kamp için çadır aldım

Konu, 'Takım Çantası' kısmında rifatyontar tarafından paylaşıldı.

1. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    herkeze merhaba kamp için kolay kurulabilir 3 kişilik bi çadır aldım,ilk defa kap yapıcam hafta sonu göl kenarında,tecrübesi olan arkadaşlar varsa acaba yanıma kesinlikle almam gereken melzemeler belirtirmisiniz.yeniyim daha bu kamp işinde ilk tecrübem olucak,şimdiden teşekkürler herkeze rastgele

2. deePblue

deePblue na

hayırlı olsun rıfat kardeşim :)
    benım bi tavsiyem var.aklına gelen şeyleri mutalka bi kağıt parçasına madde madde yaz..en basit şeyler dahil olsun ama(tuzluk-çakmak vs.) ;)
    en azından düşündüğün şeyleri unutmamış olursun.abilerden gelen tavsiyeleride eklersin tabi.
    kazasız ve cok güzel bir kamp diliyorum

3. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    AMATÖR BALIKÇILARDA OLMASI GEREKEN ANA MALZEMELER
    4 ) Çadır (birkaç gece kalınacaksa)
    5 ) El feneri ve yedek piller.
    6 ) Misina:makara için:en ideal olanı 35 mm olandır. ( Şeffaf ,siyah,yeşil idealdir )
    7 ) El oltası için:50-60 mm en idealidir
    8 ) Çeşitli iğneler :1-3 no arası iğne kullanın.
    9 ) Bıçak
    10 ) File ( balığı sudan almak için )
    11 ) Karga burnu
    12 ) Çakmak veya kibrit.
    13 ) Şamandıralı takımlar ve yedek şamandıralar.
    14 ) Suni yemler ( Şassy birkaç renk,meps,rapala,kaşık vb.)
    15 ) Çelik bedenler
    16 ) Fırdöndüler ( Farklı numaralarda )
    17 ) Kurşunlar ( farklı gr.larda.)
    18 ) Şapka ( sıcak havalarda çok önemli )
    19 ) Gümüş ağı yemlik balık yakalamak için.(en fazla 5mt.boy 1.50mt.derinlik 10-18.mm göz aralığı olan )
    20 ) İlk yardım malzemeleri
    21 ) Fotoğraf makinesi,kamera vb. ( Artık resimde çok önemli )

Benim ilk etapta aklıma gelenler birşeylerde sen ekle istersen.Sana iyi avlar dilerim.

4. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    çamaşır ve çorap dahil 1 takım giyecek
    çakmak ve fener mümkünse 1 den fazla sayıda alırsan iyi olur
    yukardaki listeye bende bunları ekleyebilirm
    iyi bir kamp dilerim:)

5. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    İyide benim listede zaten çakmak ve fener yazıyor anlamadığım ikincilerimi al diyorsun.:D

6. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    evet abicim mümkünse 2 şer adet al demek istemiştim
    bozulabiliyor yada çakmak ıslanıveriyor al başına belayı :)

7. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Anladım tamam.

8. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Gereken herşey yazılmış..İyi kamplar..

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    osman abinin malzemelerine birkaç ekte ben yapayım
    1)kamp lüksü
    2)piknik tüp
    3)tüpü içinde yakabileceğin büyüklükte karton kutu (rüzgarda tüp yakmak zordur)
    4)ufak ağaç testeresi
    5)satır
    6)yılan sokmaları için serum lastiği
    7)sivri sinek losyonu
    8)bolca gazete ve çıra
    9)ceptelofonu için araç şarj cihazı (şart)herzaman lazım olabilir
    10)derince bir varil tipi termos veya buz kabı içine önceden içinde buz yapılmış şişeler gölgede birbuçuk gün erimiyorlar tavsiye ederim çok önemli
    11)gittiğin bölgeye göre yanında silah havaya suya ateş etmemek şartıyla
    12)mutlaka çöp poşeti çevre temizliği için
    13)gittiğiniz yer gece soğuk oluyorsa yakmak için bir çuval tahta veya odun
    benim aklıma gelenlerde şimdilik bunlar daha ekleme yapacak arkadaşlarda çıkabilir size şimdiden rastgelsin dileklerimi gönderiyorum

10. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Benden çok yaşıyacaksın ben yazacaktım dalga geçiyor derler diye yazmadım ama kamp kuracağı için bence lazım olacaktır hepsi.:p

11. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    yücel bende bunun için gittim opel combo aldım ya doldur doldurabildiğinkadar
    (ruhsatımda kamyonet yazıyor)

12. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    :)

evet bukadar aparatı bi arada taşımak gerçekten zor ama gerçektende gerekli şeyler,bilmiyorum kazasz belasız olur umarım,biran önce gidip o duyguyu yaşamak istiyorum ama:) teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.herkeze rastgele

Son düzenleme: 17 Temmuz 2007
  13. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    ayrıca

yanıma güvenlik önlemi için kurusıkı silah(ürkütmek amaçlı),bider gazı,ve gama almayı düşünüyorum bilmiyorum galiba biraz abarttım ama:) sanırım bulundurmakta fayda olabilir.nebiliyim ayı falan inmesin benim cadıra:))

Son düzenleme: 17 Temmuz 2007
  14. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    rıfat kardeş şayet bahtsız bedeviysen nereye gidersen git o ayıdan kurtulamazsın ama sen genede güvenlik önlemini al özellikle bilmediğin bir yere gidiyorsan. bilmediğin bir yerde çadırını mutlaka başka kamp kuran bekarlara yakın kur ve azda olsa onlarla muhabbet et ve iletişim kurmaya çalış çünki kamp süresi içinde veya sonunda senin onlara veya onların sana ihtiyacı olabilir yukarıda yazılı malzemeler lazım olabilecekler sen içlerinden sana uygun olanlarını seçip eliyeceksin ama şunu unutmaki bu malzemelerin hepsi sana birgün lazım olacak sana kolay gelsin kardeş.

15. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    tşk

telşekkür edrim aytekin abi tavsiyelerine uyucam ama elemem lazım malzemelrin bazılarını taşımak gerçekten güç olur yoksa.

16. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Rıfat Hocam malzemeler tamam olmuş...Ülkemizin güzel köşelerini bizlerden esirgememek için Fotoğraf Makinası nı unutma aman;)

17. hahahahha

tum malzemeyi tasımak için tanıdık nakliye firması ismi verebilirim.

saka bir yana
    o kadarda degil. iyi bir kampçı tüm bu malzemeyi tek basına bir seferde taşır.

eger kamp yapacaksanız buyuk boy kaliteli bir sırt çantası zaten olmalı. yoksa obasından kovulmus bedevi gibi torba, poşet, paket le kamp olmaz.

Buyuk boy saglam iskeletli bir sırt çantası, çadır, mat tulum, yedek esyalar ilkyardım setini vs yi taşir.
    Kampçının vazgeçilmezidir. aracınız varsa bile bumalzemeyi aracın gidemeyecegi yere tasımak yada kucuk geziler için işinize yarayacaktır.

piknik tüp olayına girmeyiniz.

kamp tipi ocak ve tupler var. kucuk boy onlar daha uygun . onlardan alınız. her bir kucuk dolum kartuşu 4 saat net bütan ateşi saglar size. 2 tanesi toplam yarım kilo gelmez. hemen her aygaz bayiinde yada kamp malzeemesi satanyerde var artık. -5 dereceye kadar saglıklıyanar sonrasında zzatenbenzinli kampçı malzemelerindenbaşkası işe yaramaz.onuda yuksek irtifa dagcıları kullanır.
    bunları da sırtçantasına tepi veriniz.

aydınlatma olayı için bol pil ve el feneri uygun olur. kamp atesiniz de gece size yeterli ısık saglar.

öyle lüks vs gibi lüks seylere gireceksek durum vahim. onlar kore savasından bu yana demode oldu.

kuçuk led ısıklı ve çok dayanıklı kampçı fenerleri satılıyor. ufacık bir pille iki gece çadırınızı aydınlatırlar.

öyle aydınlatma için 6-7 kg çelik taşımanıza gerek yok yanınızda. onlarıda kamp malzemesi satan yerlerden çok ucuza temine debilirsiniz. çinliler o işede el attı ve ederi boyutundan bile kucuk .

hımm

balıkçılık malzemesi ise zaten malzemelerinizi koydugunuz bir takım çantası vardı dimi. hepsini içine atıp onu da elimize alıyos. artı oltalarıda katlayıp büküp sırt çantasına teptikmi. tamam.

Herkesin unuttugu sey.
    buyuk boy çöp torbalarımız.
    çöplerinizi olay yerinde mi bırakacaksınız.. cıkcık..
    asıl yurdundan edilmiş bedevi göruntusunu siz dönus yolunda çöp poşetlerini sürüklerken vereceksiniz. kendinizi bu zevkten mahrum etmeyin lutfen.
    plastik çöplerinizide uyanıklık edip yakmayın. ozon yeterince delik zaten.

vahsi hayvan korkusuna gelince
    . kucuk bir transistörlu radyo hepsini kaçıracaktır .Maçlarıda kaçırmazsınız böylece.olmadımı çekmiyormu siz yine de biraz açın. modernizmin cızırtısı vahsi hayvanların mekanı boşaltmasını saglar.sonra çadırı kurarız.

kamp yerinde yeterli gürültüyü yapacagınızdan eminiz. Bu en basta sürüngenleri uzak tutacaktır. ancak tedbiren yiyecek malzemelerinizi ortada ve açıkta bırakmayın. ayı vakamız ve korkumuz bundan kaynaklanır. ama zaten olsada yesek durumu .dagda ayı kalmadı malesef. görurseniz sakince ve yavasca uzaklasırken bir kaç kare fotografını çekin. bizde görelim..

bir combo, dumba, tumba tipi arabanız varsa bir kamp tibi tasınabilir buz dolabı edinin yiyecekleri içinde tutun hem koku olmaz hem bozulmaz.ohh soguk bira keyfi de olur.
    yok mutevazi tabanvaycılarsanız yiyecekleri iyice baglanmıs plastik torbalarda tutun. saga sola saçmayın.

ayrıca hatırlatma
    ayılar kuru sıkı tabancalardan korkmaz:=)
    siz tedbiren her kampınızda bir işaret fişegi yada duman işaretleyicisini yanınızda bulundurun
    hem ateşlendiginde ayı yı kurdu vs yi korkutur
    hem de mazallah kaza bela kaybolma durumunda yerinizi işaretleme işine yarar:=)

ve sinek kovucu sıvı aparatlardan alıp bolbol sürünün. kampınızı zehir etmesinler.muhtemelen sizi en fazla zorlayacak vahsi hayvanlar onlar olacaktır.

amonyak mı eczanede var
    akrep çıyan örumcek ve sair sokmalarda yaraya süreceksiniz.

tek terdimiz livar kaldı .

onu da layık oldugunca kafamıza geçirip yollara düştükten sonra tek sorun dönuşte eczaneye ugrayıp alacagımız volteren lasonil vb bel fıtıgı tedavisinde kullanılacak ilaçları almayı unutmamak kalıyor. onuda hatırlarsınzı her halde:=)
    rast gele.:=)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 18 Temmuz 2007
  18. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    merhaba

Cengiz abi tavsiyelerin için sağol,evet matım tulumum el fenerim,sivrinek kovar,ve en başta sağlam bi kamp öantasına sahibim.işaret fişeğine gelince ayı kovalım derken ormanı yakmayız umarım:),şaka biyana tabiki gerekli bi malzeme haklısınız.bilmiyorum bu işte profesyonel diilim kesin biyerlerde bi eksiklik yaparım galiba,ama ilk deneyimim olucak tabi,herseferinde yeni bişeyler öğrenirim,tekrar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim herkeze rastgele

19. meraklanma

meraklanma. sen deneyerek ögreneceksin. zamanla kendi en gereklilerini tespit edeceksin.
    luks malzeme alırken en gereklileri unutma yeter. adı uzerinde kamp bu. zorunlu malzemeler olsun gerisinin yokluguna katlanılır.
    ve asla tek gitme kampa. muhakkak yanında saglıklı ve dayanıklı bir kurban al öyle git:=)

20. Güle güle kullan:)
    :D