Benim saatler geldi arkadaslar... :) Dunden Cihangir Abi'ye soz verdigim Karides güvecini bir tarif edeyim naçizane: Malzemelerimiz: [IMG] Balikcimiza tembih ettiginiz (ya da kendiniz yakalayabiliyorsaniz ne ala) orta boy 1/2 Kg ayiklanmis cig karides 1/2 kg domates 3 tane yesil biber 1/2 Kg.cig mantar 1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri kekik tuz karabiber Tarifimiz: Cig karideslerin kabuklari cikartilip yikanir ve suzulur. Domatesler soyulup kup seklinde dogranir.Cekirdekleri cikarilmis biberler halka seklinde dogranir. Mantarlari dogradiktan sonra bir sure limonlu suda bekletelim. Domates ve biberleri karistirarak pisirelim ve daha sonra mantari ekleyelim. Bir sure pisirdikten sonra ayikladigimiz karideslerive kekigi ilave edelim. Karideslerin rengi beyazlayinca atesten alarak toprak kaselere esit olarak dagitalim. Uzerlerini kapatacak sekilde rendelenmis kasar koyalim. Tereyagini kucuk kucuk uzerlerine koyalim.Karabiberine serpip firina atalim. Ust kismi kizarana kadar firinda kizartalim. Sonra da cikartip parmaklarimiza dikkat ederek afiyetle yiyelim... [IMG] Yaw ben yine dunku gibi oldum. Bu saatte verdigim rahatsizlik icin ozur dilerim arkadaslar :D