Merhaba arkadaşlar hafta sonu 2 Günlük bir kampımız var olta takımlarımızıda götürmeye karar verdik levrek,çipura uğraşıcaz bakalım yakalayabilirsek Burdaki abilerim karidesin,gümüş ve çipura için başarılı olduğunu söylediler fakat ben daha önce hiç karides kullanmadığm için nasıl hazırlanır bilmiyorum.Bana güzel bir karides tarifi ve oltaya nasıl takılacağı hakkında bilgi lazım Ve tabiki olta düzeneği nasıl olmalı klasik 3 lü dip takımı felan diyorlar bilmiyorum resimli anlatırsanız çok sevinirim.ayrıca banada 20-50gr atarlı bi kamış için levrek avında başarılı fiyatı uygun bi rapala modeli önerirmisiniz.
Karidesin kafasini ayaklarini kopart kabugunu çikart bogumlarindan biçakla kes. Kagit havlu üzerine ser suyu süzülsün. Kimisi tuzlar ben tuzlamiyorum. Suyunu çektirince folyoya sarip eger ertesi gün kullanacaksan dolaba, yoksa buzluga at.
Su an resim atamiyorum 3lü takimi söyle anlatayim madem bilmiyorsun : çapari varya, onun tüyleri yok tüysüz köse çapari. Çaparide 7-20 igne olur ya, bunda 3 tane var. O sekil hazirla tamamdir. 3igneli köse tüysüz çapari yapican sonuçta
Üçlü dip takımı hazırlayacaksan üç iğne kullanman gerekiyor. Kurşunun altına bir üstüne de iki iğne bağladın mı tamamdır.
teşekkür ederim o zman geriye iki sorunumuz kaldı köstek bağı nasıl atılıyor ve iğne kösteğe nasıl bağlanıyor internetten baya araştırdm ama çok karışık anlayamadım birşey
3lüde kursun altinda igne olmaz. Kursun alti igneye seytan olta denir genelde ortasi delikli veya çift taraf firdöndülü kursun kullanilir. Ha beden çift köstek, kursun altina da seytan yapilmaz mi? Yapilir.. Hatta üst igneye ufak mantar taktigimiz da olur lakin ismi 3lü klasik olmaz. Bu sordugun sorulari görsel olarak görmen gerek iyi idrak edebilben için. Google veya youtubedan aratarak bakmanda fayda var. Yazi ile bedene köstek çekmeyi veya igne baglamayi anlatmak pek de anlasilir olmaz.
"Köse çapari" mi? Bunca yıldır forumda duyduğum en komik tabir, sağol Roy, sen beni güldürdün, Allah da seni güldürsün inşallah. ======================== Üç köstekli takım resmini aşağıya ekliyorum ama "leblebi büyüklüğünde mantar" demişim ya, onu dikkate alma, sen mantarsız kullanacaksın.
Delikanlı ben bu forumlarda karidesin hazırlanmasını belkide ondan fazla yazmışımdır. Biraz araştırmacı olmalısın.Bu kadar bu işin başlangıcında olupta herşeyin sana anlatılmasını beklemek yerine az araştırmalı hiç olmazsa teorik olarak birşeyler öğrenmeli sonrasındsa yardım beklemelisin. Hadi bakalım sonrasında ne sorarsan anlatırım,hem sen daha iyi anlamaya başlarsın. Sevgiler
Kurşun altıya şeytan olta denir denmiş..! benim bildiğim şeytan oltasında misinenin ucunda gerken büyüklükte iğne olur ve yem takılarak, atabileceğin kadar uzağa atarsın hepsi bu, ama oltanı attığın yerede akıntı ve rüzgar varsa şartlara göre, ufak bir yaprak kurşun, ya ufak bir kıstırma kurşun, ...takılabilir...!şartlar daha ağarsa gezer kurşunda kullanabilirsin, karagözde olduğu gibi...!
kiyilamasin akintidan etkilenmesin diye 40-100gr arasi degisen silindir veya çift tarafli firdondulu kursunlari takarak kullaniriz biz. dipte yatan baliklarda oldukca verimlidir. sizin tasvir ettiginiz takim ise alttaki linkte Yakup bey tarafindan ayrintili biçimde sunulmustur. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27783
'' Sadece 0.15 -0.20 mm kalınlığında bir misina ve ucunda bağlanmış, avlayacağınız balığın büyüklüğüne göre 8-12 no arası en keskininden siyah sinek kanca… İşte şeytan oltası budur. '' Yani yakup beyde benim dediğimi söylemiş görebildiğim kadarıyla... sizin tarifinizdeki düzeneğin bir başka adı olması gerek bence...!