bugün sabah üsküdardaydım, küçük caminin önünden ufak ufak istavrit alıyorlardı. oradaki balıkçılar çoğunuzun malumu bu konuda kendilerini usta sayarlar. ve çoğu da gerçekten öyledir. yarım saat kırkbeş dakika kadar izledim. herkes uzağa atma çabasındaydı. ve sanırım orada balık tutanlar aşağı yukarı boğazda en uzağa atan balıkçılar arasında sayılabilir. en azından ben öyle düşünüyorum. gözlerim beni yanıltmıyorsa (ki deniz olduğu için yanıltması büyük bir ihtimal) atışların en uzağı bana göre 60, hadi belki 70 metre civarındaydı. bence bu iş en iyi şekilde karada ölçülerek (futbol sahası, büyük bir otopark veya boş bir arazi gibi) karara bağlanabilir. karadan denize atışlarda mesafeyi tahmin etmek çok zor diye düşünüyorum. o nedenle de herkes farklı görüşler ortaya atıyor. makaranın turunu sayarak ölçmek de doğru sonuç vermez bence. çünkü atışı yaptıktan sonra misine direkt ileri gitmiyor. bombe yapıyor. boşluk alınsa bile saymadan önce yine de yanıltıcı sonuç verir.
Görüsünüze katiliyorum,bende defalarca,bu ölcümlerin birde karada yapilmasini önerdim,hatta bunun icin bir mini org,yarisma yapilmasinida önerdim,önerilerimi hangi sitede yaptigimi bilmiyorum su anda ama bir cok defa önermisimdir, balikciligi sadece"balik tutmak"oldugunu zanedenler ilgi göstermediler,uzak atmakla beraber isabetli atmakta önemlidir,20-30-40 metrelere cizilecek dairelerin icine atma yarismasi mesela,hatta degerli üstadlarin bilgilerini bir kac standla gösterebilecegi masalar olusturulsa,bunlar resimlenerek veya video cekilerek arsiflense,böyle seyler güzel aktiviteler olusturur,bizler sadece önerebiliriz,ilgiyide üyeler gösterir veya göstermez. Sonuc olarak haklisiniz,uzak attigini zanedenler bunu birde karada deneseler sonuc hüsran olacaktir...
Makina hep ayni oranda misina toplamaz,makaraya ilk sarilan misinanin capi ile,son sarilan misina capi ayni degildir cünkü,ortalama olarak 40 cm diyebiliriz...
tabi bunun tam tersi de çıkabilir. belki de ben yanılıyorum. hadi ustalar kadar (100-120 belki de 150 metre) olmasa bile, belki ben de tahminlerimin tam tersine 80-90 veya belki de 100 metre atıyorumdur. şunu da tekrar belirtmek isterim: hiç kimse 100 metre, 150 metre gibi mesafeler atamaz iddiasında değilim. (aslında bu konuda neden bu kadar ısrarlı olduğumu ben de bilmiyorum; herhalde bir arkadaşın yazdığı gibi balıksızlıktan kaynaklanıyordur) sadece kim ne şekilde yanılıyor; onu merak ediyorum. bu arada siteye henüz çok yeni üyeyim ve açtığım bir konu oldukça rağbet gördü. bu da beni çok iyi motive etti.
Bu dediğin çok zor değil abi Denemek Kendine güvenen Kişileri Konu acıcaz İsimlerini yazıcaz Atış yapacak biryer illa bulunur Riva şile Silivri tarafı İlla boşbir alan bulunur ...
ben ortalama 65 cm diye düşünmüştüm..... 1 metre saran makinalar olduğunu baz alırsak, 65 cm ortalamaya uyar.... hatta shimanonun 40 lık makınasında bir turda 81 cm yazdıgını okumustum, makının özellikleri arasında http://www.avmarketi.com/asp/product/9448/SHIMANO-ALIVIO-4000-FB-MAKINE ALIVIO-4000-FB (bir turda 81 cm sarıyor) ALIVIO-10000FB (94 cm sarıyor)
alp kardeşim, herhalde yaşından dolayı konuyu hala tam anlamamışsın. kendine güvenmekle alakası yok, benim merak ettiğim sadece bu işin ortalamasıdır. kimse şu kadar veya bu kadar atamaz demiyorum. lütfen konuyu başka yere çekmeyelim. benim provokasyon amacım yok. olay tamamen merak
Alp'in yaşı ile konu hakkındaki fikri arasında nasıl bir anlamamazlık irtibatı kurulabildiği de bir başka merak ve anlamama konusu oldu benim için.
genç yaşlarda hepimiz (özellikle de erkek olarak) bu tür konuları biraz daha provokatif bulabiliyorduk diye düşünüyorum. ayrıca anlamazlık irtibatı değil de yanlış anlama irtibatı kurmuştum
Bende Onu diyorum işte Ne kadar attığını merak edenlerle anlaşıp 1 yere gidilebilir zor bir olay değil toplanıpta bir yere gitmek ...
aslında hem iyi olur hem de çok komik olur. düşünsene bir sürü oltacı, deniz olmayan bir yerde salla babam salla olta atıyor. gazetelere bile konu olur bu görüntü bence "bu adamlar napıyor" gibi bir şeyler çıkar ortaya
Riva Şile deniz kenarı Onlar kendilerine güler abi Haberlere Çıkmamız iyi olur Olta ile Atış turnuvaları Düzenlenir Herkes daha bilinçli olta atar ...
belki siz komik buluyorsunuzdur ama bu kısır tartışmaya cevap olur kimler ne kadar atıyo (hem nette , hemde ilevsel olrak ) öğrenmiş olur. Aslında bu konu olta balık çılığından çıkmış ve bir surf casting sporu müsabakası konumunda değerlendirilmeli ,oltacı gözüyle baktığınızda takımlarda iğnler ve yemlerde olmalı işte ozaman komik olur Arkadaşların iddalaştığı konuda oltacılığın aksine surf castig sporu yönündedir ve sporcuların kurşunu nereye kadar atıcakları konusunda iddaalar öne sürülüyor bunun en makul çözümü er meydanınıa çıkmaktır. Bu arada bu olaya spor basını herzaman yer vermiştir bizim ülkemizde spor denildiğinde akla futbol ve basketbol gelir ama yurt dışında madalyonun yüzü öyle değil buyüzden türk spor basını bu yaptığınızı kaile bile almyıcaktır tabi özel teşvik olursa çünkü bizim ülkemizde bunun federasyonu bile yok.
Ben internetten yurtdışı siteleri takip edioyorum ve grupşara üyeyim. Özellikle Ameirkada hemen hemen her hafta insanlar bir araya gelip uzağa atma yarışmaları düzenliyorlar. Bİz nasıl bilardoya, bowlinge kahveye gidiyorsak onlarda bir araya gelip surf takımlar ile yarışıyorlar. çok keyifli reismleri görseniz anlarsınız. nasıl halı saha maçı için bir arya geliyoruz, onlar da öyle geliyorlar. bu arada da bilgi sahibi olabiliyorsunuz.
Bende izliyorum Arada resimlere bakıyorum Onların orda yapınca spor bizim burda yapınca millet gülermiş Keşke bizdede öyle şeyler olsa ama nerde Biz balığa gittikçe her balıktan sonra 1 1.5 saat Atış yarışması yapıyoruz aramızda Çokta keyifli geçiyor
Herhalde benim inatlaşmam üzerine çıktı bu başlık.... Bu konuda Çok inat ettim.100 mt kimse atamaz diye.dünya rekoru 100 mt üzerindedir belki onu bilemem ama biz amatör balıkçılar olarak 100 metre diye aldığımız misinalar 30,40 metre çıkıyor.oltasına 100 metre diye sarıp ve attığında makinasını boşaltanları çok gördüm 100 mt attım diye. Sanal alem olduğu için 180 mt bile ATANLAR oldu benim açtığım forumda.Klavye serbest,180 değil 880 bile yazan bile olurdu belkide.
Abi İstanbula işin Düştüğünde Haberimiz olsun abi ogün sana özel organizasyon yapıcam Gidicez bir yere 100 metre Gidiyormu gitmiyormu beraber ölçeceğiz ....