Ufak bir film cektim daha iyi anlasilabilmesi icin.Ilk yaptigim hazir satilani.En sonuncusu ise el yapimi fakat biraz zahmetli olmasina ragmen hazir satilan kadar iyi is goruyor http://www.youtube.com/watch?v=96DGNQp09j8
Sahteler ile daha önce avlanmadım ama bildiğim kadarıyla avcı balıkların genel ilgisi, beyaz mavi ve gümüş tonlarına. İlk aklıma gelenler - Tamamen beyaz. - Sırt kısmı gri pullu altı beyaz - Sırt kısmı yeşil altı kısmı beyaz - Sırt kısmı mavi altı beyaz.
:d ben daha sahte yemle balık bile tutmadım. Sen kilolarca balılar tutmuşsundur daha iyi bilirsin, ben sadece okuduğum, izlediğim kadarıyla ve tecrübeli bu işi yıllardır yapan abilerimden öğrendiğim kadarıyla bildiklerimi paylaşmak istedim. Rastgele.
yapay yemler değerli kardeşim, daha önce ya bu forumda ya da başka bir forumda okuyup sakladığım bir yazı vardı. onu paylaşmak isterim. saatlere ve güneşin konumuna göre kullanılacak yaay yem belirtilmiş. dediğim gibi,bu bilgiler başka birine aittir. ama nereden aldığımı hatırlamıyorum. ama çok yararlı oldugunu soyleyebilirim. Sabah: Mavi, pembe,s iyah Güneş yeni parlamaya paşladığında: Çok açık yeşil ve pembe Güneş tepedeyken:Yeşil, kırmızı, sarı, portakal; mat renkler. Güneş çok parlak ise: Kahverengi ve gri Güneş batarken (gökyüzü kızarık iken): Kırmızı ve portakal; parlak renkler. Gece dolunayda: Parlak sarı ve gümüşi metal veya koyu renkli parlayan renkler ve siyah veya beyaz etek Gece zifiri Karanlıkta: Fosfor (mavi, yeşil ve sade tonlar) veya ışıklı yapay yemler. Derin suda: Mavi ve mor Orta suda: Yeşil Bulanık sularda: Siyah, kırmızı ve parlak gümüş ayrıca, http://www.balikta.com/forum/forum_posts.asp?TID=764 adresine de bakablirsiniz.
Yücel abi, Ben de bu kırmızı beyaz rapala hakkında çok şey duydum. Zaten takımı ilk denememde de bunu kullandım. Ancak bu ve bunun gibi boylarda ki rapalalarla yakalanacak kuzuları kiloluk olacağını zannediyorum. Daha büyüklerinin bu boyda ki rapalalara pek rağbet göstereceğini sanmıyorum. Ayrıca daha iri kuzular daha dipte olduklarından, bu tip rapalalarla yüzeyden çekmek ne kadar etkili olur bilemiyorum. Dediğim gibi 1-5 kiloluk kuzularda iş görür. Daha büyükleri için daha çok canlı yemler tercih edilmelidir. Sübye, palamut, zargana, kalamar vs. gibi. Ayrıca bunları derinliği iyi ayarlayarak dipten sürütme şeklinde sırtı çekmeliyiz. Size şimdiden rastgele. Trofe ile dönmeniz dileğiyle.
ne zamandır izlemeyi planlıyordum abi..biraz önce izledim gerçekten cok öğretici bir video olmuş.kafamdaki soru işaretleride dağıldı sayılır. bende bu yaz bu yöntemi denemek istiyorum.çünkü kaliteli bi rapalaya 20 ytlden aşağı para vermiyoruz tekrar tekrar teşekkürler
Ümit bey solucanın yapılışını Görsel olarakta anlatmış olmanız arge ve öğretim yöntemleri adına takdire değer... solucanı iğneye takmayı ve son halini vermeyi kafamda hayal etmiştim ama görmek çok daha net ve iyi oldu.. Tekrar böyle bir yöntemi bana ve diğer arkadaşlarıma görüntülediğiniz için teşekkür ederim.. Rastgele.. Levrek fotoları gelmez oldu... Balık yokmu oralarda.... Umarım keyifli ve bereketli avlar yaparsınız.. Rastgele..
Rapala-maria Princes Hepinize selam sevgi.. Rapala ile av tekniği konusunda bir kaç uzmanlık sorum var. Dün Caddebostan Suadiye arasında çinekop vardı. Azda olsa taze istavrite geliyordu. Bende bunun üzerine maria princes sahte yemimi saldım suya.Sonucta bişey alamadım.Ama benim kafama takılan şu... O iskeleden bir üstad takımı beyenmedi.. Bedenim kısaymış ve kurşun gerektiğini söyledi.. Şimdi geliyim ince sorulara 1- İç denizde (caddebostan yeşilköy şile vs gibi) Çinekop veya lüfer *Takımım nasıl olmalı-? *Fırdöndü olmalımı? *Kurşun olmalımı ? *Bendenin boyu fırdönduden sonra nekadar olmalı? *Çekiş hızı nasıl olmalı? 2- İç denizde levrek *Takımım nasıl olmalı? *Fırdöndü olmalımı? *Kurşun olmalımı ? *Bendenin boyu fırdönduden sonra nekadar olmalı? *Çekiş hızı nasıl olmalı? 3- Bogazda Çinekop veya lüfer *Takımım nasıl olmalı? *Fırdöndü olmalımı? *Kurşun olmalımı ? *Bendenin boyu fırdönduden sonra nekadar olmalı? *Çekiş hızı nasıl olmalı? 4- Bogazda levrek *Takımım nasıl olmalı? *Kurşun olmalımı ? *Bendenin boyu fırdönduden sonra nekadar olmalı? *Çekiş hızı nasıl olmalı? Sahte balıkla avcılık benim için bir takıntı oldu ama eksik bilğilerim önümü kesiyor yeryer. oda olmasa günde 6 saat at çek yapabilirim
Levrek Hakkında birşey diyemeyeceğim ama Lüfer ve Çinekop uzmanlık alanıma giriyor diyebilirim. Hem Boğaz hemde iç denizlerde. Kısaca Yöntemlerimi paylaşayım sizlerle. Boğazda Lüfer ve Çinekop ; Ben daha çok Üsküdar Salacak tarafında avlanıyorum boğazda. 2m civarında bir beden ve Klips e 150-200g fırdöndülü bir kurşun takıp.Surf kamışla mümkün olan en uzağa atıp seri bir şekilde zaman zaman yavaş zaman zaman hızlanarak(tecrübeyle daha iyi yöntem bulunuyor) at-çek yapıyorum. Çinekop zamanı küçük rapala veya kaşık. Lüfer zamanı ise daha büyüklerini kullanıyorum.Oldukça yorucu ve çok akıntı olduğundan ve çok kalabalık olduğundan çok da zevk aldığımı söyleyemem fakat balık olduğunda yorgunluk unutuluyor. İç denizlerde Lüfer ve Çinekop ; Suadiye - Kartal arası av yapıyorum. Buralarda akıntı olmadığından 50-75 gr kurşun yetiyor.Daha çok Dragos tarafına gidiyorum. Klasik yemli olta ile buralarda avlanıyorum daha çok. Kaşık veya Rapala kullanmıyorum. Mantarlı hırsız iğneli bildiğimiz takım yani. Sabahları 06:00 - 09:00 ve akşamda hava karardıktan sonra 24:00 a kadar güzel balıklar aldım bu bölgeden. Sahilin düzenlenmesi, güvenliği ve ışıklandırılması ile çok zevkli oluyor burası. Kıyıdan yemli oltayı atıp kamışın ucuna bir fosfor, bekleki balık vursun.Hele birde büyükse değmeyin keyfe.2001 de 52cm lik kofanayı Dragostan almıştım. Kamış motor hepsi parçalandı el ile çekmiştim. Onun içindirki bu bölgeyi herzaman boğaza tercih ederim. Başka konularda yardımcı olabileceğim birşeyler olursa seve seve yardım ederim. Herkese zevkli ve bol avlar dilerim.
Üstad sanada çok teşekkür ederim drogos olayı ilğimi çekti.Belli bir nokta iskele vesaire varmı orda önercegin.Bide rapala falan kulanmıyorum demişsin ve dediğin gibi bogazda çok kalabalık oluyor.Keşke oralardada yapsa balık.
burak bey bogazda su durumu bilmiyorum ama sana soyle birsey anlatayim... rapala aldiktan sonra yuzusunu bir dene eger hosuna gitmediyse aldgiin yere iade et ve iyi bir rapala al....levrek avi icin rapala cok super bir sistem degildir...benim deneyimlerime gore levrek icin en iyi canli yem ve subyedir..cali yemde tek igne veya uclu yarim metre arkayada 2-3 numara gecezer kursun ve firdondudur...zaten bircok bilgi var bu konuda sitede...rapala kullanimi cok ince bir isdir...rapala sabah erken ve aksam ustu genelde is yapar gun dogumu ve batimi baligin en yirtici oldugu zaman....takim hazirlarken hava sarti ve derinlik onemli eger kiyidan atiyorsan kursuna gerek yok rapalandan olursun...ama 20-30 metre avlaniyorsan yarim metre arkaya firdondu ve makinenin atari kadar kursun ekleyip daha dipten cekersin ve boylece lahoz sinagrit veya her hangi bir orta su ve dip baligi yakalama sansin artar...herzaman orta bir hizda cekmen gereklidir ve kiyiya rapala yanasinca hizlanmalisin...cinekop veya lufer icin 9 cm rapala uygun olur flotin olmali yani yuzucu...ve 5-6 metrenin ustundeki derinlerde kursunlu sistem uygulayabilirsin...ve yine normal bir hizda cekmelisin...dalgali havalarda ise buyuk genis damakli rapala kullanmalisin dalga icinde dibe inebilsin ve dengesi bozulmusun...sana bu rapalayi tavsiye ederim bulabilirsen...kesinlikle is yapacaktir.... yo-zuri mag-minnow serisi floting 9 cm....gece gunduz kullan kafasi fosforlu gece avlari icin ve renginin beyaz olamasi baligin dikkatini con uzaktan cekiyor ve icinde denge saglayici kursunlar ve bu kursunlar suda ses yaparak baligi kendine cekiyor levrek icinde etki saglar...
Dragosta SEMA HASTANESİ karşısı tekelin önüne kadar 1-2 km lik sahil şeridinde durum hep aynı. Raporları takip edip sabah veya gece takılacaksın artık.Oralarda rapala ve kaşık olayı çok nadir gördüm. Daha çok yemliye geliyor. Sarıkanat Lüfer mevsimi Eylül - Şubat arası verimli olur. Şu sıralar yaprak var tek tük ama çok yosunlu.Arasırada çinekop çıkıyor. Geçen akşam 4 tane aldım hepsini iade ettim denize küçük diye.
merhaba... ben biyerde görmüştüm yeşil rapala üstü siyah hologram 7 ile 10 cm arası ebat... çinekop- lüfer ve kofana süper netice almışlar... ben sipariş verdim denemekte fayda var
Ahmet isine yaradiysa ne mutlu bana.Rapalaya o kadar para vermek yerine bu yontemi uygulayin.Tup konusunda artik yaraticilik sizlere kalmis.Sizlere garantisini veriyorum rapalalardan cok daha iyi is yapiyor.Yakinda Insallah bunlarla yakaladigim baliklarida filme cekicem canli canli. Vallahi balik kesildi gibi bisey oldu burada iki uc oldu gidiyorum ellerim bos donuyorum.Gecen sefer gittigimde yagmura ve simsege yakalandim.Biraz film cektim ve eski fotolarla birlestirip kisa bir film yaptim bende.Buradaki levreklerde ayni hepsi ayni isteIllaki pesinden kosturtuyorlar.