Karadeniz kıyıları Levrek haberleri.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında bülenttok tarafından paylaşıldı.

1. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    İlk rapor yazana bir ödül vermek güzel olur. :)

Yer tarif etmeyin ama kabaca bir şeyler söylenebilir.

Hava şartları, denizin durumu, kıyıdan ne kadar uzakta(veya yakında), hangi yem, hangi sahte... vs. gibi bilgiler paylaşılabilir diye düşünüyorum.

Rast gele.

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    katılıyorum :thumb:
    bir kere dayım tekneden zokayla canlı teke kullanarak eşkina avlarken levrek gelmişti.. neye niyet neye kısmet..

3. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,

Mahir abi işte ben bu düşünceyle açtım konuyu. Mera harici bir çok bilgi paylaşılabilir. Zaten forumlardaki sorulara bakıldığında büyük bir çoğunluk hiç bir şey bilmiyor, bildiklerimizin bir çoğuda doğru değil. Bilmekte yetmiyor tecrübe, el melekesi, takım hazırlama ve doğru saklama yöntemleri, atış teknikleri, çekme teknikleri, balığın sudan dışarı alınması ve hatta dışarı alınan balığın kalitesinin bozulmaması için yapılması gerekenler.Daha bir çok unsur. Bir yerde bizim ekipten arkadaşlar yakalanan levreklerin strese girip vucutlarından ve en önemlisi ağzından bir salgı bırakması üzerine balığın ağzına kağıt doldurulmasını görmüşler. Yine yabancı sitelerde levrek yakalandıktan hemen sonra bir tokmakla balığı bayıltıyorlar. Balık bu baygınlık esnasındada ölüyor. Yani strese girmeden ve can çekişmeden çok kısa bir süre içinde ölmüş oluyor. Belki bazı kişiler için iyi bir yöntem olmayabilir fakat bu balık zaten ölecek. Kışın levrekte yaşadım bu balık buzlukta yaklaşık olarak 6 saat durdu ve hala ölmemişti. Soğuk ve nemli ortam balığın ölmesinide engelliyor. Buda balığın işkence çekerek ölmesine ve bu bahsettiğim salgıyıda salmasına sebep oluyor. Balığım bu esnada bir miktar kilo kaybetmesinide getiriyor.

4. sencerveben

sencerveben hakan

avlak bilgisi vermeden verilecek bilgiler bizlere levreğin davranış şekilleri hakkında çok güzel bilgiler verebilir.bunun sayesinde levreğin hareket tarzını,etkin avcılık şekillerini,hava şartlarına göre ne tür yerlerde bulunduğu gibi bizlere faydası olabilecek bir çok konuda bilgi sahibi olabilir.bu tür paylaşımların faydalı olacağına inanıyorum.

unutmayalım avlak bilgisi vermeyelim.

5. 29519

29519

Bu arada kefken de pembe kayalıklara gidecek arkadaşlar tek başlarına gitmesinler tehlikeli sakat yerler.

6. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet doğru bir uyarı bilhassa poyraz ve yıldızda sadece balık tutanlar değil her kişi çok dikkatli olmalı.

7. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Her sene pembe kayalara istavrit için gidiyorum. Çok dalgalı olduğunda gerçekten denizin sizi yutması an meselesi. :) Tavsiyelerinize dikkat edeceğim ama sabah yada akşam kaç gibi hazır olmalıyım? İki adet makinem var biri 4000'lik 0'35 misina sarılı, Diğeri 2500'lük onada 0'26 lık beast master misina sardım. Büyük bir levrek denk gelirse kopma ihtimali olabilir mi? 35'lik misinayla sahte hafif olduğu için uzağa atarken küçük makinenin performansını alamıyorum. Aşağıda linkini verdiğim sahtenin A05 rengini levrek için çok met ettiler aldım. Sizin başka tavsiyeleriniz varsa alabilirim. :)

http://www.avmarketi.com/asp/product/10618/STRIKE-PRO-EG-024A-9-CM

Kusura bakmayın Ankara'da oturunca, deniz tecrübemiz tatlı suda ki kadar olamadı. Fikir veren herkese teşekkürler...

8. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Bu sahte iş yapabilir tabi daha verimli olanlarda var yazılarımdan bakınız. Bence makinanızda kaliteli bir örgü olursa daha iyi olur. 0.20 çapını geçmeyin zaten çekeride size yeter, iyi bir örgü 0.20 en az 10 kg çeker demek.