Kamişla Ne Kadar Uzağa Atilabilir

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mickjagger tarafından paylaşıldı.

1. TuRKLoRD

TuRKLoRD Polat

Favori Makine:
    Banax sx 5000
    İstanbula yolum düşmez bu aralar.benim tavsiyem karada denemen ilk önce bunu.attığın mesafeyi misinanın üzerinde yazan 100 mt rakamı ile değilde satılan normal 5 mt şerit mt ile ölçmen.

Bu konuda iddialı olmamım nedeni 5 kişi(profesyonel avcı) ile yarışma yapmamız.iddia üzerine yapmıştık bunu.

Aldınız misinanın üzerinde yzana değil kendi ölçümlerinize dayarak cevap yazasrsanız sevinirim...

2. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Bizde seviniyoruz, 300-500mt misina alıyoruz diye, meğer Polat biliyormuş işin gerçek yüzünü 30-40mt den fazla değilmiş.... [​IMG]

Dava açacam makina üreticilerine, 300 metre misina kapasiteli diye bizi yıllardır kekliyorlarmış... :mad:

Bu miş,mışlar çoğalmaya başladı, hazır herkes burdayken destekli atacak başka arkadaş varsa beri gelsin..[​IMG]

3. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Polat bizim mezureler yanlıştır, sen yanında getiriverirsin artık zahmet olmazsa [​IMG]

4. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

abi hadi aldığımız misinanın üstünde 100 m yazıyo içinden 30-40mt çıkıyo hadi fazla attığını varsayalım 80 mt çıksın peki bu misinayı makinaya sararken adam hiç anlamazmı ? Bukadar insan saff Mı? 0,20mm den 240m 030mm den 100-150 mt alan makinaya misina sardığımızda insan bunu hesaplamıyomu :D :D talihsiz açıklamalar yapıyosun gülünç duruma düşüyosun sen makinana misina saracağın zaman makarnın nekadar misina aldığına bakmazmısın?

bu arada istanbula yolun düşmezse ankarayda beklerim senin için 5 mt şerit metre yerine inşaatcıların kullandığı tekerlekli sayıcısı olan metre bulucam 5m şerit metreyle hem hammalık olur hemde sapmalar ve yanlışlıklar olur . sportif surf casting yarışlarında olduğu gibi o anı sana yaşatacam

5. TuRKLoRD

TuRKLoRD Polat

Favori Makine:
    Banax sx 5000
    Herkes dalga geçiyor yazdığıma....BEnle dallga geçenlere ise ben şu an gülüyorum.....

100 metre futbol sahasında kale çzigisinden diger kale çizgisine olan uzaklıktır(bknz google).o mesefeyi tribünden maç seyreden veya stada çıkmış olan anlar.100 mt re için için en basit örnek olduğu için bunu gösterdim.

6. TuRKLoRD

TuRKLoRD Polat

Favori Makine:
    Banax sx 5000
    100 metre futbol sahasında kale çzigisinden diger kale çizgisine olan uzaklığıdır(bknz google).o mesefeyi tribünden maç seyreden veya stada çıkmış olan anlar.100 mt re için en basit örnek olduğu için bunu gösterdim.

Kulaktan duyma bilgilerle konuşmayalım lütfen.şehir efsaneleri180 mt hatta 500 mt bile olabilir :)...hatta el ile sallama yöntemi ile 75 mt ile atarım diyen çıktı. :)yukarıda verdğim örnegi düşünüp cevap verin.100 mt re futfol sahası uzunluğunda.O mesafeyi güzünüzde canlandırın vesamimi bir cevap verin.....

[/B]

7. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Abi istersen 2 sene sonra gel Ben herzaman hazırım Hertürlü ölçüm aracı ilede ölçebiliriz ben kendime güveniyorum ...

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Aynı yarışmayı benimlede yaparmısın delikanlı:D
    Şaka bir yana senin usta bir avcı ve uzak atıcı olduğunu biliyorum.
    Sevgiyle kal

9. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Sen istedikten sonra Herzaman Hazırım Vedat abi Saygılar....

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Demek beni ciddiye aldın o halde varım be delikanlı:)

11. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    En ciddiye Aldığım insanların başında geliyorsun Vedat abi İlk fırsatta yanındayım...:):):)

Son düzenleme: 14 Mart 2010
  12. TuRKLoRD

TuRKLoRD Polat

Favori Makine:
    Banax sx 5000
    2 sene boyunca çalışıp rekor kırma niyetindemisin.. :)

Arkadaşlar her avda olduğu gibi balık avındada avcılar biraz abartır.lütfen kendi deneyiminiz olmadan 150 mt re 200 mt attılar diye yazmayın.Bu konuya bir arkadaş yazmış .kendi aralarında denemişler 63 mt rekor çıkmış.Bu rakam bile mükemmel bir rakam.75 gr lık kurşun la denemişler,bence iyi bir seçim.4 metre ve üzerinde bir kamış kullanılırsa 100 gr kullanmak mantıklı.esneme payı aradaki 25 gr mı kaldırır ama atışımızda 2,3 metre fark eder bence.

Bu konuda hala iddialıyım.100 mt re atarım diyenle bahse girip iddialaşırım..izmirde olan varsa atatürk stadıda gidip kale çizginsen diğer kale çizgisine atabilek biri varsa cevap yazsın....(105 mt normal,standart bir stad)

13. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Otobüs gidiş geliş Parasını Ödüyeceksen Ben geliyim abi Beni başkasıyla karıştırma Onla kaç metre atar bilmem Ben kendime güvenmesem Burda okadar yazı yazmam ...

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Polat
    Bilmem hiç Köpek besledinmi.Sanırım bu asil hayvanı iyi tanımıyorsun.BU deyişinde bile kendi doğrularına inanan sair doğrularında olabileceğine pek aldırmayan yapıdasın.
    Su içinde atılabilecek mesafeler ise görülüyorki senin doğrularına göre maksimum mesafeler.75 Gr'ı bir tarafa bırakırsak uygun ağırlık kamış makara ve misinayla (yarış stil ve ekipmanı hariç)surf kamış kullanılarak çok rahat 125 metrenin üzerine erişilir.1.Mordoğan şenliklerinde başkasının takımı ile çok rüzgarlı bir günde ölçülen atışım sanırım belgelenmiştir 136 metreydi.
    Alparslan zamanının büyük coğunluğunu İstanbul Boğazı kıyılarında atış yaparak geçirir.Yaşı itibariyle adeleleri henüz tam oturmamış bu delikanlının 30 yaşlarından sonra ulaşabileceği çok önemli mesafeler olacaktır.
    Sevgiyle kal

15. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    İmkanlar El verirse İddamızı Kanıtlayacağız İnşallah ...

16. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Aslinda atilmaz diye bir sey yok,atilir elbette 100 metre ve üstü ama her eline kamisi alanda atamaz bu mesafelere malesef,bunun icin ekipman yani malzemeler ve atis tekniginin gelistirilmesi gereklidir...

17. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Kesinlikle katılıyorum... Ne kadar doğru malzeme seçerseniz seçin, uyguladığınız teknikte hatalar var ise, atış mesafesinden yeterli gelişme beklenmemeli, hatta hayal kırıklığına sebep olur çoğu kez..

Israrlar sonucu ve gereklilikten, gayet iyi, kamış-makine-misina konfigürasyonu yaptığımız bir dostum, bütün bunların sonucunda tam da istediği sonucu alamamış olacak ki bir süre sonra, hatanın atış tekniğinde olduğu kararına vardı.. Doğruydu da, çünki ikimizde de aynı takım olmasına rağmen, aynı yerde, aynı zamanda, ikimizin atış menzillerinde alakasız farklar oldu....

Ayrıca başımdan geçen bir olayı da anlatmam gerektiğini düşünüyorum. Surf balıkçılığına yeni yeni kafayı bozmaya başladığım zamanlar, gavuristan da görmüşüm, çok keyifli, ben de yapacağım, taktım bir kere, tekneyi de satalı hayli zaman olmuş, balık tutmak burnumda tütüyor...Uygun kamış ve makine arıyorum haldır haldır, bütün malzemecileri geziyorum, internet vs. araştırıyorum.. Bütçe de kısıtlı, öyle shimano vs.. markaların yanına yaklaşılacak gibi değil.... Neyse bulabildiğim kamış lineaeffe atlantica. Sıra geldi makineye, dükkan dükkan dolaşıyorum, birkaç yere surf makina var mı? diye sorduğumda, yüzüme garip garip baktıklarından, artık sormuyorum da, giriyorum içeri, bakanlık müfettişi edası ile kafamdakini arıyorum orda burda. Birgün bir baktım ryobi proskyer nose... Gözlerim parladı, fakat adam makineden umutlu değil ki, vitrinin bir köşesine atmış, toz içinde.. Vitrinin en güzel yerleri, dam, banax ve albalara ayrılmış.. Ben hemen yapıştım makineye, biraz tozunu aldım, inceliyorum.. Eleman yanıma geldi, suratıma soru işareti bakışlarla,
    -abi ne yapacaksın o makineyi?
    -Nasıl desem, sahilden uzağa atmak için uygun bir makine arıyorum.
    - Abi o makine sana yaramaz, satamadım gitti zaten, geri vereceğim....:confused:
    Uzandı vitrinden pırıl pırıl bir banax indirdi.
    -İyi bir makine istiyorsan makine bu...
    -Tamam da bak bunun kafa yapısına...
    Baktı, bir anlam veremedi.. Başa sardı,
    -Abi sen uzağa mı atmak istiyorsun?
    -Evet ama 100 metreyi geçmem lazım.. Bu makine sanki pek uygun değil gibi.
    -Olur mu abi, bu makine ile 150 metre atıyorum ben çaparide.... 0,35 misina sararım sana, sağlam olsun ( kıyakçı da ) İstediğin kadar uzağa gider...
    -........................:eek: Olsun ben bunu alayım, ederi nedir ?

Rasgelsin :)

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Maalesef olay anlattığın gibi gerçekleşmektedir sevgilki Ersan.
    Bence balıkcılık malzemesi satan dükkanların elemanları ve hatta sahipleri bile hasbelkader bu işe soyunmuş kişilerdir ve tavsiyelerine genelde kulak asılmaması gerekmektedir.
    Bunca gözlemlerimde başı Cengiz balıkcılığın çektiği birkac bilinçli ve bilgili satıcı dışında bu işe tam olarak vakıf satıcıya rastlayamadım.Bence bir kere satıcı aynı zamanda iyi bir balıkcıda olmalıdır.
    Reklam olarak telakki edilmemesini umarak Ergi,n Balıkcılık ile Alba Karaköydeki Ertan kardeşimizi ilk üçte sayarım.Gerisi pek ümit vermemektedir.
    Sevgiyle kal

19. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tabiki atis teknigi güzel olan,benim fikrimce malzemedende anlayandir artik,atis teknigini gelistirmis kisi,öyle dünden bugüne balikci olmaz,bu zamanla olusurki bu zaman icersindede malzemelerle hasir nesir olmustur.

Derin kafali makineler,cok misina topluyor diye,uzak atis icin ideal olmayabilir,surf icin üretilmis modern makinalarin makaralari sig ama uzun olur ve bu sayede derin kafali makineler kadar misina alir.

Senin tecrüben oldugu icin ryobi makineyi tercih etmissin ersan ama bu iste tecrübesi cok fazla olmayan balikci dostlar malesef saticinin dediklerine uyarak banaxi alirdi ve sahilde bu makine ile uzak atmaya calisir ondan sonrada 50 metreyi,100 metre görerek ne kadar uzaga atiyorum der aldanirdi.

Tabiki bundan bes alti sene evelki gibi degil artik cogu balikci,daha dogru secimlerle malzemelerini topluyor,malesef balikci dostlar kadar malzemeciler ilerleme kaydedemedi daha,bir kac tanesi disinda...

20. balikoltasi

balikoltasi Birol

Alparslanın boş kurşunla ileri atış yarışmasında dereceye gireceğini iddia edebilirim rahatlıkla :) Test edilmiş onaylanmış bir tekniği mevcuttur kendisinin.
    Yanlış ölçmediysem 157 metre gibi bir mesafeye ulaşmıştır kendisi.

Son düzenleme: 14 Mart 2010