Kardesimin yakalagadigi bir kac kefal!!!!

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ArcameneL tarafından paylaşıldı.

1. mert88

mert88

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5.5 kilo antenli mercan
    çarpma da ayrı bir tekniktir bence. tartışması uzun ve zevkli süren bir konu:) iskeleden görünen sürüye iskeleden yatıp zıpkınla vuranı da gördm, o daha kötüydü:mad: çarpmanın da bir balıkçılık olduğunu ve zevk tercihi olduğunu düşünüyorum sadece. ama sanmıyorum ki kimse çarpma yapmak için araştırma yapsın ve kendini ustalık düzeyinde geliştirmek istesin:)

2. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya
    herkesin yazdığına katılıyorum. ama zevk olayına gelince ona karşıyım.sennur hnm ın dediğine katılmıyorum.o kefali çarpmayla yakalamak tam dediğinin aksine. okadar zevklidirki o balığı o şekilde yakalayamayan onun zevkini hazını anlayamaz.
    ben k.çekmecede oturuyorum.evimizin etrafında k.çekmece gölüyle marmara denizini birbirine bağlayan dere var.bu dereden kefaller gelir denizden yemlenmeye göle girerler. bizde bu derenin üstüne yapılmış olan köprü veya dere kenarında çarpma tekniğiyle kefal yakalarım.ve denizde lüfer olsun derede kefal. ben yine kefal yakalamaya giderim.çünkü onun zevki başkadır.ve çok ayrı bir ustalık isteyen bir balık yakalama tekniğidir.

3. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili arkadaşım, zevkten kastımı sanırım anlayamamışsın. Şayet zevk, çarpmayı ustalıkla kullanıp, sonrasında da balığa isabet ettirmekse, bunun zevkini tahmin edebiliyorum. Tahmin edebiliyorum diyorum, çünkü evde dart oynarken ben de keyif alıyorum. Ne var ki balıklar dart tahtası değiller, sorun burada yatıyor. Bir canlıdan bahsediyoruz nihayetinde. Ve sizinle çok farklı noktalardan bakıyoruz balıkçılığa. Neden derseniz, bana kalırsa (yazdıklarınıza istinaden söylüyorum) siz yakalamak ve yemek kısmıyla ilgilisiniz. Ben aynı zamanda ülke kapsamındaki koruma ve popülasyon durumu ile de ilgiliyim ve avcılıkta fırsat eşitliğine inanıyorum. Sizinle bu konuda fikirlerimiz çatışıyor. Ben farklı bir pencereden bakıyorum duruma ve o pencereden görünenleri söylemekle mükkelefim. Mükellefim, çünkü kendime saklarsam kimsenin işine yaramaz. İlk yazdığım mesajda, kendimce neden çarpma kullanılmaması gerektiğine yeterince değindim sanırım, o nedenle tekrarlama gereği görmüyorum. Çarpma kullanamazsınız diyemem neticede bununla ilgili bir yasak yok. Ama ben balığın çeşitli yöntemlerle kandırılarak avlanması taraftarıyım. Ancak o zaman buna hobi diyebilirim. Kendim için aksini düşünemem ve bence doğru ne ise bunu paylaşmak isterim. İlle de kullanılmamalı diye bir iddiam yok ama daha önce de saydığım sebeplerden, bu yöntemi kendimce doğru bulmuyorum.