Arkadaşlar çubuktaki karagöl bir aynalı sazan cenneti ve tam bir doğa harikası arkadaşlar çok harika bir yer Herkes gidip görmeli ailenizle birlikte hem piknik yapıp hemde balık avlaya bilirsiniz.Karagölün tek sorunu yolu bozuk ama gitmeye değer karagölde kullanılan olta tipleri şamandıralı ve kıbrıs tipi oltalarıdır yem olarak sadece ekmek tavsiye ediyorum diğer yemlerlede balık tutabilirsiniz ama balıklar ekmeğe alışkın olduğu için en kolay ekmekle tutarsınız.
verdiğin bilgiler için çok teşekkürler dostum sağol duymuştum ama gitmek kısmet olmadı inşallah yakın zamanda gideriz.
yok be abi ben bugün oradaydım inan bırak sazanı kurbaga bile tutamadım şaka bir tarafa harika bir doga ve inanılmayacak kadar dinlendirici tabi birde büyük arabalardan aldıkları giriş ücreti olmasa daha güzel olacak ama neyse ne demişler gülü seven dikenine katlanır not:ekmek hariç hiçbir yeme gelmiyor
karagöldeki balıklar genelde piknikcilerin attığı ekmeklerle yeterince beslendiğinden kolay kolay oltaya gelmiyor. Ama gelirse çok büyük balıklar var yıllar önce 3-4 kğ sazanlardan çekmiştim . Yanımızda avlananlardan birinin 15 kğ ma yakın bir balık çektiğini de gördüm. oraya hafta içi ve gece avına gitmek lazım bildiğim kadarıyla da gece bekçiler akşamolduktan sonra kimseyi almıyorlar. Sadece kampa gelenleri kabul ediyorlar.
ben de düşünüyorum ailecek gitmeyi ama daha önce hiç gitmedim karagöl hakkında çeşitli duyumlar alıyorum. öncelikle göl küçük sanırım ve kalabalık dolayısiyle olta atacak yer sınırlı sanırım. her tarafından balık alınabilir mi onu bilemiyorum. yem olarak ekmek kullanıldığında küçük balıklar ekmeği çabuk götürürler bu yüzden büyüğünü tutmak zor olacaktır. sanırım mısır ve solucan kullanılırsa ve biraz sabredilirse büyük de tutulabilir. gölün dibi hakkında bir bilgim yok ama dip oltası için uygun olduğunu sanmıyorum. sanırım girişte ücret alıyorlar ve bazı günler ava izin vermiyorlar... merak ettiğim bir konuda çeşme ve tuvalet durumu...
Karagöle 1997 yılının yaz başında arkadaşlarla pikniğe gitmiştik. Bende gölde balık olduğunu duyduğum için yanıma iki adet olta aldım. Piknik yerine vardığımızda oltalardan birisine ekmek takıp dip oltası olarak attım, diğerine de solucan takıp en fazla 5-6 metre ileriye atıp bıraktım. Oltalarıda ağır bir taşın altına koyup arkadaşlarımın yanına gittim. Neyse biz pikniğimize başladık etrafı dolaşıyoruz felan aradan nerdeyse 3-4 saat geçti. Aklıma attığım oltalar geldi. ilk önce ekmek takılı oltayı yokladım baktım hiç bir şey yok. Sonra solucan takılı olan oltaya elimi attım baktım bir ağırlık var ama hiç hareket yok her halde bir şey takıldı diye düşünürken birden olta hareketlendi. Ben heyecanla balığı çekmeye başladım kısa bir mücadeleden sonra bir alabalık yakaladım yaklaşık yarım kilo kadardı. Gölde hala varmı bilmem ama ilk alabalığımı oaradan yakalamıştım. Memleketim diye demiyorum ama doğası çok güzel bir yer piknik için ailecek gidelebilecek güzel bir mekan. Ama nerdeyse beş yıldır gidemedim.
Arkadaşlar Karagöl Dip Oltasi Için Uygun Değil Trt Nin Yaptiği ölçüm Sonucu Gölün Derinliği 70 M çikti Orda şamandirali Idealdir Karagölde Inanilmaz Büyüklükte Aynali Sazanlar Var Geçenlerde Aldiğim Bir Duyumda Köylülerin 27 Kg Dev Bir Aynali Sazan Yakalandiği Söylendi AmA Tabiki Hekese Nasip Olmaz Yem Olarak En Ideali Ekmektir