Sahte polemiği yaşanmasa tebrik eder geçerdim ama tutamadım kendimi. Onur beye katılıyorum bazı konularda. En verimli olduğunu bildiğim ve paylaştığımız sahtelerle yapılan yavru balık katliamlarına çok şahit oldum. O hafta bir rapor yayınlanır,3 gün sonra toptancıda o sahte stoğu tükenir vs. Bir diğer konu,avcının meraya ve mevsiye göre hareket ettiğidir.O günlerde ne yiyorsa veya nasıl avlanıyorsa o balığa veya sahte dalarına göre sahte seçmek avı %50 artırıyor. Rengiyle ilgili olarak gün ışığında avlanıyorsanız suyun rengini dikkate alın,sahtenin rengi değil,çakarı önemlidir. Gesle ilgili olarak; ges piyasada satılan sahtelerin japon sahteleri de dahil çoğundan iyidir. Eksiklik kullanamamakta yatıyor.Gelibolu veya Sarosa gidip imalatçı Tayyar abi,Uğur,Turgay abi veya Burak ve Burç abilerden görseydin veya sohbet etseydiniz neden çalıştıramadığınızı fark ederdiniz.Ne yazık ki hemen her kullanıcı normal balık sahteleri gibi atıp çekiyor,bu yüzden işe yaramıyor. Rüzgarda ve dalgada karşı sert aksiyonlu 2.40 üzeri kamışla nasıl kullanacağınızı bilirseniz en güzel sahtedir.Hele de karadenizde sert havada. Ben rapor yayınlarken avda kullandığım sahtelerden 4-5 ini yazarım.Ne kimse sahte sorar,ne ben birşey saklamış olurum,ne de başım ağrır Tavsiye ederim. Av için de ayrıca tebrikler.