Kapodakya'nin Yakişiklilari

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında mhakanbasar tarafından paylaşıldı.

1. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    AV YERİ :Nevşehir Kapodakya Kızılırmak
    AV TARİHİ :24.01.2009
    HAVA VE SUYUN DURUMU :Sert Rüzgarlı Bir hava
    AVLAKTA KALINAN SÜRE :8 SAAT
    KULLANILAN EKİPMAN :Spro Flash Back Spin Kamış Spro İnspiration Makina Spro Pike fighter bilimum tek ve çift parçalı voblerler Slikon Kurt Yemler ve Panter Martin Kaşıklar
    YAKALANAN TÜRLER VE BOYLARI :4 adet Sudak 35-45 cm arası
    YAPILAN AVIN HİKAYESİ :Anadolu medeniyetlerinin eşsiz örneklerini içinde barındıran muhteşem Kapodakya ve bu medeniyete belkide yüzbinlerce yıldır yaşam veren Anadolunun en heybetli Irmağı Kızılırmak..Bu yaşam pınarında varlığını sürdüren tatlı suların kimine göre en masumu kimine görede canavar balığı Sudağı bu kez farklı bir coğrafyada avlayabilmek umuduyla arkadaşım sevgili Tuncer'le sabah saatlerinde Nevşehir bölgesine doğru yola koyulduk..Hafta içinde Nevşehirde Öğretmen olan kardeşim Sevgili Serkan'nın sayesinde kerteriz belirlemede fazla zorlanmadık. İstediğimiz avlak noktasına vardığımızda saat 12.00 yi gösteriyordu...Vaktimiz kısıtlı idi hızlı hareket ederek takımlarımızı hazırladık at çek çalışmalarımıza başladık ilk bir saatimizde vuruş alamamak biraz moralimizi bozsada ısrarlı davranarak farklı yemleri avlağın farklı noktalarında deneyerek geçte olsa sonuca ulaştık..ilk gelen yakışıklı Sudağımız sevgili Tuncer'in yapay yemine atladı...Bingo Bu arada aramıza sonradan katılan kardeşim Serkan'la biz yiyecek bir şeyler almak Üzere Gülşehire gidip geldik döndüğümüzde Tuncerin bir tane daha taktırdığını görmek bizleri bayağı neşelendirmişti....Akşamın geç saatlerine kadar süren avımızda Tuncer 3 adet sudak ben ise bir adet alarak dört yakışıklı Sudakla avımızı noktaladık...Kapodakya Kızılırmağı nerdeyse altı yıldır ziyaret etmemiştim o zaman döneminde Sudağın varliğı Kapodakya havzasında çok azdı..Son altı yıl içerinde onca usulsuz avlanmaya onca tırıvırıcıya ağcıya rağmen sudağın Kızılırmakta çoğalması güzel bir gelişme başta demiştim yüzbinlerce yıldır Kopodakya medeniyetine yaşam veren Kızılırmak Sudağada yaşam vermiş....Nevşehirde gece kalmayı düşünüyor idik belki yarında av yaparız diye fakat iş durumumu ayarlayamadığım için bu gece dönmek zorunda kaldık yeni sezonda tekrarı için sözleştiğim Sevgili Tuncere ve kardeşim Serkana teşekkür ederim...

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Hakan.
    Daha dün akıllarımızdaydın,Muratın ve benim.
    Amatör Balıkcı olmak,güzel bir ruhada sahip olmak demektir.
    İşte sana ait olan bu deyiş,kanımca her amatörün beynine ve ruhuna kazınmış olmalıdır.
    Tabii ben biraz mizacım ve birazda yaşım itibariyle bazı konularda,bazı etik kaidelerde israrcı ve hatta katı olabiliyorum.
    Ancak yukarıdaki deyişin,aslında coktan ruhuma işlemiştir.
    Beni cok sene evvellerden beri tanıdığını ve izlediğini biliyorum.Başka bir deyişle bu forumdaki herkesten evvel ve detaylı beni bilen ve anlayan olduğunada eminim.
    Bu abinin işte bu ruh uğruna ne denli mücadelelere girdiği,ne savaşlar verdiği elbette sen herkesden daha iyi bilirsin.
    Abin halende bu savaşları veriyor.Halende bazı menfi ruha sahiplerin yalancı ve gayri samimi ifadeleriyle uğraşıyor.Arada tokat yiyor ama yılmıyor halende ayakta ve dimdik olmaya gayret gösteriyor.
    Bu vesileyle,bence muhteşem avınız dolayısıyla sizleri tebrik ediyor,devamını diliyorum.
    Sevgiyle kal kıymetli kardeşim.

3. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sevgili Vedat abi Amatör balıkçı olupta güzel bir ruha sahip olanlarla gönlümde birdir ruhumda..Amatör balıkçılıkta internet platformları daha yokken paylaşımda bulunduğumuz RASTGELEYAHOO gruptan beri seni yüz yüze görüşemesekte tanırım vede bilirim.Amatör ruh uğruna bence savaşmaya gerek yoktur mücadele etmeyede gerek yoktur "biraz mizacım ve birazda yaşım itibariyle bazı konularda,bazı etik kaidelerde israrcı ve hatta katı olabiliyorum." demişssin ya bu noktada atacağın en ufak geri adımın hayatında bir çok şeyi değiştireceğine ben eminim...Avımızla ilgili olarak değerli yorumların için çok teşekkür ederim..Sevgiyle kalınız...

Son düzenleme: 26 Ocak 2009
  4. erma

erma Ayhan Turhan

Favori Kamış:
    Alba Star - Aries 3821-500
    En İyi Avı:
    Yayın 6.5 Kg.
    elinize kolunuza sağlık, bende memleketim olan Sinop'a (Boyabat-Durağan) gittiğimde kızılırmakta avlanıyorum, hemde kızılırmakla gökırmağın birleştiği yer. Ama rapala ile hiç avım olmadı bir dahaki sefere deneyeceğim.

5. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    Tebrikler güzel bir av...

6. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Harika bir rapor detay itibariyle ve balıklarda çook yakışıklı şansınız daim olsun. Rasgele

7. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    tebrıkler harıka bı av.paylasım ıcn tesekkurler.oltaların bereketlı olsun;)

8. disli_levrek

disli_levrek Gürcan

Favori Kamış:
    olta,Banax SX 5000
    En İyi Avı:
    2.5 kg sudak nevşehir kızılırmak
    Tebrikler Güzel Av Olmuş

Hakan bey gayet güzel av yapmışsınız tebrik ederim. Mesajınızı maalesef izmire geldikten sonra gördüm. Cuma akşamı yola çıkmıştım. Tekrar tebrik ederim iyi avlar diliyorum.

9. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Merhaba imza ayarlarınız yapılmadığı için size nasıl hitap etmem gerektiğine karar veremedim affınıza sığınırak Sevgili Erma diyorum..Bahsettiğiniz avlak amatör olta balıkçılığında çocukluğumun geçtiği yerlerdir malumunuz Kızılırmağın bu bölgede aşırı bulanık oluşu yapay yemle sudak avını imkansız kılmaktadır daha aşağıda Altınkaya barajında bundan yaklaşık 15 sene öne silikon kurt yemlerle sudak avlamıştım...En son geçen sene uğradığımda Sazan avında bir müddet yapay yemlerle çalıştım fakat yakalayamadım umarım şansınız bol olur..Saygılarımla....

10. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Gürcan bey mesleğiniz itibarıyla o tarihlerde orda olamayacağınızı tahmin ettim...Canınız saolsun bir sonraki macerada rastlaşmak umuduyla sevgiyle kalınız...

11. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Değerli amatör dostlarım sevgili Hasan,Ömer,Gürcan ve Mehmet bey değerli yorumlarınız vede katkılarınız için çok teşekkür ederim..Bu arada Mehmet bey hemşeri olduğumuzu biliyor idim çok memnun oldum..Saygılarımla...

12. Mehmet Demirörs

Mehmet Demirörs Mehmet

Favori Kamış:
    Oltanın her türü
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum öyle çok ki
    değerli hemşehrim tebrikler.

13. remorg

remorg Tuncer

Hakan abi eline , diline sağlık.
    Bu güzelliği seninle paylaşmak büyük mutluluk.:D
    Teşekkürler.

14. NADİR

NADİR NADİR

Favori Kamış:
    kenardan at-çekte kullanılan tüm malzemeler
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    yakaladığımda heyecanlandıran balık
    Mustafa abı avınız gercekten cok güzel gecmıs. Elınıze sağlık. Avlak yerını tam olarak sormamda sakınca yoksa şayet, tam olarak tarif edermısınız. Gülşehiremı yakın yoksa Avanos tarafındamı. Tam tarif edebılırmısınız??

15. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Tebrikler .Av da paylaşım da harika,ellerinize sağlık...

16. simendifer

simendifer Sennur

Hakan, artık raporlarına yazmak istemediğim bir isim oldun. :) Zira sana ne yazacağımı bilemiyorum. Kaç yıldır birlikteyiz ve bize sunduğun her raporda farklı güzellikler gösterdin. Amatör balıkçılığın nasıl bir şey olduğunu anlatmak için yoğun çaba harcadın. Ama lafta kalan, yapmacık olan amatör balıkçılık değil, imzandaki amatör ruhtu anlatmaya çabaladığın ve hala da yılmadın. Ben sana gerçekten ne diyeceğimi bilemediğimden, raporlarına yazmakta çok zorlanıyorum. Şansın daim olsun arkadaşım. :) Tuncer'in de hakkını yememek gerekir elbette bu konuda. Tuncer'e de selamlar. :)

17. balikci

balikci

Sevgili Hakan ağabeyim,

Öncelikle bu güzel kareleri bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim.

Dün, Vedat ağabeyle bir diyaloğumuzda, imzandaki "Amatör Balıkçı olmak,güzel bir ruhada sahip olmak demektir." satırları aklıma geldi ve paylaşmak istedim kendisi ile, yıllardır gerek bu platformda gerekse çeşitli amatör forum ve gruplarda, ülkemiz amatör balıkçılığının gelişmesinde en önemli rollerden birini oynayan internet adı altında bilinçlendirmede hep öncü olarak yer aldın, gerek sunduğun raporlarda, gerekse paylaşımlarında bizlere vaktinin yettiğince bu alanda doğrusunu, etiğini, kuralını hiç sıkılmadan ve yılmadan öğrettin, bilinçlendirdin. Katı ve ısrarcı olan kişiliğin olmasaydı, belki şuan amatör bir ruha sahip olmanın ayrıcalıklarından mahrum kalacaktık, aramıza katılan yeni dostlarımıza amatörlüğün etiğini, kuralını, öğretemeyecektik, hatta belki tüm bunları idrak etmekte bile zorlanacaktık. Bu sebeple, dönüm noktasındaki süreç içerisindeki emeğin için şahsım adına çok teşekkür ederim.

Bu vesile ile, Atilla ağabeyede selamlar sunuyorum, zira onunda emekleri unutulmaz.

Ve biz, artık amatörlüğü sadece yasal yönüyle değil;

* Mütevaziliği ile,
    * Centilmenliği ile,
    * Kuralları ile,
    * Değerlerine sahip çıkmak ile,
    * Paylaşmak ile,
    * Dostluk ile,

Olması gerektiğini benimsedik.. yeni nesil gençlerimizinde tüm bunları kendilerine ilke edinerek yetişmesi en büyük dileğimizdir.

Rapora eşlik eden Tuncer ağabeyimide ayrıca kutluyorum.

Sevgiler.

Son düzenleme: 27 Ocak 2009
  18. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Hakan abi avınız için tebrik ederim. Gürcan Beyin güzel raporları sonrasında bizde ondan aldığımız bilgiler dahilinde sudak için bu haftasonu oraya gelmeyi planlıyorduk. Ancak bu konuda tecrübemizin olmayışı ve hava durumunun yanı sıra pazar günü benim belimi ağrıtmam (pazartesi günü dahil istirahat etmem) neticesinde gelemedik. Ama keşke bi haber etseydin bana güzel abim, o bel ağrısıyla da olsa ekiple tanışmak için sizin yanınıza gelirdim. Bir dahaki sefere inşallah diyorum..

19. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Mustafa,
    Ellerinize sağlık, mükemmel bir av olmuş, fotoğraflar, paylaşım,
    çok güzel, Tebrikler. hoşçakalın.:):):)

20. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sevgili Nadir işte Sanal ortamda cevabını benden hiç kimsenin alamayacağı bir soru sormuşsun..Avlak nokta tarifi konusunda prensip olarak yakın dostlarım harici paylaşımda bulunmuyorum..Çok sevdiğim bir dostum olan Sevgili Tuncay UYANIK beyin kendisine destur edindiği çok değerli bir deyişi vardır."KEŞFETMEK İÇİN BAK" bence sende keşfetmek için gidip bakmalısın..Nehşehir Kapodakya Kızılırmak çok geniş bir havza o havza içerisinde her bölgede Sudağa rastlamak mümkün gittiğinde balığı bulduğun noktada senin emeğin ve çaban olduğu için senin özel avlak noktan olsun...