Samsundan arkadaşlarım bu ara bereketli olan yerleri söylerseniz sevinirim Saygılar
Kamyon garajının önünde (İller bankası karşısı) bol balık vardır. Ama en çok sabah erken saatlerde gidersen Topak Mahsülleri Ofisi ile Liman arasında kalan bir yer var, nizamiyeden gir ileride köşede mezat yeri var, işte orada olur. Hemşerim... Bölgeler bahsine bak istersen, yada arama yap Samsun diye... Bak ben yaptım neler buldum neler... http://www.balikavi.net/forum/search.php?searchid=447076
Yakup abi verdiğin linke tıklıyorum ama sonuç bulunamadı diyor. Demekki neymiş Samsunda bu ara bereketli av yapacak yer yokmuş Birde sevgili Rigel imza ayarlarına yaşının yanına adını soyadını yazsan. bizde baksak hemşerimiz tanıdık mı değilmi. Kolay Gelsin
arkadaşım bende bir iki gün sonra denemeyi düşünüyorum.yalnız fuarın içinde antenlke sargan tutuyorlardı.balık yerlerine gelince balığına göre değişiyor.bu ayın sonlarına doğru baruthanede kıraça başlar.şu anda belediye evlerinde ve baruthanede kaya balığı olur.Yelken külübün yanından kumlukta kalkan alıyorlarmış diye duydum.Rastgelsin.
bilgileriniz için teşekkürler dostlar ronder kardeş ben çatalçamda oturmaktayım atakumda iskeleden olta atıyormusun gördüğüm kadarıyla baya uzun bir iskele bereketi varmı o bölgenin?
abi soru bana değil ama iskele harbiden çinakop istravrit lüfer zamanı acaip bereketli bir gece gittim oraya at çek yaptım çinakopa kalkan alıyorlar bu ara ama diğer balıklarda ne durumdur bilemiycem
merhaba atakum iskelede her zaman balıga gitmem çok kalabalık oluyor bi de cok yakalayınca insanların gözüne batıyorsun şaka bi yana valla genelde istarvit bolca cıkıyor cinakop arada lüfer de alan oluyor bi de kefal cıkıyoo hazirandan sonra hepsi yavas yavas başlar iskelede neyse kolay gelsin
Eski fuarın karşısındaki liman diyecem ama o bundan yıllar önceydi. Şimdi oraya almazlar balıkçıları. Neydi o eski günler ,hey gidi heyy.... Tek el oltasıyla dünyanın istavritini,çinekopunu,izmaritini tutardık. Aslında sandalla limana açılıp çapari atsan yine dünyanın balığı gelir yazın ama yasaklanmış herhalde liman içinde sandaldan balık tutmak. Baruthane ve Belediyeevlerinde balık çıkar sanırım ama daha erken,biraz daha havaların ısınması gerek.
Kardeş bu aralar Dereköy limanını denedin mi hiç limanın arka tarafından kayalıklardan belki yemli ile bişeyler olur
bu günlerde tahminim kaya balığı olur dereköyde daha irisi vardır yada bl.evlerinde.Ben dün baruthaneye gidip denizi biraz seyrettim kıyıda istavrit boyunda balıklar geziyor ama gümüşmü istavritmi anlayamadım.Geçen seneden kalma hala çinekopum var onun için hanım kayabalığı yemem diyor ama sıcaklık 20 dereceye çıkınca kalkan ,çapari ve dip oltası deneyeceğim.
birde aklıma geldi samsunda kıyıdan balık tutanlar tanır çolak osman dayı var karides tutup satar.ona rastladım antenle sargan tutuyorlar bende anten almaya gidiyorum dedi neconun önünde 3 kişi sargana atıyorlardı ama tutup tutamadıklarını bilmiyorum.Osman dayı yanımda üç tane çekti dedi yalan olmasa gerek.Bilgilerinize
Abicim bu antenle sargan konusuna biraz açıklık getirirsen sevinirim ne anteni bu bildiğimiz nikelajlı teleskopik otomobil anteni mi?
evet arkadaşım malzeme satanlardada bulunur bildiğimiz parlak anten misinanın bağlanacağı yerde biraz ağırlık kurşun var 4 veya 5 cm likm antenin ucundada üçlü veya dörtlü kanca var yani çapa gibi ben kullanmadım ama kullanan arkadaşlar var mevsimine göre şu anda sargan biraz orta sudadır onun için tercih edilir.bilmem izah edebildimmi
şu anda samsunda iseniz ,ben geçen gittiğimde Çar-av da yani çarşambalıda hazırını görmüştüm tutanlarıda neco nun önünde görebilirsin.Rastgelsin
Teşekkürler Gürol abicim ama ne yazıkki samsunda değilim şu anda artvindeyim ama burada deneyebilirim belki netice verir.
Hopaya inersen orda liman içinde deneyebilirsinşu anda sargan orta sudadır kurşunu ona göre ayarlarsın.Aslen bende ardeşenliyim ama 3 yaşımdan beri burdayım. Tabiki senede bir iki defa memlekete giderim. Artvindede alabalığa gidersin herhalde hadi rastgelsin.