Kartal da Eşkina denemesi .

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ozkan_askan tarafından paylaşıldı.

1. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Çok doğru Okan ;) Fosforun gözden kayboluşu anında Ersin ve ben heyecanla yerimizden fırlamıştık . Fena heyecan yaptırıyor kesinlikle. :thumb:

2. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    özkan abi benim öncelikle stoperli takım yapmasını öğrenmem lazım. sonrada kaliteli bir iğneyi alıp (mustad,wmc) kendim bağlamam lazım.ayrıca boru kurdu almam lazım.bunların hepsini temin edeceğim tek yer ise spot balık olacak.sağolsun kadir abim onca iş güç arasında her gittiğimde bana biraz vakit ayırır ve bilmediğim şeyleri uygulamalı olarak gösterir.daha kendi takımlarımı yapamıyorken kadir abi sayesinde köstek alıp artık kendi çaparilerimi yapabiliyorum.bu stoperli takımıda ondan öğrencem büyük ihtimalle ve iğne bağlamayıda.bu hafta deneyebilirim bunları ama yem olarak boru kurdu temin edemeyebilirim.teke çıkartmasınıda bilmiyorum karidesede gelirmi bu eşkina bilmiyorum.ama size ilginç bir hikayemi anlatabilirim.geçen yaz ramazandan önce akşam izmarit için ava gittik karaköy iskelesinin yanına.izmaritleri çok yakın mesafeden alıyorduk.10 metre civarı.arkadaşımda acemi olduğu için sıkıldı.iki tane gelincik tutmuştu ama tatmin olamadı.sürekli bana baskı yapıyor hadi gidelim playstation oynayalım diye.benimde sinirim bozuldu epeyce.100 gram kurşunu abanarak vapurun arkasından doğru gönderdim.sinirden dip yapıp yapmadığının bile farkında değildim.neyse boşluğunu almak için sardım ama sürekli boşluk verdi takım.koptuğunu sandım.ama birden büyük bir vuruş aldım.yavaşça sarmaya başladım.sonra biraz bekledim yine sarmaya başladım.sonra yavaş yavaş sarmaya başladım ama oda ne vapur yaklaşıyo.mecburen daha seri sarmaya başladım.zaten o heyecanlı çekişimden dolayı başımda bi 10 kişi toplandı. ve kıyıya çıkardığım balık 35 cm lik bir eşkinaydı.takım patlamamıştı yemde karidesti.ve böyle ilginç bir tecrübem olmuştu.acaba tekrar karides denesem ne sonuç alırım.

3. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    35 cm. eşkinayı izmarit iğnesi ile mi çektin ? Eğer öyleyse çok şanslıymışsın ;) Biz dün gece 3 no iğne ile bile çekerken tedirgindik . Seninki muhtemelen 11-12 no iğneydi. Düşün artık aradaki farkı :)
    Karides yeme gelince . Tavuk eti ile bile eşkina aldığını söyleyenler gördüm. Bence denemelisin .Karides iyi bir yem gibi geliyor banada.

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Emre eşkinayı ağzından mı yakaladın yoksa takma mı? Ben pek karidese atladığını duymadım ve görmedim ama bir keresinde çapariye geldiğini duydum (artık nasıl olmuşsa) :eek: hem de çok yakın ve dürüstlüğüne çok güvendiğim bir dostumdan :eek:

5. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    9 no iğneydi beden 0,28. köstek 0,22 di aslında izmarit için çok kalın bir takımdı bence.ama gerçekten sans benim yanımdaydı.hatta o anın bir fotoğrafı vardı ama arkadaşımın sakladığını sanmıyorum.takımı hazır takımcıdan almıştım.2 lirada para almıştı benden.hatta yanıma gelince gördünmü bak benim takımlar böyle iş yapar demişti :D

6. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    berkan abi ağzından yakaldım.bende karidese geldiğine hiç şahit olmamıştım taki tutana kadar.bende balık tutup tutmama konusunda çok samimiyimdir abi. tutamadığım zaman tutamadım derim. bazen eve 15 istavritle gelirim.hiçde abartmam neyse o.hatta komşular bazen dlga geçer emre madem tutamıyosun niye gidiyosun gel biz sana pişiririz balık gitme derler :D ama inan berkan abi bende hayretler içersindeydim.yani o kadar şaşkındık ki elimiz ayağımız birbirine girdi.ufak yoğurt kovam vardı dost marka balığı ona sokamadım.kıvırdım ettim zar zor yarısı girdi.eve gelip anneme gösterdiğimde balık u şeklini almıştı :D

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    yahu ben sana güvenmiyorum demedim ki, şu internet ortamı da her türlü yanlış anlamaya açık :laughing: aldım diyorsan almışsındır ben asıl çapariye geldiğine inanmam normal şartlar altında ama arkadaş o kadar dürüst ki buna bile inandım :)

8. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Eşkinada en verimli yem canlı tekedir. Boru kurdu da iyidir fakat talibi çok olduğundan küçük balıklar didikleyip durur.

9. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    yani benim yaptığımda imkansız gibi birşey ben bile inanamazken senin inanmanı beklemedim berkan abi o yüzden öyle yazdım :D

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Evet biz tekne avlarımızda hep canlı teke ve zoka ile avlarız.. kurtları diğer balıklar talan edebiliyor..

11. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    bu güzel rapor ıcın tebrık ederım cok guzel sohbetlı keyıflı bır av olmuş bende bır zaman bulabılsem kartal cıvarında yada kucukyalıda eşikına ıcın denemeler yapmak ıstıyorum kısmet artık balık krızın tavan yaptı bu ara :)

12. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Seni bizim sahillerimize herzaman bekleriz Güray . Birgünde birlikte bir org. yaparız :thumb:

13. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    Tesekkurler ozkan abı valla ıyı olur bır aksam fırsat olursam yaparız bırseyler nede olsa kucukyalıda oturuyorum kendı mıntıkalarımızda neler cıktıgını merak edıyorum hep bıızm sahıldekı malzemecı abımız kucukyalıdan da eskına ckıyor dedı ama cok buyuk olmadııgını belırttı bence kartalda hayat var :D :thumb:

14. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    öhö öhö.. herkesi kartala yönlendirmeyelim beyler, vallahi akşamları koca sahilde olta atmaya yer bulamıyoruz ;)

15. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Söz meclisten dışarıda, bazen hakikaten koca sahilde olta atacak yer kalmıyor yaa :( birde acemiler denk geliyorki bazen insanın bütün keyfi kaçıyor, özellikle çapari avlarında :(

16. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    MESAJ alınmıstır:rolleyes: gel vatandaş altıntepe bostancı arası musaıt:D

17. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır

18. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    sana değil be kardeş, forumu hergün binlerce kişi okuyor :)

19. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:

20. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Meselâ biz... ;) Mazallah bir gelirsek yer falan kalmayabilir, denizde.... :D :confused: :laughing: