Aralarındaki çekişme konusunda net bir bilgi sahibi değilim... Buyrun siz anlatın birazda biz dinleyelim......
Hazıra konmak yok kardeş. Alırsın "Tarihte ve Günümüzde Masonluk" kitabını, çevirenlerin ellerine sağlık diyerek okursun
Yukarıda yazdığım işin şakasıydı. Burada yazmak uzun sürer ama bir araya geldiğimiz bir gün bu konuyu uzun uzun konuşmak isterim. Bu dediğim diğer arkadaşlara haksızlık etmek gibi oluyor belki ama dikkat edersen bu konuya yanıt verenler bizim hep görüştüğümüz, birarada olduğumuz arkadaşlarımız. Bu nedenle uzun uzun konuşma önerimi hoş göreceğinizi umuyorum.
Arkadaşlar fazla lafı uzatmicam . bu İsrail'liler bizimle her türlü savaşın içindeler , Şu, ülkemizdeki Öldürücü 8 bacaklı KENE 'yide Ülkemize onlar sokmuşlardı. kaç vatandaşımız hayatını kaybetmişti.
Bence de Deniz Bir bakmışsınız bazılarımızın kökleri Sabetaist çıkıvermiş Olmaması için de bir sebep göremiyorum Bunların çizdiği bu yol yüz yıllara dayanıyor ,korkunç bir mücadele azmi , hastalıklı bir iktidar hırsı İnsanlık adına anlaşılması çok zor bir durum .
slm arkadaşlar valla sohbete önemli bir konuyla başlayıp - sanıyorum israil'e olan kininizden - komplo teorileriyle devam ettirerek iyice içinden çıkılmaz , bir şöylemeyen bir sohbete çevirmişsiniz. sorun bu ülkedeki doğal varlıkları korumaksa evet sonuna kadar size katılıyorum. bu ülkenin tüm doğal varlıkları yıllardır yağmalanıyor ve bu her zaman hırsızlıkla da olmuyor. direkt olarak meclis eliyle yapıldığı da çok olmuştur bu işin. yıllardır bu ülkede tarihi eserler, bu coğrafyaya ait yaban canlıları kaçırılıp üretiliyor.biraz araştırmayla pek çok örnek bullunabilir. bu yapan kim olursa olsun bu tepkimizi haketmeli. bu ülkede araziler israil ve amerikan şirketlerine peşkeş çekiliyor bu da doğru. özellikle de gap bölgesinde tohumculuk ve deney alanı olarak. ama bu zorla olmuyor ki bizim meclisimiz bu adamlaar gelin yatırım yapın diye vergi indirimi yapıyor. ikinci sorun da israillli her insanı potansiyel düşman olarak görmeye başlama tehlikesi. rize de bu basın açıklamasını yapan arkadaşlar bir tane kaçak mı yakalamış anlamadım ben. bu bölgede böyle bir olay mı olmuş? sadece israillliler geliyor diye insanları bu şekilde "kışkırtmak" bana doğru gelmiyor açıkçası. o zaman bu adamlar ören yerlerine de gitmesinler kesin tarihi eserleri çalarlar mı diyeceğiz. kaldı ki bizim şimdiden korumak aklımıza bile gelmiyorsa bu eserleri biraz da suç bizde değil mi. kısa bir örnek vereyim.2000 senesinde harran'a gittim "dünyanın ilk üniversitesini görmeye" rehber eline bir taş aldı ve yere attı çıkan sesi dinlettirdi ve şunu söyledi "burada kocaman bir şehir var, belki urfa kadar bir şehir ama devlet maalesef bu şehri gün ışığına çıkarmak için ödenek ayırmıyor. tabi ki devletin yapmadığı işi kaçakçılar yapıyor" sorun biraz burada. fırtına vadisinde ya da anzer yaylasında kaç çeşit bitki bulunduğunu ortaya koyan bir envanterimiz var mı? çalışma başlamış ama henüz tam olarak bilinmiyor. neyi koruyacağımı bilmiyoruz demektir bu. son olarak bu tür haberlerin veya ajitasyonların karadeniz insanını çabuk galeyana getirdiğini de anımsamanızı isterim. ben 6 yıl kadar trabzonun bir ilçesinde yaşadım vebir kere bir rum çifti dövdüklerine şahit oldum. sebep mi? bu çift oraadan göçen bir rumun torunu kendi atalarının yaşadığı yerleri görmeye geliyor. hemen bir söylenti yayılıyor. bunların dedesi göç ederken buraya altın gömmüş onu almaya gelmişler diye... tabi çifti döverek köyden uzaklaştırıyorlar.
Bilinmesi gereken önemli bir hususa dikkat çekmek isterim.. Vay yahudiler, pkk'cılar, araplar vs. vs., hangi kavim/millet olduğu farketmez, vay masonlar, sabetyacılar, şeriatçılar, sünniler, aleviler vs. vs. hangi din, mezhep vs. olursa olsun farketmez, vay kapitalistler, komünistler, materyalistler vs. hangi fikir olursa olsun, böyle diyerek başlayan ve arkasından sayılan laflara asla itibar etmeyin. Emin olunki karşınızdaki bu hamasetle sizi uyutup kendi çirkinliklerini örtmeye, sizi sömürmeye çalışıyordur.. İsrail'in kenesi olsa, filistine salar, ne olacak Türkiye'de X kişi ölse, ne kazanacak? Bu laflar gereksiz düşmanlık besleyip hedef şaşırtmaktan başka bir halt değildir. Atıyorum, masonluğu merak ediyorsanız, gidin masonlardan öğrenin. Benim söyleyeceklerimden değil.
Amacımız insanları galeyana getirmek değil, halkı bilinçlendirmek, yetkili mercileri göreve çağırmaktır... Birçok ülkede bu konuyla ilgili yasalar olduğu belirtiliyor... Fakat ülkemiz insanı biraz cahillikten, birazda misafirperverlikten gelen giden herkese aynı tarzda yaklaşmakta, dikkat edememektedir... Ayrıca ülkemin, insanlığın, benim karşımda olan kötülüğümü düşünen kim ve ne olursa olsun; vay emperyalistler, vay israil, vay ABD, vay pkk demekten çekinmem, çekinene de başka gözle bakarım... Asla unutulmamalıdır ki Atatürk'te bu ülkeyi kurtarmak için kurtuluş savaşını emperyalist devletlere karşı açmıştır... Bu konuda her tereddüttümüzde başımıza çuval geçirilmekte, arap ülkeleri tek tek ele geçirilerek ülkemiz bir kuşatma altına doğru götürülmektedir... Zaten ülkem kültürel bir erozyon altında bırakılmıştır... Kültürümüzü bir uçurumun eşiğine getirenler, gözünü kırpmadan topraklarımızı da işgal edeceklerdir... Tarih tekerrürden ibarettir... Lütfen tarihimizi iyi öğrenelim ve artık bunlara bir hayal bir ütopya olarak bakmaktan vazgeçelim... İnsanlarımız 1900'lü yıllarda Osmanlı İstanbul'undaki halk gibi bakıyorlar... "Ne olabilir ki" sözü zamanla "aman ne olacak gelsinler, alsınlar topraklarımıza" lafına dönüşecektir...
sadece biraz akıselim... çok sert bir konuşma olmuş. oysa biraz empatik davranılabilirdi. 1- ortda fol ve yumurta yok. yani bunlar hiç bir delile veya görgü şahitliğine dayandırılmamış (basın açıklamasından bahsediyorum.) yani ortada bir suç yok ama suçlu var. biraz empati kurarsak; bir yere turist olarak gitmişsiniz ve ya buradaki turizm şirketleri bir yer bulmuşlar (tıpkı rusların bir dönem antalya'ya veya arapların bursa'ya daha yoğun gelmesi gibi) siz de gitmişsiniz ve sırf türk olduğunuz için size böyle bir suç isnad ediliyor, ne düşünürsünüz? 2- halkı neye karşı bilinçlendireceksiniz ? ortada saptadığınız gördüğünüz bir şey yok. polise haber verebilirmisiniz? polis size sorar ne gördün ya da buldun diye ama halka basın açıklaması yapmak kolaydır çünki: sonra kimseye bununla ilgili hesap vermezsiniz. hangimiz bu olayın ardından böyle bir fesat çıktığı kanıtlanmadığı takdirde bu arkadaşları protesto edeceğiz ? hiçbirimiz. 3- kamu zorunukullanma yetkisikolluk güçlerine verilmiştir diye biliyorum ben 4- bu saldırganlık niye ? kusura bakmayın kim dost, kim düşman, kim bizim iyiliğimizi ister kim kötülüğümüzü? bunlar değişken ve görecelidir. mesela osmanlının müttefiki almanyaydı 1. dünya savaşında ama beni almanların osmanlının dostu olduğuna inandıramazsınız. ama buna inanan yüzbinlerce insan var. demek istediğim doğru o kadar net değildir benim için dolayısıyla "Ayrıca ülkemin, insanlığın, benim karşımda olan kötülüğümü düşünen kim ve ne olursa olsun; vay emperyalistler, vay israil, vay ABD, vay pkk demekten çekinmem, çekinene de başka gözle bakarım... " ben bu şekilde bakmam bakanında bana nasıl baktığı beni ırgalamaz. 5- son olarak hepimiz bu ülkenin tarihini bildiğimizi zannederiz, ama zannetmiyorum ki hiç bir tarihçi bizim kadar militan ve tehditkar söylevler versin eni sonu tarih bir bilimdir. bu cevabı israil yandaşı olduğum için yazmadım. ama bu bakış bana endişe verici geldiği için yazdım. mesele tarihi ve doğal varlıkların korunması ise bu sitem ve feryat israilli turistleri boy hedefi haline getirerek değil. kamu adına güç ve otorite kullanma yetkisini elinde bulunduran merciden bunu talep ederek olmalıdır.
1. Bir kere sevgili kardeşim, böyle entellektüel bir tartışma ortamını sağladığın için öncelikle teşekkür ederim... 2. Biz kafamızdakileri senin gibi, tartışmaya katılan diğerleri gibi arkadaşlarla tartışamazsak gidip kahvede okey oynayanlarla mı tartışalım... İşte o zaman milleti galeyana getirmiş oluruz... Doğruyu yanlışı anlayamayız, bildiğimiz bilgilerle kısır bir monolog yaşamış oluruz... 3. Şimdi gelelim savunmamıza: “ortada fol ve yumurta yok. yani bunlar hiç bir delile veya görgü şahitliğine dayandırılmamış” diye bir şey olamaz… Bunu asla kabul etmiyorum… Bu ülkenin değerlerinin kanunlarla koruma altına alınması için ortada suç olması gerekmez… “fırtına vadisinde ya da anzer yaylasında kaç çeşit bitki bulunduğunu ortaya koyan bir envanterimiz var mı? çalışma başlamış ama henüz tam olarak bilinmiyor. neyi koruyacağımı bilmiyoruz demektir bu.” Mesela burada ne güzel söylemişsin… Şimdi ben veya bana katılan arkadaşlarım sence bu envanterin oluşmasına karşı mıyız? Tabii ki eğer böyle bir yasa istiyorsak, öncelikle dediğin gibi bir envanterin oluşturulması gereklidir ki neyin suç kapsamına girdiği belli olsun… Yoksa adam gidip papatya koparmış, karısına vermiş veya kurutup ülkesine götürecek polis gel buraya senin yaptığın suç mu diyecek yani… Açıkçası bunları söylemeye bile gerek yok… Bir suç varsa bu suçun kapsamının yasalarca belirlenmiş olması gerekir, yani bitkilerin, hayvanların tanımlanması envanterin oluşturulması gerekir… 4. “halkı neye karşı bilinçlendireceksiniz ?” Halkı bu ülkenin zenginliklerini, kırsal alanda yaşıyorsa otun böceğin binbir çeşidini, şehirde yaşıyorsa bulunduğu yerdeki tarihi eserlerin kıymetini öğreterek bilinçlendireceğiz… Baksanıza bu bilinçsizlik yüzünden tarım ve hayvancılık ülkesi olan Türkiye’miz bu konudaki ihtiyaçlarını ithal eder duruma geldi… Neden bilinçsizlikten… Dünyada özellikle İsrail’de bilimsel tarım denen bir şey var… Adamlar çölü vahaya çevirdiler… Köylümüze bilimsel tarım desek adamlar bize uzaydan gelmişiz gibi bakarlar… Eskiden yanlış hatırlamıyorsam İnönü’nün açtığı Köy Enstitüleri vardı… Ve dünyada ilkti… Köylüyü dediğim duruma getirecekti… Ama gerici hükümetler, dışarının desteğiyle bu enstitüleri kapattılar… Çünkü bu insanlar bilinçten korkuyorlar… Lütfen bu insanların gafletine düşmeyelim, biz insanları bilinçlendirelim… 5. “kamu zorunu kullanma yetkisi kolluk güçlerine verilmiştir diye biliyorum ben” Ben bunun aksini iddia etmedim, etmemde ama unutulmamalıdır… Bir savaş veya tehdit karşısında hepimiz ordunun birer neferiyiz… Bunu istesende istemesende bu böyle… Yasalarca sabitlenmiştir… Ayrıca Atatürk’ün Bursa nutkunu okumadıysan okumanı öneririm… Daha fazla bu konuya girersek çok uzayacak, zaten konumuz değil… 6. “bu saldırganlık niye ? kusura bakmayın kim dost, kim düşman, kim bizim iyiliğimizi ister kim kötülüğümüzü? bunlar değişken ve görecelidir” Hayır değişken ve göreceli değildir… O zaman şöyle bir örnek vereyim… Türkiye’yi doğu olarak düşün… Bizler doğudan geldik zaten bulunduğumuz toprakları batıda batı olarak kabul etmiyor… Yüzyıllardır doğu topraklarına saldıranlar, sömürenler, soyanlar, birbirine kırdıranlar kimler… Herhalde bu kadarını biliyorsundur… Tarih bilimdir demişsin, tarih değişken mi ki düşmanımız değişken ve göreceli olsun… Bilindik bir laf ama tarih tekerrürden ibarettir… Oyuncu kadrosu değişmedikçe, yani milletler ortadan kalkmadığı, yeni milletlerin oluşmadığı müddetçe sergilenen oyun aynı kalacaktır… Osmanlı batıya kapılarını açtı, üst sınıf onlarla ilişkiye girdi sonuç ne oldu? Osmanlı paylaşıldı… Bugün Türkiye kendini zorla A.B. ye sokmaya çalışmakta, ABD gibi emperyalist olduğu tartışma gerektirmeyecek biçimde kabul görmüş bir ülkeyle iyi ilişkiler adında ilişki kurmaya çalışmakta ve bir sürü örnek… Türkiye yüzünü batıya dönmüştür, Türkiye 100 yıl önceki Osmanlı’nın hatalarını bugün harfiyen yerine getirmektedir… Ve asla unutulmamalıdır “TARİH MEZOPOTAMYA’DA BAŞLAMIŞTIR, MEZOPOTAMYA’NIN TARİHİ SAVAŞLARIN TARİHİDİR…” 7. "Ayrıca ülkemin, insanlığın, benim karşımda olan kötülüğümü düşünen kim ve ne olursa olsun; vay emperyalistler, vay israil, vay ABD, vay pkk demekten çekinmem, çekinene de başka gözle bakarım... “ ben bu şekilde bakmam bakanında bana nasıl baktığı beni ırgalamaz.” Sanırım yanlış bir ifadeyle başka bir şey anlatmaya çalışmışsın… Yoksa bu cümle şuna çıkıyor: “bu vatan uğrunda ölünmeyecek bir ülkedir, halkı ve insanları sevimsizdir… şehitler de niyazidir… hatta manevi değerlerde boş şeylerdir…” Ben böyle olduğuna inanmıyorum çünkü burada benimle tartışıyorsun… Ama eğer böyle düşünenler varsa ekmeğini yedikleri ülkeye ailelerine ve uğruna şehit olanlara ihanet ediyorlardır… Bunun tavizi olamaz… 8. “son olarak hepimiz bu ülkenin tarihini bildiğimizi zannederiz, ama zannetmiyorum ki hiç bir tarihçi bizim kadar militan ve tehditkar söylevler versin eni sonu tarih bir bilimdir.” Dostum sorarım sana biz tarihçi miyiz? Bu konuları sadece tarihçiler mi tartışır? Ben kendi adıma tarihçi değilim ama tarihçide olsaydım yine böyle militanca konuşurdum… Bu benim kişiliğimdir… Tartışmak isteyen tartışır, istemeyen tartışmaz hatta bunları okumazda… Evet tarih bir bilimdir, bunu daha öncede söyledim, değişmez lütfen iyi okuyalım dostumuzu düşmanımızı tanıyalım… 9. “mesele tarihi ve doğal varlıkların korunması ise bu sitem ve feryat israilli turistleri boy hedefi haline getirerek değil. kamu adına güç ve otorite kullanma yetkisini elinde bulunduran merciden bunu talep ederek olmalıdır.” Bende yazışmalarım boyunca bunu savundum, yarı Karadenizli birisi olarak buna dikkat çekmek istedim… Ben kimseyi boy hedefi göstermedim… Mesela görüşlerine hiç katılmadığım bir insan, gazeteci Hrant Dink boy hedefi gösterildiği için öldürüldü… Ne kadar acı bir olay… Kızıyla aynı gazetede çalışmıştık bir dönem kendisiyle de tanışıklığım ve tartışmalarım oldu… Kendisi bir gazeteci ve fikir adamıydı hiçbirşey bana bu cinayetin haklılığını anlatamaz… Bir cinayet asla haklı kılınamaz… Yani amacım daha öncede söylediğim gibi bilinçlendirmedir… Domino etkisi için arada bir domino taşı olup bu konunun yukarı yetkili mercilere kadar gidip gerekli araştırma ve kanunun çıkmasını sağlamaktır… Boy hedefi gösterme ağır bir eleştiridir… Lütfen… 10. Ayrıca İsrail denen devlet, ak kaşık değildir… Bugün İsrail vatandaşları ülkemizden araziler satın almaktadır… Şimdi diyeceksin ki “alsınlar, yaşayamazlar mı?” Tabii ki alabilirler, yaşayabilirler… Ama bunun hukukunun olması gerekir, bir sınırlandırma uygulanması gerekir… Tarihten yine bir örnek İsrail devleti Filistin’den satın aldığı topraklarla kuruldu… Ve o toprakları ve çevresini kana buladı… Bu da İsrail’e şüpheyle bakmak için bir kanıttır… Dikkatli olmak için bir kanıttır… Ders çıkarmak için bir kanıttır…