ağustos zargana olur. ağustos sonu çingene palamutu başlar. eylül zargana - palamut. hafiften eylül ortası gibi sezon başlar. ondan sonra lüfer; ardından sarıkanat- çinekop bu zamanlara kadar gider. lüfer keser de diğer sarıkanat ile çino devam eder. böle işte bunların yanında her zaman istavrit olur. hoş bu sezon o da az yaptı. ocak - şubat- mart ölü aylardır genelde. nisanda istavrit başlar.
Ben bu sabah şemsipaşa da 1 saat 15 dakika süren avımda 19-23 cm 9 adet dişli avladım, ben ayrılırken balık çıkmaya devam ediyordu.
Kar sonrası haftasonu Anadolu yakasında boğaz tarafında birkaç mera dolaştım. Nadir miktarda sarıkanat vardı. Ancak gerçekten çok açıktan alabiliyordu balık. Az da olsa, yine açıktan iri istavrit yakalayanlar da gördüm. Kardan sonra balığın kıyılaması tezi, buradaki bazı arkadaşların da önceden söylediği üzere, doğru çıkmadı. Ancak kar yagdığı günlerden birinde rapala deneyen bir vatandaşın anlattığı bir hikaye enteresan geldi: vatandaş açığa atıp balığı alıyor ama balığı kıyıya aldığında balık ölü çıkıyor. Herhalde bulunduğu kanaldaki nispeten sıcak suyun olduğu yerden kıyı yüzeyine yaklaştıkça soğuyan su balığı felç edip öldürmüş. Bilginize...
Allah allah benim şimdi çok ılgincime geldi.Bu konuyu merak ettim.Daha açıklayıcı olur musunuz Merak ettimde..
Tebrik ederim Mustafa, avladığın balıklar beni de sevindirdi, balık gitti bir daha gelmez diye düşünüyordum.
Balık ölü çıkmaz. Boğazda üst su çok soğuk olduğundan dipteki ılık sudan çıkan balık yarı baygın vaziyette olur. Tekrar suya atsanız bile dibe inmekte zorlanır, çoğunlukla bir su kuşuna yem olur.