Cumartesi günü akşam yola çıktık. Ekimizde Ben, Melih,Kemal abi ve Hakan var. Hedefimiz, Gölbaşı, Bala, Karakeçili istikametinden Kapulukaya. Gece saat 02.00 gibi su kenarıydaydık. Hemen semaverde, çay operasyonu. İki saatlik uykunun ardından sabahın 5.30'unda çevremizdeki birçok avcıdan önce suya girdik. Dört kişi bir botta. Botumuz zodyak tipi. Ve akülü motor var. Ancak süper. Söğütlerin önündeki otlardan beyaz ve hamsi sasilerde taramaya başladık. İlk başta, at çek yerine tarama yapıyoruz. Ama nafile. Bir türlü balık vurmuyor. Derken 7.00 civarı ilk balık geldi. Boyu standartlar limitinde. Ardından barajın diğer ucundaki türbeye doğru yol almaya devam ettik. Asıl orada, iyi balık vurdu. Ama güzel jawslar gelmiyor. Hep aynı standart. 40-45 cm. Bir tane limit altını da bıraktık. Neticede saat 11.00 gibi, tam karşıda iken müthiş rüzgar başladı. Balığı press gibi bastı. yaklaşık 1 saatlik bir uğraştan sonra, arabanın olduğu kıyıya gelebildik. Toplam hasılatımız, 8 turna idi. Genellikle altı beyaz, üstü siyah veya kırmızı sasiler, yakaladı. Kaşık ve rapalaya vurmadı Hemen öğle yemeğinde tavada turna yaptık. Mükemmel, bir sofra oldu. Ama rüzgar hak getire. Meteroloji son zamanlarda hep iyi tahmin yapıyor. Bir gün önce Kırıkkale'de saatte 22 km hızla güneybatıdan rüzgar eseceğini yazıyordu. Kesinlikle doğru çıktı. Saat 15.00'e kadar kenarda bekledik. Sonra ben ve Hakan uykuya dalınca, Kemal Abi ve Melih, dağın engellemesi nedeniyle rüzgarın etkisiz olduğu bölümde av yapmaya başlamışlar. Ama nafile çıkmadı. Saat 17.00 gibi onlara ben de katıldım. Üç kişi at çeke, kıyıya yakın bölümde devam ettik. Neticede rüzgarın hızı biraz kesilince, yeniden turna çıkmaya başladı. Akşam 19.00'a kadar 4 tane daha limiti hafif geçen turna yakaladık. Böylece, 12 turna ile avımız sona erdi. Kapulukuya'da büyük turna neden çıkmıyor bilmiyorum. Ama herkesin yakaladığı balıklar aşağı yukarı aynı ebatlarda. Buraya gitmek isteyenler bunu göz önüne alarak gitsinler. Herkese rastgelsin. Ebubekir Gülüm Ankara
tuttunuz pişirdiniz yediniz. Sizden iyisi yok. Birazda resimle raporu süslerseniz daha güzel olacak. Rastgelsin avınız daim olsun.
büyük balık yakalayamamanın temel nedeni çok küçük şasilerin kullanılıyor olması bence. büyük turna için 12 cm. den aşağı sahte kullanmamak lazım. kapulukayada 1 mt civarında belki daha büyük boyutlarda turna var. ama küçük sahtelere doğal olarak küçük balıklar çok vuruyor. benim kanaatim bu. ben geçen yıl orada strike pronun 12 cmlik rapalası ile 0,35 misina sarılı takımla yaklaşık 1 mt civarı bir turnayı takımı koparması nedeniyle kaçırdım.
Merhaba. Avınız güzel olmuş.Allah daim rasgetire. Ama birazda resim olsa daha iyi olurmuş. Neyse şunuda söyleyim. Ben ve arkadaşlarımda 16.05.2010 tarihinde kapulukaya idik. Toplamda 17 adet balık aldık içlerinden bir tanesi 2 kg biriside 1,5 kg idi. Yanu şunu demek istiyorum. Kapulukayada iri balık var . Ya kısmet
12 cmlik sasi kullandık Kullandığımız sasiler, genelde 10-12 cm twiter idi. Doğrudur büyük balık var. Dediğiniz gibi nasip ve kısmet. İnşallah herkese, çıkar. Fotoğraf konusunda haklısınız. İnşallah bundan sonraki avlarımızda olur. Saygılar. Ebubekir Gülüm
Büyük balık vardır eminimde, yanlız gidecek arkadaşlar kıyıdan boşa at çek yapmasın , 10 saat uğraştım bir tane bile yakalayamadım , fakat botla gittik , ertesi hafta , 9 tane limit üstü , 1 taneside 77 cm lik tuttuk , ben 2 tane tuttum , büyük balığı tutan arkadaşlar baya iyi bir ekipmana sahipti , ve 77 lik canavarı kaşıkla aldı.