Karagöz - Mercan Boğaz 2011

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. YassiN..

YassiN.. Yasin

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster 10-30-Shımano Speedmaster 14-40--Shımano speedmaster 25-125 Game Type kamışlar
    Favori Makine:
    Shımano Seıdo 4000--Shımano Biomaster SW 4000 XG--Shımano Sustain 5000 FE
    En İyi Avı:
    Kofana ve Levrekler......
    Tebrikler Ali abi..Çok güzel bir karagöz..

2. harun61

harun61 harun

Tebrikler Üstad,
    bu ne güzellik böyle, kovaya sığmamış.
    bu balıklar var mıydı boğazda ? gerçekten şaşırtıcı...

3. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    hayatimda gordugum en buyuk karagoz,4-5kg olabildiklerini bilmezdim,masaallah

4. 3182

3182

Reis o nasıl karagözdür maşallah tepsi gibi. Tebrikler elinize kolunuza sağlık.

Bu gün köprüden geçerken aşağıda dolanan az sayıda tekne vardı. Fakat sarayburnu civarında dün hemen hemen hiç olmayan tekne sayısı bu gün 40 civarında idi. Bir hareketlenme olmuş sanırım.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Galata köprüsünün altında çok bunlardan. Tutabilecek olan varsa, buyursun.

6. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Yahu Ali,

ne yaptın sen? O karagöz nasıl bir kuzudur öyle? Maşallah, tüh tüh tüh, nazar değmesin. :)

Lüfer diyordun, eh bence Marmara'dan böyle bir Karagöz yakalamak 20 Lüfer'e bedel olmuştur.

Afiyetler olsun!

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Değerli Dostum sağolasın bencede rekordur, jig işini iyice öğrenmem lazım konu hakkında çok spekülasyonlar var. ki sürekli derin su diyorum yoksa ben zaten 40-50 metreye kadar yemli takım bırakıyorum daha derini lazım bana 200 ler gibi.

Elimdeki tarihi defterde meralar işaretli yaklaşık 400 tane kırmalık var. tutuluyor balıklar inşallah daha güzel günlerde daha iyi raporlar çıkar karşımıza

Emre senden beklerim kısacası her zaman dediğim gibi..

Marmarada çok tür mevcut. sıra geldi çupra ve melanur raporlarına

Bizim meramız en güzel mera aslında takım atmaya korktuğum meralar var. ne çıkacağını bilmediğimden hele güzelim mavişler tutması bile ayrı bie güzellik

Sağolasın ağabey
    Ağzından ballar damlıyor. kandilli çukur en güzel yerde hiçbirşey önemli değil şu turyollar müsaade etse yeter

Diğer balıklar başka bir raporda daha iyileri gelir inşallah.

Çok teşekkürler

Sağolasın Lüfer o balıkların noktasından geçmeye değil yanaşmaya bile gelmez zannederim. yaz kış orda o balıklar.

takımın çekmesi değil önündeki ağırlıkla birlikte basmasi dert sadece sularla beraber Palamut torik hariç hiçbir balıkta 0,80 den fazlasını kullanmadım

Amin inşallah daha güzeli size denk gelir.

Değerli Üstadım
    Senin karagözlerden mırmırlardan sonra bir balıkta ben asayım dedim sağolasın çekmesine can kurban, Lüfer o benim canım bilirsin vazgeçilmezim..

Çok sağolasın darısı başına inşallah

Daha neler var ne sinaritler, ne mercanlar ne melanurlar. ne levrekler.

Sizin balıkların yanında bunlar ufak be üstadım.

Evet bende haber aldım bakıcaz bakalım sabahtan itibaren durumlara.

Galata köprüsünün altında vardır Serdarım.

Kerem Lüfer benim canım tek balığım diyorum ya bu hayvanla uğraşmaktan başka balıklara bakamaz olmuşuz herşeyden uzak kalmışız sadece kapalı gözlük lüferin üstüne gitmekten dip balıkları ile uğraşmaya başlasak neler çıkmayacakki yukarı.

Ellerinize kollarınıza sağlık..

Sağolunuz varolunuz.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Var, var.. Ama sen gibi işini bilen usta adam yok, gidip tutacak. Kimse demesin bu karagöz şans, kader filan. Bu karagöz alanen ustalığın minare boyu tavan yapıp tabandan balığı çıkarması olayıdır.

Bu balıklardan var boğazda muhtelif yerlerde. Ama onları tutacak Aliço yok pek fazla ortalıkta. Hepsi bu. Koca bir tekne tutup boğaza açılan, sonrada istavrit toplayan bizim harcımız değil bu işler.

9. 3182

3182

İstavrit gibisi varmı. En bi güzeli. istavritçiyiz biz. İstavrit forever.

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Aslında konunun içinde çok şeyler gizli.

Ben olsaydım aklıma gelen ilk yem olurdu ? yem derdim. orada midyeye özel vurgu yapmıştım rapor başında,

Özel olarakta 8 iğne dedim. 2 iğne fazladır takımda olduğu gibi yazdım 6 iğnede diyebilirdim. Tebliğe uydum bakın edin ben dürüst balıkçıyım limitleri KG olarak aşmadım, iğneleride tam seviyesinde adet olarak da diyebilirdim, neyse onu yazdım. dürüstçe...

Teknenin profesyonel olması, Beynimizin, ellerimizin, parmaklarımızın tamamen Amatör olmasını hiçbir zaman değiştirmedi, değiştirmeyecektirde.
    (Ne yapayım bu var elimizde atacak halimiz yok eskilerden plaka)
    O kadar balığı tuttuktan sonra gelen bu balık Amatör limitleri aşmıştır.
    Bu konuyla ilgili sıkıntı varsada tüm arkadaşlardan affola......

11. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Tamamen yem ve yemin ideal bir şekilde suyunda ve salınımında sunulması ile ilgili bir başarı öyküsü olmuş tebrikler. Bu balıkları o güç şartlarda sudan çıkarıp sergilemek mesele. Biz o akıntılı çırpıntılı sularda gemi yollarında vapur dalgalarında hazır rapalayı bile zor dibe indirip yukarı alıyoruz 1 kg maçula ile. Dipte takım bekletmek ciddi emek, sabır ve surviver tipi uğraş gerektiren bi iş.

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Emrecim alan zor alan sıkıntılı maçulada tevazuu gösteremeyeceğim sana 4.5 kg.... onu kaldırabılırsen zaten olay bitmiştir.......

13. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Aliço

Herkes sinagritler,akyalar levrekler tutabiliyor,forumlarda izliyor ,görüyoruz.

Eh,Karagöz,Sargoz,mercanda geliyor elbet.

Ancak seninkiler istisnadır.Şansla alakası yoktur,şansı bilfiil yaratmaktır.

Bilfiil şansı yaratmak ise üstün avcılık bilgi ve kabiliyetinden geçer.

Resimdeki o dev,Marmara değimiyle Morbaş yada Maviş diye adlandırılan,İstakaroz,genelde Egede,hatta İngiltereye kadar uzanan sahil şeridinde,kimi zaman 100 metre üzelerindeki sularda,kimi zamanda sığca yerlerde bulunmaktadır.

Geceleri daha iyi av veren,sabaha kadarda işleyebilen mücadelesi dorukta bir balıktır.

En olumsuz yanı,yeni tutulduğunda muhteşem menevişler taşısada,öldükten sonra,bu renkleri tamemen ve kısa sürede kaybetmesi ve kararmasıdır.

Kromajlı piçolle,canlı iri teke kullanılarak daha sığlarda pek güzel avı yapılır.

Marmarada daha seyrek bulunsada,midye hayatının yoğun olması sebebiyle,en büyük boylara burada erişir

İri bireylerde dişler adeta dışarı fırlamış gibidir ve özellikle küçük midyeleri kırarak yer.
    Bu bakımdan nispeten küçük midyeler açılıp güzelce bıçakla sıyrılıp bütün olarak takılırsa büyük bireyler gördümü dayanamaz.

Kovandaki sair balıklarda güzel elbette.

Ama onun haşmeti bir başka güzel.

Derin tebriklerimi sevgi ve saygımı sunuyorum

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Vedat baba!

Her zamani gibi ağzından ballar damlıyor. sağolasın varolasın. diline yüreğine sağlık.
    Bu merada senin için Levrek Melanur ve çuprada çıkartacağım. buda benden sana olsun.....

Sevgiler.

15. nidya78

nidya78 Aydın

İçimdeki bütün balık tutma şevkinin öldüğü andır. E Aliço Abi bundan ötesi kalmadı ki. Biz şimdi ne tutsak yalan. Kiloluk bir karagözü aldıkmı balık tuttuk diye seviniyorduk. Şimdi nasıl sevineceğiz? Küstüm oynamıyorum ben.

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Lüferi bıraktıracaksınız bana böyle giderse. durum onu göstermeye başladı. hergün bir trofe gelir buraya herhalde..... Olurmu öyle şey Aydın. inşallah daha iyisi sana gelsin.....

17. nidya78

nidya78 Aydın

Abi işin şakası bi yana geçenlerde bunun kardeşlerini tespit ettim bir yerde. Gözle görünen bir yerdeler. Hemen bir şeytan oltası yaptım tüm midye içi taktım attım ama bir türlü kandıramadım. Oltanın iğnesini resmen ağzına değdiriyorum ama bir türlü yemi yemiyorlardı. Gündüz olmasına bağladım olayı ama hala kafamda soru işareti şeklinde duruyor. Bir daha deneyeceğim ama bu sefer epey çeşitli yemle deneyeceğim. Karagöz tutmak bence lüferden zevkli. Gelirken yaptığı müthiş mücadele çok zevkli. İnşallah bizde birgün böylelerini tutarız.

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sarayburnundan Yenikapıya kadar olan bölgeyi rahat bırak (gerekli mesaj altta verilmiştir)
    reeling hooked idk :hungry:

19. nidya78

nidya78 Aydın

Mesaj alınmıştır. Gereken yapılacaktır.

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    çok daraldım yarın balığamı gitsem acaba