Arkadaşlar sizden bir istegim olucak bu hafta sonu gene bir kamp organizasyonu yapıyoruz gecen hafta kesmedi bizi tekrarlıyalım dedik yanlız bu sefer sazanın yanında yayın içinde takım ayarlıcam yayın tutmıyalı baya oldu ama tabiki şuan en büyük sorunumuz yem yani sülük gecen hafta aramamıza ragmen bulamadık karasülük bulabilecegimiz yer satan kişi filan arıyorum bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim....
Abi eğer aynı şeyden bahsediyorsak: Eminönünde bir yer var evcil hayvanların satıldıgın dükkanlardan oluşan bier alan oraya gittigimde bu siyah solıcan gibi yapışan şeylerden sattıklarını görmüştüm.
Selamlar Eminönü'de satılanlar kan sülüğü, size gereken karasülük. İkisini karıştırmayın. Eğer kan sülüğü kullanırsanız, randıman alamazsınız! Tavsiyem, öncelikle karasülük, eğer bulamazsanız da solucan veya danaburnu ile avlanmanızdır. Sağlıcakla kalın...
vallahi geçen ordan geçerken gördüm, hemen yanaşıp sordum abi bunlar ne için diye. Hastalar kullanıyormuş zehirli kanı bunlara emdiriyorlarmış. Bende uyanıkım ya acaba oltaya taksak düşen olurmu diye düşünüyordum ki bu başlığı gördüm. tühh neyse.
Bunun tartışmasını yaptık gecen kan sülügümü kara sülükmü diye bulunmasıda çok zor bu meredin ya kan slügünle randıman alamazsın demişsin ama ben hala şüpheliyim yani acaba diyorum işe yararmı arkadaş eminönüne gidicek ben gene aldırmayı düşünüyorum hiç olmazsa denemiş oluruz içimde kalmamış olur dün bir haber geldi bir tanıdıgımızın bahcesinde yılan gibi kocaman solucanlar varmış bir sürü gelin toplayım çok var dedi olmazsa o solucanlarla bakıcaz yada kurbag filan
Solucanları kaçırma topla bir kovaya ve içinede gübreli yumuşak zemin toprağı bul ve devamlı nemli tut böylelikle muhafaz etmiş olursun. Sülük kadarda iş yapar eğer kalın ise, aşırı nemli (çamur ) değil hafif nemli sakın unutma...
ali kardeş kan sülüğü kara sülük kadar iş görmez solucanıda ne kadar iri olursa olsun israil sazanları parçalar benim sana tavsiyem kuzu dalağı kullan iki parmak genişliğinde şerit olarak kesip iğneye takarsın illaki kan sülüğüde kullanacağım diyorsan ağız kısmını kesip öyle kullan ama öldürmemeye özen göster
Karasülük'ü ya kanalizasyon veya un fabrikası atık su ayakları gibi yatakların yanaklarındaki otların köklerinde yada o suların kenarlarındaki poşet,naylon çuval veya atık bez parçaları varsa onların aralarındaarayacaksın Bulamazsan haber ver bi çaresine bakalım pek fazlada yok bizim buralarda eskisi gibi ama yinede bi uğraşırım senin için ama yayını isterim ona göre
geçenlerde av bayisine gittiğimde yapay silikon kurbağa lar vardı gayet de hoş gözüküyordu bence demekde fayda var.
arkadaşlar aranıza girdim ama kusuruma bakmayın biz kızılırmakta dediğiniz yemlerin hepsini denedik en iyisi kurbağa ile canlı balık