Benim saatler geldi arkadaslar... Dunden Cihangir Abi'ye soz verdigim Karides güvecini bir tarif edeyim naçizane: Malzemelerimiz: Balikcimiza tembih ettiginiz (ya da kendiniz yakalayabiliyorsaniz ne ala) orta boy 1/2 Kg ayiklanmis cig karides 1/2 kg domates 3 tane yesil biber 1/2 Kg.cig mantar 1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri kekik tuz karabiber Tarifimiz: Cig karideslerin kabuklari cikartilip yikanir ve suzulur. Domatesler soyulup kup seklinde dogranir.Cekirdekleri cikarilmis biberler halka seklinde dogranir. Mantarlari dogradiktan sonra bir sure limonlu suda bekletelim. Domates ve biberleri karistirarak pisirelim ve daha sonra mantari ekleyelim. Bir sure pisirdikten sonra ayikladigimiz karideslerive kekigi ilave edelim. Karideslerin rengi beyazlayinca atesten alarak toprak kaselere esit olarak dagitalim. Uzerlerini kapatacak sekilde rendelenmis kasar koyalim. Tereyagini kucuk kucuk uzerlerine koyalim.Karabiberine serpip firina atalim. Ust kismi kizarana kadar firinda kizartalim. Sonra da cikartip parmaklarimiza dikkat ederek afiyetle yiyelim... Yaw ben yine dunku gibi oldum. Bu saatte verdigim rahatsizlik icin ozur dilerim arkadaslar
akşam akşam başladık yine , şunu 18:45'ten sonra yapsan çok süper olacak o zaman . çok afedersiniz arkadaşlar ama sitede bebek bekleyen bir bayan arkadaşımız olsa düşük yapar aşermekten . Teşekkürler Olcay
Olcay, sözünün erisin , helal olsun. Ne kadar da güzel anlatıp resimlemişsin. Şapırt.. Diğer arkadaşların da imrentilerine sebep olduğum için üzgünüm.. Bu gün kollestrol tahlili için kan vermiştim. Sonuçları almadan önce yapıp afiyetle yiyeyim bir şişe Chardonay eşliğinde bari...) Yoksa daha sonra yengen hayatta yedirmez..
Cihangir Abi bu karidesin faydalari ve besin degeri konusunda hemen herkesin bilgisi vardir. Hele yaninda Chardonay'le amaaaan aman... Afiyet bal seker olsun abi yarasin...
Olcay tekrar merhaba Karides'in faydalarını anlatabilir misin? bilmiyorum ben inanmazsın yemedim bile hiç, fakat yiyecem ilk fırsatta, şu marketlerde satılanlardan olur mu bu tarife? ama önce faydaları lütfen.
Olcay Vallahi Sende De Benim Gibi Iştah Var. Bir Tabak Yemekle Beş Tabak Arasinda Hiç Fark Yoktur Felsefesine Sahibiz. Fotolar çok Nefis Görünüyo..... Yarin Ne Var Ona Göre Malzeme Alalim.
Omega 3 ve Omega 6 var diye biliyorum. Kollestrol icin biraz zararli. Ayrica acayip bir afrodizyaktir...
karides için hatırlatma sevgili arkadaşlar çok iyi anlatıyorsunuz ama fazla sık yemezseniz , iyi olur yoksa kolestrol ve trigliserit 1500 lere filan çıkar ve maazallah sizleri kaybederiz forum sayfaları bomboş kalır. sevgiler, yarasın
Osman Bey, Zaten deniz kenarinda yasamiyoruz. Dondurulmus olanlarina da pek yanasmak istemiyorum. (Taze taze tuketebilmek icin) O bakimdan yil icinde yedigimiz karides yerine gidince 2-3 kereyi gecmez zaten. Tavsiyeleriniz icin ayrica cok tesekkur ederiz...
izninizle 1-2 ekleme yapacağım karidesler kokteyl ise problem değil ama biraz iri olursa biber ile karidesi pişirip domatesi sonra ilave edin bu karışıma 1-2 diş ince doğranmış sarmısak ilave edin.. kekiği mümkün olduğunca az kullanın.. karabiberi mutlaka öneririm. isteğe bağlı olarak azıcık biber salçası kullanılabilir.