Öncelikle kardeşim geçmiş olsun, umarım sorununu en kısa sürede çözebilirsin, konuya gelecek olursak bunun tartışılacak bir yanı yok, 232 gr. yazıyla "ikiyüzotuziki" gramlık bir yavru balığın değil söz konusu kamışı kırması, 10 TL lik isimsiz piyasa kamışlarını bile kırması mümkün değildir. Kadreşimiz de beni yanlış anlamasın söylediğine inanmıyor değilim, elbette o balığı çekerken kırılmıştır kamış ancak daha önce de belirtildiği gibi kamışın kırılmasına sebep olacak "bagaj kapağına sıkışma, üstüne basılma, yere düşürme, atarken kayaya çarpma" ile oluşabilecek bir sürü olağan durum var, hatta bunların arasında satın alınan mağzada oluşabilecek ya da fabrikada üretim veya nakliye sırasında da oluşabilecek kardeşimizin de bilemeyeceği ve farkedemeyeceği olasılıklar dururken, 232 gr. lık bir yavrunun gelip herhangi bir kamışı kırabileceğine inanmam olası değildir. Buradan yola çıkıp da okuma kamışlar böyledir hemen kırılır gibi bir yaklaşım bana mantıklı gelmiyor. Belki söylenilen tam olarak bu değil ancak böyle bir intiba oluşuyor bu da bana doğru gelmiyor. Şu an sahip olduğum kamışlar içinde okumanın kamışları var ve herhangi bir sorun yaşamadım aksine çok memnunum, hatta son aldığım kamıştan bir tane daha almak niyetindeyim. Sonuç olarak okumanın ya da başka bir markanın shimanonun kamışları diyelim kırılamaz mı elbette, saydığım ve çoğaltılabilecek olasılıklar ya da hatalı kullanım neticesinde veya limitleri dışında kullanılması durumunda kırılabilir bu da gayet olağandır. İşin özünde böyle bir durum oluştuğunda karşı karşıya kaldığınız durumdur. Selam ve saygılar. Yasin
elinde okuma kamış.makinası spro passion.misinası süper maxsim.sırtında kepçe asılı.belinde tabanca büyüklüğünde balık pensesi..sağında gripper asılı,balıkçı yelekli,vücuduna çapraz asılmış 3 gözlü avcı çantası,sniper şapkalı gözlüklü,wtd yapan birini görürsen.muhtemelen ben olabilirim abi yada 2ci ihtimal, takipçi arkadaşlardan abilerimizden biridirhihi bu tarife göre kafada kamera görürsen %100 benimdirhihi
232 gr balık kamışı kırar. Mesele şu, balık kamışla çekilmez ki, yük kamışa değil, kalamaya bindirilir. Balık zorlayınca kamış dik (dimdik balığı gösterecek şekilde) tutulur filan, bir şeyler yapılır. Eğer balığı kamışla çekmek istiyorsanız, o zaman o işin kamışı olan kamışlardan alırsınız, o da malum spin kamışı olmaz, atması, aksiyon yapması zor olur (bkz: sazan kamışı, tekne kamışı vs.) Benim gördüğüm Okuma'larda çok daha fazla olan zafiyet, parçaların düzgün geçmemesi. Eğer parçalar tam oturmuyorsa, bilhassa kir, toz, kum vs. yüzünden tam geçmiyorsa, yük kamışa dağılmaz ve bahse konu kırılma meydana gelir.
Benim söylediğim de zaten bu, ilk paragrafta yazdıkların kullanım hatası değilmidir bir çeşit, o zaman her kamış kırılabilir kullananda o yetenek olduktan sonra, senin okuma konusunda ki izlenimlerin bu yönde olabilir saygı duyarım, benimkiler aksi yönde en azından benim ve çevremde kullananlardan edindiğim izlenim bu şekilde, selam ve saygılar.
Yasin o kadar basite indirgeyemeyiz. Okuma kamışların kırılması, orada da bahsettim, daha ziyade düzgün geçmemesinden kaynaklanıyor. Ayrıca kamışları elime alıp baktığımda, sanki yük hattı doğru değilmiş gibi bir his oluyor. Spin kamışlarda önemli bir şey, kamışın üretimi sırasında değil, üretildikten sonra belirlenen bir yük hattının olmasıdır. Yani, kamışın bir tarafına kılavuzlar takılırsa, o tarafı yüke tam dayanır, ters takarsanız işiniz zor. Yana kayık takarsanız, kamışın zafiyeti çok artar. Bu hattı bulmak, tecrübeli kişilerin elleriyle olur. Bir yada bir kaç usta, üretlien kamışı alır, hattı tespit eder ve kamışın yönünü işaretler. Ona göre kesilir biçilir. Okuma kamışlar, benim tecrübeme göre bu hattı doğru değil. O yüzden almadım geçenlerde. Ayrıca birleşme noktaları çok dengesiz göründüler. Bu da onları kullanım hatalarına karşı çok hassas yapıyor. İyi de, adamda doğru kullansın demek iş değil maalesef. Doğru kullansan bile, o kamışların malzemesinden ve fiyatından beklenen sağlamlığı verebileceğini pek sanmıyorum.
Serdar abi her tutulan yönteme bir kulp bulmak dan vazgeç artık ne tesadüfdürki size okuma kamışdan sorun yaşıyanlar denk gelmiş kaç kişi denk geldi onuda bilmiyoruz 2 atçekci yanımda 1 saat bekledi koca vatoz ile mücadele edişimi gördüler.forumdan üye arkadaşlar.. artık tahammülüm kalmadı kestim misinayı..ucunda silikon sahte vardı.. bunun 2 katı büyüklüğünde bir vatoz.. bu vatozuda aynı kamış çekti.. süper maxim 25 lik misina ilerliyen günlerde bu misinayada bir kulp bulursun artık Uploaded with ImageShack.us öyle bir lanse ediyorsunki beş para etmez manasına getiriyorsun..sadece incelemişsin..sizde de ne göz varmış abi,mübarek bilgisayar gibi baştan aşağı zıtttt tarayıp not veriyorsun önce 240 aldım.sonra 3mt sonra 270 aldım.3 tane okuma kamışım var ayrı bir başlık açıp okuma fan clup mü kuralım illa
Abi tarifi ben not aldım. Oralara gelirsem birgün, seni 500 metre uzaktan tanırım. Tarif süper :laughing: :laughing: :laughing:
Teşekkür ederim Bu aralar başımıza gelmeyen kalmadı zaten bi tek kamış değilki :/ valla benim bildiğim kamışın başına bişey gelmedi çok dikkatli kullanırım ama olmuşda olabilir gözden kaçan çünkü balığı tamaladım yavaş yavaş geliyodu bi kere asıldı kendine çekti kamış eğildi sonra asıldı kamışın ucu kırıldı denizin içine doğru gitti
kadir abi denize halı klim gibi bişey mi düşürdün ne o öyle abi bende bi şansızlık var valla maşallah dediğim 3 gün yaşamıyo bu aralar
bu arada kamışın kıralan parçasını istanbula göndermeye gerek kalmadan değiştireceklermiş en son aradığımda öyle denmişti
Çağlardan mı yapacaklarmış burak, bir de tamir ücreti ödeyecek misin? Uğraşmana gerek kalmamasına sevindim
yapılma yok onarım görmicek kırılan parçayı aldılar kamış 2 parçalı ya üstünün yenisini takacaklarmış öyle denildi daha almadım kamışı çağlardan
Daha önce okuma v-system 270 cm 10-40 atarlı kamışım av sırasında makinanın kalamasını ayarlarken 2 parçalı kamışın üst parçası kırıldı.Kamış çokta fazla esnememişti.Hemen Okuma türkiye ithalatçısı Cengiz balıkçılığa mail attım kırılan parçanın ücretini sordum eğer 50-60 lira gibi bir ücret verseydi yeni kamış alıcaktım fakat Cengiz balıkçılıktaki Alper bey kamışın kırılan parçasının ellerinde mevcut olduğunu ve ücret almadan kırılan parçanın yenisini kargoyla göndereceklerini söyledi.Gerçekten çok şaşırdım başka bir firmanın ürününü almış olsaydım kullanıcı hatası deyip geçerdi.Daha sonra kamışın üst parçasını Kargoyla adresime gönderdiler.Bildiğimiz sert su borusunun içinde çok sağlam bir şekilde paketlenmişti.Daha sonra yeni gelen kamışın üst parçasını denedim bir yandanda kaygılanıyordum ya yine kırılırsa diye ama kamışın yeni gönderilen parçası çok sağlammış.Örnek At çek yaparken 0.25'lik Trabucco super soft misinamı koparan balıkla uğraşırken kamış şekilden şekile girdi en sonunda misina koptu kamış hala taş gibi.Şunu anladım daha önceki kırılan parça balığın çok fazla bir zorlama yapmamasına rağmen kırılmıştı herhalde fabrikasyon hatasıydı.Sonuç Olarak V System Spin kamışlar tank gibi sağlam.Arada birkaç fabrikasyon hatası olması normal.Fabrikasyon hatası veya herhangi bir müşteri kaynaklı olmuyan sorunda ithalatçı malının arkasında duruyor. Bence sende direk Okuma Türkiye distribütörü Cengiz balıkçılıkla iletişime geçseydin daha iyi olurdu bence çünkü gerçekten sağlam paketlemişler en dikkatsiz kargocu bile bana gönderdikleri kamış ucunu kıramazdı
cengiz balıkçılık gönderiyo zaten bana gönderecekleri ikinci parça bu çağlar av götür kırılırsa getir yine değiştiririz dediler cengiz balıkçılıktan alper beyle görüştüm sanırım bende gerçekten çok iyiler kargoda kırılmasına üzüldüm valla bilmiyorum kadir abi bi olay var ama çözemedim bende