[img]arkadaşlar bu barbun balığı.diğerlerine göre pahalı bir balıktır.eğer ıssız bir adaya düşüp kızarmak zorunda kalmadığınız takdirde tereyağlı buğulaması süper olur.biraz sebzeli tabi.dip balığıdır.kumluk diplerde yemlenir.eğer maddi durumunuz ii ise o gün ve balık yiyesiniz varsa iyi bir seçimdir... [img]bu da çarpan balığı.adından da anlaşılacağı gibi çarpma demek zehirini sırtındaki iğneli yüzgeci ile temas halinde size sunmasıdır.uzak durmakta fayda var ama ben hiç bu türüne rastlamadım.:( [img]ama işte buna rastladım:)buna mezgit çaları da denir.sırtındaki yüzgeçlerinde zehir vardır.genelde istavrit ve mezgit tutarken yakalanabilir.yakaladığınızda yapacağınız 2 şey vardır ya öldürsünüz ve çıkarırsınız ya da canlıyken sıkıştırıp kancayı çıkarıp bırakırsınız.2.tehlikeli oluyor;)ilk yöntem faydalı... [img]çinekop.pahalı ve lezzetli bir balık.dişleri o kadar keskindir ki misinayı bile kesebilir yakaladığınız da çekerken.yaz sonu kıyılara gelir ve yemle yakalayabilirsiniz.eğer bir kilo yakalarsanız kızartırsınız ve işte o zmn çinekop rakıyıda açarsınız kop kop:) [img]çupra balığı.yakalama şerefine nail olamadığım kilosu 12 ytl olan ve ızgarasının üzerine balık tanımadığım teki insanı doyuran nimettir.hararetle tavsiyemdir... [img]çingene palamutu.yaz sezonunda palamut göçüyle yakalnmaya başlayan av sezonunun habercisi boyut olarak normal palamuttan küçük ama çok lezzetli bir balıktır.yakalama tekniği roman gibidir.anıları toplayıp kitap bile çıkar.çingene çıkarsa bilinki palamut sezonu başlamıştır...