Sabrı telkin eden ben, ama sabredemeyen de ben oldum. Buraya değil de özeline yazmış olaydım ayniyle vaki durumların olacağını bizzat görme şansın olacaktı, bunu düşünemedim de açıktan yazdım. Biraz da öyle gerekti zira açıktan yazmamın senin nezdinde güven oluşturacağı da aşikardı. Genel bir konuyu özel yazınca önceki yaşanmışlıkları bilmeyenler açısından taraf olunduğu hissi uyandırabilir, güven zedeler, acabalara yöneltir kişiyi. Bu durum ikimiz arasındaki yazışmalardan şekillenen kısımı ifade eder. Bir de 3. şahıslar açısından beliren yönü var ki; işte cevap verilmedi görüldüğü gibi. Ancak önceden olduğu gibi mesaj sildirme gayretleri de olmadı. - belki de oldu fakat yönetim reddetti, bilemeyeceğim - Neden olmadı? Çünkü ilk kez bu denli kendisini işaret eden bir anlayışın ifadesiydi yazdıklarımız ve O'da sustu. %0 tutturmayı yeğlerdim, ama o iyilik bana çok görüldü.
Nuri bey, bence de keşke sıfır çekseydiniz, herkes konuşsaydı ve meramını anlatsaydı. Ama bunun böyle olmayacağı gün gibi açıktı zaten. Anlatılabilecekte pek bir şey yok aslında. Onun için bunlar yazıldı çizildi. ben kendimce sadece şunu anlatmaya çalıştım, bir tarafla konuşuldu, anlaşıldı, yada anlaşılmadı, en azından bir ortak nokta bulundu. Bu demek değil kesinlikle bunları sana hak verdiğimiz için yaptık, iki tarafta uyarıldı aslında hep. Ama hep ortalıklarda olan göze battı. Cevaplandı. Ne oldu sonra çıkıldı ortaya ben kazandım. Hayır kaybedenlerin büyüğündensin. Çünkü sürekli plan yapan, kendini ve insanları kandırmaya çalışarak mazlumu oynayanlar en azından benim önümde bir kıymet arz etmiyorlar. Kızgınım evet, dolaylı yoldan bile olsa kullanılmış gibi olmak, bir akıllının çıkıp bunu fayda bilmesi beni kızdırıyor. "Her şeyden önce insana.....Sevgi...Saygı...Hoşgörü..." hadiyiniz oradan önce insana saygıymış. Herkes önce kendine saygılı olsun da, sonra diğerlerine de göstermesini bilir. Bu bir ahlaktır... Neyse şimdilik herkese iyi akşamlar. Kimse kusura kalmasın, ama bazen birileri de bir şey söylemeli...
Sizi anlıyor ve hak veriyorum, kaleminize sağlık sevgili Murat. 3E prensibi gereğince (uydurdum ) sorunlarımız: 1- Ekonomi 2- Eğitim 3- Ehlak Selamlar... .
1 Ekim 2014 saat 9.30 konuna son yazımdan sonra ilk defa giriyorum, bana yazılanları da şimdi gördüm ........ Sevgili Mert kardeşim sana uzun zamandan beri gel diyorum ama her defasında ya hava bozuk oluyor ya da teknemde bir arıza seninle yaptığımız tel konuşmalarımızda hatta daha evvel de geldiğinde kalmış olduğun otelde Ali Kavasla Taşhan da yer için bile görüşüm senden bahsettim, dediğim gibi şu anda da teknem ile uğraşıyorum Yanmar servisi Ahmet bey Ayvalıktan gelecek motorun bütün parçaları alındı sadece ustayı bekliyorum havaların iyi olduğu zamanlar tekrar sana haber vereceğim. Sevgiler hoşçakal.
Nerede kaldık; en son "İmzam ise beni temsil eder ve çok gururlandırır" diyorduk, şimdi hatırladım.... ooooo pardon pardon uçmuş gitmiş imza, şimdi yerinde yeller esiyor... neyse didişmeye gerek yok, didişilecekse platform burası, başka mecra aramaya gerek yok. Herkese saygılar...
Neyse tüm forumdaşlar, Benim her yazdığım ortada, bir yazıp bir silmiyorum mesajlarımı... Gayet açık net kendimi ifade ettiğimi düşünüyorum, eğer tartışacak değerli fikirlerimizi ortaya koyacak isek ortamın burası olduğunu, başka mecralarda başkaca çirkin, terbiyesiz, seviyesiz, ahlaksız yollar aramaya gerek olmadığını anlatıyorum. (bazıları ısrarla anlamıyor) Çok zor olmasa gerek anlamak. ama zor olan zaten anlamak değil, kabullenmek. Klavye, klavye almış herkes eline bir klavye döktürüyor da döktürüyor. Eğer dediklerini yapabilecekse bazı arkadaşlar, bazı ilaçlar tümden rafa kalkar... Hadi bakalım, benim terbiye bir yerde uyarı verdi. Dur diyor... bazıları ise dur durak bilmiyor, sıralıyor... haydi iyi akşamlar...
Burası Türkmenistan, malum 2 saatte ilerideyiz, saat 2 yi geçti gidiyor. Yarın iş var, hayat boş beleş değil. Yazdık, yazdık. ama hiç durduk yere değil. Neredeyse özel mesaj kutum dolacak. ciddiye alınacak şeyler olsa otur birde onlara cevap yaz. Burada herkesin önünde açık, seçik, net her şeyi söyledim. İtirazı olan varsa, burada meramını anlatsın. yoksa gidip biraz kumda oynayıp gelsin. rahatlatır. dokunduğum konular çok zor değillerdi oysaki, ben o imzayı attım şu yüzden, merti tamda zamanında davet ettim bu yüzden, sana küfür ediyorum aha da bu yüzden derdin oturulur konuşulurdu. kaçak, kaçak, kaçak bazıları alışmış kaçak dövüşmeye, küfürün bini bir para ama yine kaçak, kaçak, kaçak... ben burada yazıyorum. Özür borçlu olduğun bir kesim var, gel tatlıya bağlayalım, özürünü dile olsun bitsin şu iş. Milleti de aptal yerine koyma. Birilerinin üstünden kazanç sağlamayı bırak. Böyle zaferleri ancak korkaklar elde ederler. iyi akşamalar. (artık yarın girerim foruma, boşuna kendini parçalama...)
Dünde söylemiştim, özel mesaj kutum 2 günde doldu dolacak nerdeyse. İlginç olan bütün mesajlar bir abimizden, hem ne mesajlar arkadaş. İnternet ortamıdır bir şey olmaz demiş herhalde sıralamış küfürleri. sadece gün yüzü görmemiş küfürler mi, ne beddualar, ne sapıkça ifadeler, ne tehditler almış başını gitmiş, nasıl olsa özel mesaj gören olmaz, duyan olmaz demiş herhalde. haa ben mi ne yaptım, özelden bir tek harf bile yazmadım, yazmıyorum, yazmayacağım. benim yazdıklarım çok açık net ortada, silip silip tekrar yazmıyorum. bana cevap yazacak adam oturur buradan yazar, eğer yazabiliyorsa. bu konu böyle. diğer konuya gelecek olursak evet özelden mesaj yazmadım, ama hiç mi bir şey yapmadım. yaptım. Türkiye de bir avukat arkadaşım var, onunla detaylı olarak yazışıldı konuşuldu. yönlendirmeleriyle bizim şirketin bilgi işlemcisinin de yardımlarıyla bütün yazılanların (gerek genel, gerek özel) kopyaları, imajları alındı. delillendirildi. Türkiye ye gönderildi avukat arkadaştan ve onun arkadaşlarından okeyler alındı. dedikleri bu kadarı yeterde artar, taşar. sağolsunlar çok yardımcı oldular. dosya hazırlayacaklar, benden haber bekliyorlar. bazılarının internet yasalarından haberi yok galiba. şimdi istediğin kadar yazdıklarını sil at, değiştir. kendi yolladığın özel mesajlarıma bile müdahale ettirebiliyorsan ettir. hiç bir şeyi değiştiremezsin hepsi kayıtlı artık. iş resmiyet kazanıp, yazılanlar kağıtlara, tutanaklara döküldükleri vakit, herkesin okuyabileceği hale gelecek. o zaman sorarım size, bunları çevreniz, dostlarınız, forumlar ve aileniz okudukları vakit, vallahi benim yüzüm kızarıyor şimdiden sizin adınıza, sizinki de kızaracak mı. yoksa kızarmayıp hakaretlerinizin arkasında mı duracaksınız. evet arkadaşlar önümüz bayram, şimdiden herkesin mübarek kurban bayramları kutlu olsun, arkadaşıma bayramdan önce harekete geçme benden bayramdan sonraya haber bekle dedim. şimdi siz devam edecekmisiniz hakaretlerinize, küfürlerinize ve beddualarınıza yoksa sakin bir kafayla düşünecekmisiniz ben ne yapıyorum diye. ben size çok basit 2-3 tespit yapmıştım, soru sormuştum oysaki cevapları da çok zor değillerdi. şimdilik herkese iyi akşamlar...
Mert, bu güzide paylaşımın istenmeyen, yakışık olmayan teatilere konu olmasında bir ölçüde katkımın olduğunu düşündüğümden kendi adıma özür dilerim abicim. Şartlar ve o anki atmosfer paylaşımlarının seyrini bu yönde etkilese de yine de hoş olmadı, kusurumuza bakma.
Nuri bey çok önemli bir konuya değinmiş, bende atlamışım, kusura bakma. Hakikaten önceki ve sonraki olaylar üst üste geldi, tam da senin konunda kesişildi. İnan böyle olsun istemezdim kendi adıma ama oldu artık. Rahatsızlık verdikse de artık özür dilerim, tamamen gelişmeler bu yönde olduğu için yaşandı. İyi akşamlar...
Kusurda neymiş Abi konuşulması gereken şeyler varsa elbette konuşulacak Ama benim konumda ama başka konuda elbette gönül isterki herzaman yaptığımız avları konuşalım ama seninde dediğin gibi şartlar ve o anki hararetli konuşmalarımız konuların seyrini değiştirir Ben konumun seyri değiştiği için ne kızarım ne üzülürüm tek üzüldüğüm sizlerin üzülmesi kimse kimseye küfür etmemeli Murat Abi Vedat Amcayıda eleştirdi demekki Vedat Amcayı haksız eleştirdiğimizi düşündü kendince doğruları vardır elbet benimde bu konularda tuzum varsa buralara gelmesinde kendi adıma özür dilerim Vedat Amcayla aramızda geçen diyologtan dolayı ben geri adım atmam bende kendimce haklıyım Orhan Amcanında kendince doğruları vardır belki ama küfürü hiç biryerde tasvip etmem Bu Davet konusu bizim Vedat Amcayla tartışmamızdan öncede vardı gerek havaların bozuk olması gerekse Orhan Amcanın teknesinin arıza vermesi hep erteledi 3 günlük bir sivrice tatilim söz konusuydu ailem ile birlikte ancak havalar doğru düzgün gitmeyince hep iptal ettim oraya gittiğimde motele tıkılı kalmak istemedim hem balık tutup hemde yüzme planlarım vardı Eee Mert Gemlik Mudanya neyine yetmez oralarda tut balığı oralarda yüz Sizler yaşını başını almış okumuş bir konuma gelmiş insanlarsınız Orhan Amca sana yakışmayan sözler sarfetme küfrü tasvip etmediğimi hep dile getiririm Bayram öncesi kırgınlık olmasın isterim ben
İkinizi de tebrik ederim, ne kadar olgun tavırlar bunlar. Açıktan bişey okuyamadığım için şimdilik tepki veremiyorum. Konu benim açımdan takipte. Sevgiler, selamlar. Bayramınız kutlu olsun bu arada.