularin cevaplarinda ..Sorulara ne kadar cabuk karar verirsen fotograflar (!) buraya o kadar cabuk asilacak .

Bilmen gereken ,,
    Ayirdigin bütcenin disina cikilmayacagi ve O bütceyle en iyi ve en ucuzu alabilmene yardimci olunacagi !

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Alamanya ekolü. Teknik, kılı kırk yaran detaylar. Ne, hangi şey için ve nasıl. Sıfır ihtimale giden, mükemmel kombinasyonu yakalayabilecek kesinlik hassasiyeti. Olabileceklerin en garanti olanının çerçevesi çizilmiş, fazladan dahil edilecek yahut, çıkarılacak bir unsur yok. Dört-dörtlük standart. Herşey net ve hedef/amaç açısından belli.

Boran ağabey saygılar...:)

3. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Herkeze Merhabalar ,

Önce, MuratMurat kardesimizide unutmadan ....
    Görüslerinize , sayginiza ayri ayri tesekkür ederim .

Sevgili kardesim,,

Görüldügü gibi burada, kural teblig gibi olmazsa olmazlar yaninda, paylasmayi hedefleyen ve tecrübeye dayali bilgilerede ulasma imkâni saglaniyor .
    Bu sunum , sayfalardan ve ekranlardan tasacak , firlayacak kadar cogaltilmis bir hazine gibi durmakta . Genci yaslisi hatta ihtiyariyla her firsatta ya tazeleniyor ,yada yenilerinin ilâvesiyle zenginlesiyor .

Hâl böyleyken, bu sunumu ve bilgileri, iyi malzemeyle bütünlestirme ve kavrami daha ciddi bir zemine tasima geregi ve gercegiyle karsilastigimizi söylemekte tereddüt etmiyor ve bundada hic bir sakinca görmüyorum ! Neticede , konuya inanan biri olarak kendime düseni yapmaya calisiyor, ve
    bulundugum yerin imkânlarini her türlü hak ve hukuk cercevesinde genclerimizin ayagina kadar tasimayi hedefliyorum.

Onlarin ,üye olmalarini ,ögrenmelerini ,okullarina islerine ,bilgiye ve malzemeye gereken önemi vermelerini, sonrada dogru olarak ögrendiklerini kendilerinden sonra gelen nesillere dogru olarak aktarmalarini istiyorum . Hatta bizlerin yapamadiklarini yapmalarini bekliyorum !

Meselâ ülkemizin bizlere ait bir Literatürünün olmasini kim arzu etmez ki ?

En basitinden igne desem,zavalli üzerindeki isimleri tasiyamaz duruma getirilmis !Rapala konusunda, muhtemelen yakinda Finlandiya ile mahkemelik olunacak !
    Kalama desem,rahmetli babamdan ögrendigimin dogru olup olmadigini sorgular hale geldim. Bu farkliliklardan kurtulmak , herkezin bas vuracagi bir yapiti ülke
    geneline yaymak sart oglu sart . Yeri gelmisken söylemekte fayda görüyorum. Bu konuda FLY konusuna egilen arkadaslarimizdaki kararlilik ,özgüven ve inanci görmek,mutluluklarin en büyügü.

Saygideger kardeslerim,malzemenin insanlari bazen isinden hobisinden sogutacak, biktirtacak kadar ciddî bir rôl üstlendigine hepimiz sahit olmusuktur.. Ama madalyonun birde öbür yüzü yani, baglayici ,cesaret, güven ve övünc verici tarafi varki , hepimizin 7 den 70 e pesinden kostuguda “O” !

O halde genclere bu hakki ve servisi cok görmemeliyiz ..

Umarim mesajda bir yanlis anlasilma yoktur ve ,,
    Hersey,, kural ve kaidelerdeki hassasiyetlere ve degerlere konu olmadan , hepimizce ve en medenî sekilde sahiplenilerek yürütülür !

4. izmirlii_35

izmirlii_35 Mustafa

bu tip kamışları deneme fırsatım hiç olmadı.arkadaş çevremde balığa meraklı kimse yok:mad:
    hedef balık levrek.:) ama sahteler konusunda hiçbir bilgim yok.

5. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Herkeze Iyi aksamlar ,,

Selâm Mustafa ,,

Asagidaki kamis ve makinelerden bir takim yapmayi düsünürmüsün ? Secimde yardimci olabilmek adina her türlü soruyu sorabilirsin.

Ürün sahibi olup yahut taniyan ve görüs belirten arkadaslar olurlarsa secimin cabuklasabilir ! Özel bir durumdan istifade edecegim icin hemen bildirmende yarar var! En önemli husus , yapacagin her ikili tercihin fiyati, senin bütcene cok yaklasir ama hicbir zaman fazlasi olmaz !

Haydi kolay gelsin,

Kamislar ,,

Berkley lightning 2,70m 15 - 40 gr.
    Berkley Phaser 2.70m 7 - 29gr.
    Berkley Cherrywood 2,70m 9 - 28gr.

Daiwa sam fisher 2,70m 7 - 25gr.
    Daiwa sweepfire 2,70m 15 - 40gr.

Sportex Carboflex 2,70m 0 - 35gr.

Shimano Catana 2,70m 15 - 40gr.
    Shimano Vengeance normal sap 2,70 m 15 - 40gr.
    Shimano Vengeance Shad / Split – Grip sap 2,70 m 14 - 40gr.

Makineler

ABU GARCIA Ultracast 4000F
    Abu Garcia Stealth FD 4000