Teşekkürler. 1 tane eşkina yakalandıysa işin büyük bölümü başarılmış demektir. Çünkü eşkina yalnız gezen bir balık değildir, civarda mutlaka yuvalanmış başkaları ve büyükleri de vardır. Bilindiği gibi eşkina ışığı hiç sevmez, gündüzleri denizin içinde bulunan doğal veya yapay kovuklarda topluca bekleyip geceleri çıkarlar ve üstün gece görüş yetenekleri ile avlanırlar. Bu durumda amaç eşkinanın yuvasının yerini tespit etmek ve balıkların yuvaya giriş-çıkış dönemlerinde peş peşe balık almaya çalışmaktır. Aksi halde etrafa yayılan balıklar içerisinden sizin taraftan geçen tek tük balığı alırsınız. Eşkina yuvasından güneş battıktan 15-20 dakika sonraki zamanda hava iyice karardığında çıkacağı için yuvanın yerini en iyi tespit edebileceğiniz zaman da bu dönem olacaktır. Eğer av yerinde sağa sola gitme imkanı varsa daha önce denediğiniz yerin 20-30 metre sağına soluna gidip sürekli denemeler yapın, bu bahsettiğimiz yuvadan çıkma döneminde hiç bir yerde 2 dakikadan fazla oltayı bekletmeyin. Eğer yürüme imkanı yoksa oltayı sağa, sola, biraz açığa filan atarak yuvayı arayın ve balığı aldığınız noktayı iyi tespit edin. Merayı sürekli takip ederseniz bir süre sonra gereken keşifleri yapıp başarılı avlar yapmaya başlarsınız. Rastgelsin.
Teşekkürler Ali abi, lüfer şu sırala rgerçekten hareketlendi, senin için başka balığa bakmanın zor olacağını tahmin ediyorum. Yine de dip balıklarına olta indirsen gerçekten seviniriz. Bu balıkları kıyıdan iyi kötü kandırabiliyoruz ama tekne ile gerçekten zor. Tekneyi kıyıya getirsen balığı korkutuyor, derin suda arasan onun zorlukları çok başka. Yani bu konuda çalışacak dersimiz çok onları da senin gibi işin ustalarından öğreneceğiz zamanla. Tabii öncelikle şu yem takma işini öğrenelim, heralde lüfere takılan bir yem olmalı bu.
Aret hem tebrik hem de teşekkür ediyorum. Güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş. Balıklarda bir o kadar güzel. Sağlıcakla kalman dileklerimle. Rastgele.
Değerli Dostum. Lüfere değil dip takımlarına takılacak enteresan bir metod. ama resim çektirir. zaten teknede dip balığı tutmak için derinlik olmak zorunda yoksa balığın üstünde 4 silindir dağıtır o merayı hemen derin derin hep derin. 40 metreden 240 metreye kadar diyelim. Milleti görüyorum zaten canım o kadar sıkılıyorki sorma tekneyi kıyıya yaslamış adam teknede 3-4 kişi var, tüm ışıklar açık, müzik bas bas bağırıyor. ondan sonra balık gelmiyor. nasıl gelsin mübarek sen balığın üstünde sakin durmuyorsunki, hayvan altta nasıl barınsın. anlatamıyoruz anlatamıyoruz ne desek boş.
Takımlar ve anlatım süper, yalnız yemler bölümüne iri karagöz için midyede eklenmesini tavsiye ediyorum.Hedef sadece karagöz ise üst üste geçirilmiş 4-5 midyeye hiç bir iri karagöz yer ve şartlar uygunsa hayır demez ve hele özellikle mera mazmozlanmışsa. Yem olarak teke kullanılacaksa yine karagöz için iğneye 4-5 teke birden iliştirilmesi verimi en üst seviyeye çıkaracaktır. Bu sene midye ile aldığım balıkları buraya aktarmak isterdim lakin telefonda problem var. Daha irilerine rastgelsin
Teşekkürler Burak, senin kıyıdan karagöz işinin en ustalarından olduğunu biliyorum. Bu işe ilk başladığım dönemlerde raporlarından ve senden aldığım bilgilerden çok yararlandım. Senin yakaladığın kilo üstü karagözleri de bugüne kadar halen yakalayamadık. Sen bildiğim kadarıyla en iri balıklar için bile misinede 0,22 kalınlığın üzerine pek çıkmıyorsun. Tabii karagöz büyüdükçe daha temkinli olan bir balık olduğu için bu şekilde en irilerini alma şansın artıyordur. Yine 4-5 midye ile yapılan yemleme iri boy karagözlerin tercihi olabilir. Benim çalıştığım meralarda kalama açıp balığı yorma şansı pek olmuyor, suyun 1 metre altı sivri kayalarla dolu, balığı çekerken onlara sürtündüğü anda patlıyor. Bu yüzden en az 3,60 kamış, sıkı kalama ve nispeten kalın misine ile bekleyip balık geldiğinde hemen havalandırarak su yüzeyine yaklaştırıp, o şekilde almaya çalışıyorum. Midyeyi ise çeşitli kereler denememe rağmen sonuç alamadım. Neticede bulması çok daha kolay ve ucuz bir yem, eğer mecbur kalmasam kurt veya teke peşinde koşmak istemem. Ancak dediğim gibi midyeye vuruş alamadık. Mazmozlama bu konuda şart olabilir. Eminim sen de o kadar midyeyi kırıp, kum ile karıştırıp denize fırlatma gibi zahmetlere boşuna katlanmıyorsun. Yıllık iznimde olduğum bir gün bu yöntemi deneyebilirim. Şimdilerde ancak haftaiçi iş çıkışı bu avları yapabildiğimiz için mazmozlamaya istesek bile zaman bulamayız. Telefondaki sorunu giderip balıkların resmini göndermeni heyecanla bekliyorum. Bu avları hangi dönemlerde yapıyorsun, bilgi verebilirsen sevinirim.
Şş birader, ben gelesiye baltabaş bırakmazsanız kamış yerine "balta" ile gelirim ona göre. Yarın bi yoklayalım...
Sevgili Aret kardeşim , seni ilk başta böyle bilgilendirici bir rapor hazırladığın ve karşındaki kişilere her şeyi açık olarak yazıp , onların da başarılı olmalarını istediğin için teşekkürler. Bunların yanında harika iki balık Karagöz ve Eşkina her tarafından Boğazın gerçek usta balıkçısı imajının pırıltılarını görüyoruz, senin av raporlarının tiryakisi olacağım, sana, teşekkürler, tebrikler ve başarıların devamını dilerim. Bu arada iki nokta dikkatimi çekti, gece avcılığının verimini ve 300 gr.altındaki balıkları tekrar suya bırakılmasını önermişsin bunu da burada söylemek istedim. Demek ki Amator balıkçı gençlerimiz bizim yapamadıklarımızı yapmak için gürül, gürül geliyorlar, hepimize güzel örnekler oluyorlar hatta yeni bir şeyler de öğretiyorlar. sizler varken artık gözlerimiz arkada kalmayacak. Sevgiler, selamlar.
Aret kardeş gerçekten ağzına,eline beline,diline yüreğine sağlık maşallah güzel olmuş tebrikler inşallah daha iyilerine
Abi zamanı aslında 12 ay bu balığın sende bilirsin,lakin ben en fazla nisandan itibaren lüfer zamanına kadar aldım,lüfer başlayınca uğraşamamaktan yakalayamıyorum ama eminimki hala var...Bulunduğunuz bölgenin derinliğini bilemiyorum ama kalama olmadan ve kepçesiz bu balığı almak neredeyse mümkün değil,ayrıca yüzeye yakın taşlarda daha güzel avlar veriyor.Av sahasını gezip deniz yüzeyine yakın taşlar bulabilirsen daha fazla alma imkanın artar...Böyle yerleride mendireklerin köşe yaptığı yerlerde bulman mümkün.Oralarda da kilo üstü balıklar olduğuna eminim ben kesin vardır.Ama sürekli deneme yapmanız gerek,bulabilirseniz kaya kurdu da iş görür hemde fazlasıyla tabi ufak balıklardan fırsat kalırsa...Midye öyle değil pek ufak balıklar rağbet etmiyor,gelebilecek balık sayısı sınırlı(kaya,gelincik,ispari varsa ender istavrit)bir eşkina alamazsın ama balık geldimide bütün geceyi kurtarır cinsten oluyor.Hedef avınız karagöz olursa bir yerde gelmiyor diye orada yok demeyin sürekli yer değiştirerek arayın,ummadığınız yerlerden alabilirsiniz bazen,kayalık olması kafi,ışık alan yerleride deneyin...Rastgelsin şimdiden resimleride koymaya çalışacağım..
Son baltabaş'ı da ben yakaladım, artık beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak Neyse gidelim buluruz bişeyler, çift bantlılar da gözükmüş ortalıkta duyduğum kadarıyla.