karakaya sazan avımız

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında estergon_44 tarafından paylaşıldı.

1. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    Öncelikle herkese merhaba...

Tam 1 haftadır bugünün heyecanını yaşıyordum.Neyseki bu heyecanıma değecek bir av geçirdim.;)

Dün mesai sonrası dayımın oğlu Ufuk ile birlikte takımlarımızı hazırlamaya başladık.Bir taraftan takım hazırlıyoruz bir taraftan da bugünün nasıl geçebileceği üzerine paylaşımlarda bulunuyorduk.İşin aslı daha dünden bugünün keyfini yaşamaya başladık diyebilirim.Gerçi meteoroloji bugünün yağmurlu olacağını söylüyordu ama artık bizi kimse avdan vazgeçiremezdi.Ne olursa olsun gideceğiz dedik.Tüm hazırlıklarımızı tamamladık,sabah saat 4:30 gibi buluşmak üzere ayrıldık.

Sabah saat 5:00 gibi arkadaşlarımız Bülent ve İlhan'ıda alıp yola koyulduk.Sabah gerçektende hava oldukça kapalıydı.Tam yağmur havası vardı.Ya nasip deyip hareket ettik.Baraj kenarına geldiğimizde kendimize güzel bir avlak yeri ayarlamak amacıyla biraz kıyı boyunca dolaştık.işin aslı aklımızdan geçen yer çoktan sahibini bulmuştu:(
    Biraz dolaştıktan sonra çoğu kimsenin bu aralar o tarafta pek balık çıkmaz dedikleri bir yere girdik.Nasipte varsa olur elbet dedik.İyi de demişiz:)

Aracımızdan iner inmez yemlerimizi takıp birer birer 2 kancalı dip oltalarımızı suyla buluşturduk.Otalama saat 6 civarıydı.4 adet kasnak oltamı suya attıktan sonra lineaffe marka 4 metrelik kamış oltamı suya saldım.Arası 15 dakika geçmeden 1 kg lık ilk aynalım kamıştaki zilimi çaldırıp hoşgeldiniz dedi:D

Yaklaşık 1.5 saat içinde ortalama 1 kilo civarı 5 adet aynalı sazan aldım.Diğer arkadaşlarda ses çıkmıyordu.Benden hemen sonra Ufuk kardeşim de ilk balığını çekti.İşin aslı neşemiz yerindeydi.Bülent arkadaşımızdan hala ses çıkmıyordu.bu arada İlhan kardeşimiz kahvaltımızı hazırlıyordu.Saat 8:30 gibi odun ateşinde yapılmış çayımızla güzel bir kahvaltı yaptık.E artık karnımız da doymuştu,kim tutar bizi diyerek oltalarımızın yemlerini yenilemeye başladık.bu arada havada açmaya başladı.Tam kamış oltamın yanındaki kasnak oltamın yemini değiştiriyordum Bülent yanımdan geçerken ayağını kamış oltama vurdu,zil sallanmaya başladı.artık nasıl bir vuruş darbesiyse zil kendinden geçmişçesine çalmaya başladı:)

Ya bunda balık var dememe kalmadan makaramı sarmaya başladım.Fakat gelen bayağı bir ağır abiydi :) kamışı bayağı bir zorlamaya başladı,gelenin büyük bir balık olduğunu anlamıştık fakat yanımızda kepçe getirmemiştik.Kıyıdan kaçırma korkusu içime kurt gibi düştü.İşin aslı iğnelerime ve misinama da güvenemiyordum.Kamışın misinasını elime aldım ve elimle balığı gezdire gezdire onunla oynaya oynaya çekmeye başladım.Gerçekten o kadar güzel gezdiriyorduki misinamı anlatamam.;)

neyse tam kıyıya kadar getirdim bir anda balık kendini iğnemden kurtardı,misina elimde boşa çıktı fakat balık gözümün önünde.Durulacak zaman mı?Hemen suya attım kendimi,arkamdan bülentte o heyecanla suya girdi.Balık yönünü geriye verip kaçmaya çalışırken Bülent kardeşim suyun içinde bana doğru itekledi balığı,Bende kucakladığım gibi karaya attım misafirimi.Ama samimiyetimle söylüyorum o an yaşadığım adrenalini hiç bir zaman unutamam:D :D

Keyfimiz bayağı bir yerine gelmişti.Gün boyu hava o kadar değişik yüzüyle bize kendini gösterdiki,kimi zaman açık güneşli,kimi zaman kapalı ve yağışlı.Akşam saat 7 ye kadar avımıza devam ettik.Çayımızı içtik sohbetimizi ettik.Doya doya geçirdik diyebilirim bu günümüzü.

gün sonunda Bülent 4 adet 1 kiloluk,ufuk 3 adet 1 kiloluk , ben 6 adet 1 kiloluk ve 1 adet meşhur balığımız ile evimize döndük.gelirken tabi büyük misafirimizi tartmayı da ihmal etmedik.Tam 6 kilo geldi.
    Bu arada bayağı uzattım galiba umarım sıkmamışımdır sizleri:D :D

Son düzenleme: 29 Mart 2010
  2. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Tebrikler kardesim, guzel anlatiminla benide heyecanlandirdin, cok guzel birgun gecirmissiniz. devamini dilerim!

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Fatih hayırlı olsun. Güzel bir gün yaşamışsınız. Balıkavı heyecanınız en güzel avlarla daim olsun.

Olta sayısına da dikkat etmemiz gerekiyor. Zira en fazla kişi başına 4 olta atmak, yaptığımız avın yasallığı açısından önemlidir. 4 kasnak olta haricinde 5. olan makaralı oltaya 6 kg sazan gelmesi bu açıdan hoş bir sürpriz olsa da avınızın yasallığını gölgelemiş oluyor hatırlatmış olayım.

Selamlar, tadında avlara rastgelsin.:)

4. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    teşekkür ederim.daha iyileri size nasip olsun.

5. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    nuri abi teşekkür ederim.daha iyi avların senin olmasını dilerim.

olta sayısına gelince işin aslı eksik bile attık diyebilirim.dikkat ettiysen ilhan kardeşimden hiç bahsetmedim.attığım kasnak oltalar ikimize aitti.o kardeşim sadece oltayı çekmesini biliyor:D :D atma kısmı bize ait yani:D ama yinede bilmeyen kardeşlerimiz için bu bilgiyi vermeye vesile oldum.sevindim yani ;)

6. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Güzel bir anlatım.TEbrik ederim.En kötü gününüz böyle olsun.

7. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    teşekkür ederim.daha güzelleri sizin olsun.

8. sgurkan

sgurkan SUAT GÜRKAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SPRING CARP KAMIŞ 3.90M
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 860 MAKİNE
    En İyi Avı:
    6.30 kg Aynalı Sazan 2.40 kg Alabalık
    Hemşerim öncelikle tebrik ederim hangi yemle avlandınız ve karakayanın neresinde avlandınız bizde geçen pazar karakayadaydık inanırmısın belki 4-5 yer değiştik tık yok solucan hamur ile attık bir kere bile vurmadı :(

9. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    sağol suat kardeşim.daha iyileri sana nasip olsun.hangi tarafa gittiniz?ben yaklaşık 4 haftadır hiç boş gelmedim.Gittiğiniz yerler derinmiydi?biz şu sıralar eski malatya tarafında avlanıyoruz.yem olarakta solucan kullanıyoruz.hamura pek gelmez o tarafta.

10. sgurkan

sgurkan SUAT GÜRKAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SPRING CARP KAMIŞ 3.90M
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 860 MAKİNE
    En İyi Avı:
    6.30 kg Aynalı Sazan 2.40 kg Alabalık
    beyaz saray tarafına gittik zeynelabidin tarafına gittik yıkık köprü tarafına gittik :)borana yakın bir yere gittik bir kere bile vurmadı derin yerede attık sığada :)demek nasiptte yok

11. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    suat kardeşim beyaz saray tarafında pek bişey çıkmaz.genel olarak konuşuyorum.boran ve toygar tarafı daha iyidir o bölgede.fakat en az 70 metre ileriye atabilmeniz lazım.yoksa tahta balıkları yem bırakmıyor.bu sene sular çok yükselmiş.biz o bölgenin altını üstünü iyi biliyoruz.derin ve sığ yerleri biliyoruz.biraz da ona göre gidip tututyoruz diyebilirim.çünkü bazen hemen yanı başımızdakiler bişey tutamıyorlar.biraz o bölgeyi tecrübe etmeniz lazım.

12. emrmtn

emrmtn Emrah Metin

En İyi Avı:
    kayıtlara geçecek birşey arıyor :)
    tebrikler hemşerim,nasip olurda gelirsek o taraflara beraber olta atmakda nasip olur inşallah.....

13. SAZANCI44

SAZANCI44 FUAT GÜRKAN

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 4,30 MT ve SHIMANO TECHNIUM DF CX SPINNING 300 MSTECDFCX30HH OLTA KAMIŞI
    Favori Makine:
    DAİWA SALTIGA Z 6000 ve SHIMANO STELLA SALT WATER 18000SW 14XSA-RB+1RB
    En İyi Avı:
    AYNALI SAZAN 7 kg - ALABALIK 4 kg
    gerçekten güzel av olmuş tebrikler...bizde son 2 haftadır gidiyoruz boş döndük boranın neresinde avlanıyorsunuz.....

14. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    teşekkür ederim emrecim.sen gel yeterki bu tarafa olta atacak çok yer var.;)

15. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    sağol fuatcım.daha iyisi sana nasip olur inşallah.valla biz o bölgeden hiç boş gelmedik.boranın burun kısımlarından atarsanız yakalama şansınız oldukça yüksektir.ama suyun altını bilmenin oldukça faydası oluyor.o açıdan oltalarınızı ilk etapta aralıklı olarak yani yayarak atın.belli bir alan taramasını yapın.hangi oltanıza vurursa o bölgeye oltalarınızı yoğunlaştırın.daha verimli av geçirirsiniz.Nacizane fikrimi söylemek istedim sadece.umaraım avlarınız bereketli olur.;)

16. SAZANCI44

SAZANCI44 FUAT GÜRKAN

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 4,30 MT ve SHIMANO TECHNIUM DF CX SPINNING 300 MSTECDFCX30HH OLTA KAMIŞI
    Favori Makine:
    DAİWA SALTIGA Z 6000 ve SHIMANO STELLA SALT WATER 18000SW 14XSA-RB+1RB
    En İyi Avı:
    AYNALI SAZAN 7 kg - ALABALIK 4 kg
    teşekkür ederim sanada rastgele kardeşşşş

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İlahi Fatih kardeşim. İlhan arkadaşımız sadece çekse de, sen atmaya devam abicim.:p :)

Rastgelsin en güzeline gönlünce. Kendine iyi bak, selamlar.:) ;)

18. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    :D :D eyvallah abicim.sende kendine iyi bak;)

19. ragga44

ragga44 hüseyin

En İyi Avı:
    36kg sazan 5 kğ alabalık 20 kğ kursun caner balıgı
    slm fatih

slm fatih yakaladıgın yayın balıgını cook merak ediyorum sazandan usandık :) niyetimiz ya kursun balıgı kırmızı sabut helede varsa yayın balıgının peşindeyiz biraz bilgi verebilirmisin senin tercubenle nerde nasıl yakaldın yayın balıgını şimdiden teşekür ederim paylasımın için . .

20. fisherman66

fisherman66 İbrahim Şahbaz

En İyi Avı:
    70 cm.2,5 kg turna
    Tebrik ederim güzel av olmuş.
    Ama cahilliğimi bağışlarsanız bir şey sormak istiyorum.
    Sazan sezonu kapalı değilmi.Bizim yörede 15 haziran ve 1 temmuzda açılıyor.
    Saygılar