silikon sahteleri (6.5-8) 25 metre atabiliyorum rapalayı 35 metere atabiliyorum toplu takımı 50 metreden fazla atabiliyorum aynı top ve takım ile benim ustam 70 metreyi geçti (Kabiliyet) iyi bir surf kamış ve kurşun ve atışla 100 metreyi geçeni gördüm mesafeleri ölçtüm (denize paralel izdüşüm, kurşunun düştüğü nokta) ama uzantıları hesaplayamadım (mesela 100 metreden sonra kaç daha gitti bilmiyorum)
65 lik okuma avenger av veya okuma pl865 in bir sarımı 1 metredir.. Onun haricinde bir sarımdaki misina mesafesi hesaplandığı takdirde karadan denize atışlarda makinanın turunu sayarak tahmin yapmak mümkün.. Tahmin diyorum çünkü ortalama %20 %25 gibi misina bolluğu oluşuyor.. Kurşunun daha havaya dikilerek yapıldığı atışlarda bu oran daha da fazla.. Kamışın atarken çıkardığı sesle uzağa atmanın alakası yok.. Bir tane okuma cedros telesurf 4,50 lik kamış alın, şoklama düğümü sarın, fazla abanmaya gerek yok.. O ıslık çıkaran kamışçılarla yan yana attığınızda mesafeyi açık ara görürsünüz.. He sağlam teknikle 3,50 lik porselen kamışla takımı uzaya göndereni de görmedim değil.. Kıyı balıkçılığında sıra dışı tipler her zaman vardır..