Kamışa Vernik İşlemi Yapılır Mı?

Konu, 'Kamışlar' kısmında 42627 tarafından paylaşıldı.

1. 42627

42627

Favori Kamış:
    Mıtchell Prıvılege 4.20 Cm Surf Casting
    Favori Makine:
    Okuma Tiro 55 s
    En İyi Avı:
    Levrek 1,70 Kg
    Fatih abi gülücük ifadelerinden de anladım ben sizin kötü bir niyetle söylemediğinizi içiniz rahat olsun abim laflarımdan hiçbiri size değildir.

2. korayandroid

korayandroid Koray

Sevgili Yakup,
    Burda senin ve benim haklı yada haksız olmam birşeyi değiştirmez.Bir işe de yaramaz. Burda birinin diğerine yazdığı yazılarla baskın olması diye birşey var ne yazık ki.Lakin benim de başıma geldi. İşi gücü olmayıp forumda her konuya cevap yetiştirenler, illa bir eksik bulayımda şunu yazayım gayesiyle yanıp tutuşanlar, egosunu tatmin etme telaşıyla hareket edenler mevcut malesef. Biz bunu farkediyoruz ama söylemiyoruz.Bunu bu konuya yazanlar alınmasın üstüne. Onlar zaten iş başında biliyorlar kendilerini.Uzun bir süre üye olmamamın nedeni buydu foruma.Fazla bilgi vermememin de.Dikkat edersen bazı kişiler böyle takılıyorlar forumda.Örneğin sen bir konu açmışsın kamışla ilgili ama başkasının senden kamışı iyi.O geliyor senin soruna cevap vereceğine kendi kullandığı kamışla üstünlük sağlamaya çalışmış.Birde böyleleri var.Diyecek söz yok.
    Sana gelince bizim senle alıp veremediğimiz birşey yok.Sinirli de değildik.Sadece şu izlenim vardı senin yazında.Özensizce öylesine sormuşun.Gerçekten tekrar tekrar okudum niye anlamadım diye.Senin yapacağın benim adımı yaşımı sormaktansa,yazdığını düzeltmekten ibaretti.Biz soruna cevap vermeye devam ederdik.
    Ha şu var genelde ortalığı sonradan konuşmaya dahil olanlar karıştırıyor.Onada yapacak birşeyimiz yok.Kimsenin kimsenin kalbini kırmasına da gerek yok.Bu kadar kolay olmamalı.
    Hepsi bu.Sevgiyle kal.

3. 42627

42627

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Tiro 55 s
    En İyi Avı:
    Levrek 1,70 Kg
    Tamam Koray abi kusuruma bakma.

4. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    3m in kaplama folyoları var onları biraz araştır bence vernikten falan daha iyi sonuç verebilir.

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Epoxy işini görür mü kardeşim? Uygulaması biraz meşâkâtlidir ama tahminimce en uygunu olur:)

Takilma sen hiç bir şeye, sadece bilgiyi ayıkla. Bak ne güzel hukuk fakültesi okuyorsun, bilgiyi alıp kullanabileceğin en verimli yaştasın:)

Kimisi, olur, çıkar böyle arada. Sen bilgiyi ayıkla:)

Kal sağlıcakla

6. 42627

42627

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Tiro 55 s
    En İyi Avı:
    Levrek 1,70 Kg
    Kamış yeni hocam ama çizikler baya bir belli ediyor. Ayrıca bu folyolar başka bir proje için bana çok lazım olacak vesileniz ile ismini öğrenmiş oldum :)

7. 42627

42627

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Tiro 55 s
    En İyi Avı:
    Levrek 1,70 Kg
    Eyvallah Çağrı abi epoxy banada mantıklı geldi gibi dikkat ettim çizikleri yağ damlattım ve çizikler yok oldu gibi dedim ki vernik ile rutuş yapar isem kesin gider.. epoxy alıp ince fırça ile rutuş yapacağım bakalım nasıl olacak resimleri buraya katacağım öncesi ve sonrası diye :)

8. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Kamış dediğimiz aleti toz, toprak, su, darbe gibi unsurları düşünüp balıkta kullanmak için alıyorsak bırakta çizilsin ;)
    Ben böyle düşünüyorum en azından..

Çok rahatsız edici durumdaysa carbon fiber kaplama diye satılan sticker gibi malzemeler ile kaplanabilir..

9. 42627

42627

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Tiro 55 s
    En İyi Avı:
    Levrek 1,70 Kg
    Mantıklı bir yaklaşım :) ama gerçekten vernikte çatlama olmuş baya yerlerde ufak rutuş ile düzeltmek daha iyi olur diye düşündüm. Birde kamışın ayaklığını almayı unuttum o yüzden taşa kayaya dayadık, e hali ile verniği baya çizildi :) Bakalım yarın deneyeceğim vernik ile rutuşu işe yarayacak mı acep.. Yalnız selülozik vernik bu iş için uygun olur mu?

10. tayfun92

tayfun92 tayfun

Favori Kamış:
    spro flashback spin 210,Daiwa trans active palangrot 1.20m
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000vi ve spro saltix jigger 360,daiwa sweepfire 4000ab
    En İyi Avı:
    3kg torik ,2,5 kg kefal,60cm baracuda
    Epoxy al onunla kapat yada zedeleme olmadıysa sorun değildir.Görüntü bozuklğu sadece bence.Yada fırçayla verbikle kapatırsınız boyalarla.

11. 42627

42627

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Tiro 55 s
    En İyi Avı:
    Levrek 1,70 Kg
    Şimdi verik almaya gidiyorum. Resimleri çekip katacağım bakalım nasıl bir sonuç olacak.

12. 42627

42627

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Tiro 55 s
    En İyi Avı:
    Levrek 1,70 Kg
    Vernik ile sorun çözülmüştür.. Mükemmel oldu arkadaşlar. Boyacıdan cam vernik ve ilacını aldım hafif sıvı olacak şekilde küçük kavanozun içine katıp karıştırdım. İnce sulu boya fırçası ile de sürme işlemini gerçekleştirdim. Gerçekten işe yaradı çizikler yok oldu.

13. 42627

42627

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Tiro 55 s
    En İyi Avı:
    Levrek 1,70 Kg
    Uyarı : Kamışin sadece ana gövdesine vernik sürün. Diğer kısımlara sürmeyin dengeyi bozuyor ve kamış esnedigi zaman vernikte kırılma meydana geliyor !