Arkadaşlar kaşığa ağırlık bağlanır mı?bağlanırsa neresine nasıl bağlanır bi yardımcı olursanız sevinirim.
bide arkadaşlar mümkünse kaşıkla beraber şasi silikon balıklar ve diğer hafif sahte balık gibi şeylerede ağırlık bağlanırmı nasıl bağlanır hepsi hakkında bildi verin benimde bu konuda bilgiye ihtiyacım var
Kullanılması sakıncalı,kullandığın malzemenin önüne takacağından. Balansını bozar.Kendi ağırlıkları yeterli olacaktır.
iyi diyonda abi 2 gün önce antalyadaydım deneme maksatlı slikon sahte balık atmaya çalıştım 7-8 m den öteye gitmedi kamış 3.4m misina 0.35 makina kamış ve misina ünlü markalar değil ve forumun değişik yerlerinde yazılan standartlara pek uymuyor biliyorum ama bu kadar az mesafe atmamın tek sebebi malzemelerimin kötü olmasımı diye şüpheye düştüm doğrusu. ağırlık bağlamaktan başka fikir aklıma gelmedi
Abicim kamışın kalın atarsa tabiki zorlanırsın kamışın ucu ince olması lazım 5 gr ile en fazla 60gr olbilir.
Turgay abininde dediği gibi pek sağlıklı olmamakla birlikte kaşıktan yaklaşık 1m önünden uzun yuvarlak mümkün olduğunca suyu yarabilecek incelikte bir kurşun takbilirsin. ancak kurşunun yemden ağır olursa atarkenn problem yaşayabilirsin. bu arada 3,40 lık oltayla 7-8m atmak çok düşük bi rakam!!
Kıyıdan at çek yaparken hangi balığı yakalamak istediğimize bağlıdır kullanacağımız sahte yemler. Mesala Levrek, Kıyıya yakın yerlerde bulunur küçük balık için kıyıya yanaşır 8-10 metre mesafede yerli bir mesafedir.
çorlulu rasim kaşıkta ağarlık için fırdöndülü 10 gr lık ağarlıkları var bunları deneyebilirsin. meps kaşıkları tavsiye ederim biraz pahallıdır ama iyi sonuç alırsın slikon balıklıolan ve kırmızı püsküllü olanı var çok iyi sonuç veriyor bir iki fotoraf çekip göndermeye çalışırım hadi rasgelsin..
Arkadaşlar,madem uzun gitsin istiyorsunuz.Küçük sargan topu alın.Sivri olan kısmını kamışınıza takın.025 den az olmamak şartı ile 1,5metrelik misinanıza atacağınız kaşık veya sahtenizi takıp yollayın suya.Ayrıca balansın bozulmadığını da göreceksiniz.Sağlıcakla kalın.
Kıstırma kurşun misanaya sıkıştığı için kaşığın dönüşüne bozar. ortası delik ve uzuncana kurşun kullanmak daha mantıklı olsa da zargana topları en iyi çaredir. Misinayı inceltirsenizde uzağa atabilirsiniz.
Ya arkadaşlar kıyıdı olan balıklarda var ilerde olan balıklarda yani illa uzağa atmak gerekmiyor herhalde tabi ben daha amatörüm ama sanırım öyle yani kıyıdı olan tatlı su balığı çok HADİ RATGELE
Ben at çek olayında 2.40 kamış kullanıyorum.5 gr sahteleri 20-25 mt atabiliyorum.Kamışın aksiyonu 10-30.Bu çok öneklidir.Ayrıca kaşığa ağırlık bağlamak gereksizdir.Uygun bir kamışla 50- 60 mt fırlatabilirsiniz.(40-80 yada 50-100 gr aksiyonlu)