kaşık-meps-slikon (yapay yemler hakkında tüm bilgiler)

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Fisherman tarafından paylaşıldı.

1. güneyli

güneyli

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    70 cm Baraküda
    İş başa düşüyor sanırım.Gene deneme yanılma yöntemine başvuracağız anlaşılan...Konuyu sıcak tutunda ben bu pazar denemeyi düşünüyorum kısmetse..sonucu yazarım artık.

2. fubo

fubo

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5 kilo turna
    hiç denemeyin ben bi kere iki tane aldım iş yapar diğe ama daha iki kullanımda ışıklar bozuldu gerçi benimkinin markası alba değildi ama albada bildiğim kadarıyla öle sağlam bişey değil genede siz bilirsiniz

3. güneyli

güneyli

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    70 cm Baraküda

Uyarın için salolasında ok yaydan çıktı artık kardeş...Deniyeceğiz artık..hırs yaptım:D
    Kardeş dedimde..Yoksa amca felanmı demeliydim bilemiyorum ki yaşın belli değil..

Tamamdır arif abi gece postasına verdim emanetii..Yannız çift tarife yazıyor ona göre:D :D

4. sailor499

sailor499

Favori Kamış:
    Olta,Zıpkın,Baragat
    En İyi Avı:
    14.2 kg lık Kılıç (hiç gelmeyecek sandım)
    herkese selamlar...burda da hep benim aklımdaki cin fikirlere bi konu açılıyor. şimdi abilerim; bizim burda rapalayı gece kullanıyoruz ama kalamar ve levrek için. yani tekneyle sırtı çekerek. kalamar sadece gece güçlü ay ışığı varsa oluyor. yoksa eğer sabaha kadar da gezseniz bir tane bile alamazsınız. ben daha alabilen görmedim. bu nedenle ay ışığı gece rapalanın görünmesini sağlıyor diyebiliriz. gelelim levrek işine. levrek için de , bu fosfor çubukları oluyor. kırınca ışık veriyor.bunu mantara bağlıyorsunuz ve o karanlıkta batıp batmadığını görüyorsunuz. ama ben ve benim cin fikirli saz arkadaşlarım (balıkçı dostlarım :D ) o çubukları çok güçlü ve hemen kuruyan japon yapıştırıcısı gibi yapıştırıcılarla rapalanın bedenine yapıştırıyoruz. ışık bitene kadar at çek yapıyoruz ve sonuçları da gayet memnun edici oluyor. yalnız bu işin en kötü yanı ışık bitince onu ordan çıkarmak (tabi rapalaya da zarar vermeden) yerine yenisini takmak. en zahmetli yanı bu. ama bu dediğiniz ürün bu iş için biçilmiş kaftan!!! böyle birşey duyduğuma çok sevindim. hemen araştırmalara başlayacağım burda. bulduğum yerde alırım.

Ama bir yandan da üzülmedim değil.ben böyle birşeyi onlardan önce düşünmüştüm.keşke birkaç tane örnek üretip patentini alsaydım...:rolleyes: :D nese bende bu cin fikirler olduktan sonra daha başka icatlar yaparız bizde.:D

Ey balık alemi, yeni icatlarım ve ben pek yakında tekrar karşınızda olacağız. Bekleyin... :D :D :D

5. fsekerci

fsekerci

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    biz o kırınca yanan çubukları ,silikon sasinin içine sokar gece sudak avı yapardık.....

birkeresinde bir arkadaş onu kırdıktan sonra delip,ağzına bir miktar alıp bir arkadaşın yüzüne hapşırma numarasıyla püskürtmüş,arkadaş trafik levhası gibi sabaha kadar parlamıştı. çok eğlenmiştik o gece........

6. excalibur

excalibur

Favori Kamış:
    olta
    İrfan'a ek olarak söylemek istediğim ; 5-25gr atarlı spin kamış alırsan balığın ağzına kadar atarsın rapalayı ;)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 20 Haziran 2007
  7. ruludag

ruludag

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    3.5 SAZAN
    merhabalar 2 adet rapala veye yazuri ymaket balık alıcam ama hangi modelini almalıyım bazı maket balıkların pek caok balığa kullanıldığını duymustum bana hangi modelleri önerirsiniz acaba....................

Şimdiden tesekkurler......................:)

8. Numan

Numan

Favori Kamış:
    10 bilyali Müftelif Makinalar, Müftelif Atarlarda ve uzunluklarda kamışlar. Kasnak Dip oltaları.
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg, 2,5 kg Sazan, 1,4 kg Sazan

Hocam bu çok detaylı bir soru ama kısaca şöyle

Rapala Magnums Floating Grubundan karpuz modeli var.

Rapala Magnum Sinking Grubundaki modeller çok kullanışlı Turna için

Rapala Team Esko var yine yanı şekilde.

Birde ben turna yapacaksanız. Siyah sırt beyaz gövde Mister Twister

9. Matchbox

Matchbox

10. fsekerci

fsekerci

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    çok güzel yaaaa...
    ama şu arkadaki pervane ne işe yarıyor acaba ....

11. Matchbox

Matchbox

Ses çıkarma, kabarcık, rapalayı dengeleme vb. işlemleri olabilir herhalde...

12. fsekerci

fsekerci

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    gagalar çok dik değilmi,bunun nedenini bilen varmı?

13. ergen

ergen

Rapala

Bu Rapalalarin arkasindaki Pervaneler, Hava kabarcigi, Su kabarcigi
    cikarsin düsüncesi ile monte edilmis. Fakat her zaman tatmin edici bir
    vaziyette calismaz!

Öndeki Gagalar ne kadar dikey olursa, Rapalada o kadar Yüzeye yakin
    gelir. Gagalar ne kadar Yatay ise o kadarda Dibe iner.:)

Ayni Rapalayi bir defasinda 0,40mm Misina ile cekin, birde 0,30 veya 0,25 ile.
    Göreceginiz> Misina inceldikce, Rapala daha Derine gidecektir.;)
    Ve hareketleri daha hassas olacaktir

Rapalalarin icine At, Beygir, Katir ve Midilli sokmaya calisan Arkadaslarimin
    Bilgilerine arz ederim:D

Rasgele

14. fsekerci

fsekerci

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    mürsel abi sağol, verdiğin değerli bilgiler için teşekkürler...
    peki gaganın uzunluğu neyi etkiler abi?

15. ergen

ergen

Gaga uzunlugu

Gaga uzunlugu ve genisligi (dikey) Rapalanin daha cok Aksiyon
    yapmasini saglar. Yani Rapala daha cok saga sola Yalpa yapar!

Yatay olarak daha fazla uzunluk ve genislik Rapalanin daha derine gitmesini saglar.

Yalniz dikkat edilmesi gereken Konu, Gagayi sosuza dek büyütüp genisletemeyiz. Belirli bir büyüklükten sonra, Rapalayi dengelemek mümkün degil;) Yani islevi sifira düsüyor.

Rasgele

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu ve benzeri rapala, suni yem vs. balıktan çok balıkçıyı cezbedecek şekilde dizayn edildiğini düşünürüm.

Fiyatlarını bilmiyorum ama, okyanus kıyılarında bunun gibilerle yaptığım denemelerden pak avcı olmadıklarını söylemek isterim. Bunlar, genellikle oralarda levrek için kullanılır. Ama bizim levrekler oradaki gibi değil, pek bir ürkek ve balığa pek yüz vermiyor.. Okyanus kıyısında da zaten öyle çok bir aman aman getirisi olmuyor.

Bunlar yerine kaya balığı (istavrit, izmarit vs. değil) tutup, canlı canlı takın, şamandıra ile atın gitsin. Levreğe bin kere daha iyi iş yapar.

Palamut ve Lüfer'e bunlar çok iş yapmaz. Hiç değil, ama çok etkili olmaz. Alelade kaşıklar yada kalamar şekilli silikonlar bu işe iyidir.

Bunlar hiç işe yaramaz değil. Ama fiyatı ve teferruatına bakınca, bunlardan paralel bir verim görmek pek mümkün olmuyor. Sadece, zargana tipi olanlar, normalleri ile belki yarışabilir.

Pervanenin asıl faydası, ses çıkarmasıdır. Bu kaçan bir kaç balık kadar ses çıkarır. Ama rapala işinde asıl hedef, kaçamayan ve kolay lokma görünen balık izlenimi vermektir. Böylece, kolay lokma dürtüsü uyanır balıkta. Eğer rapalanın aksiyonu gerçeğe çok yakınsa, balık buna daha az iştahla saldıracaktır.

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bir tanka acıkmış balık konur. Biraz balık yağı ve kanı dökülür. Bu balığı iyice kudurtur. Sonra bu sahte atılır, balık zaten söğüt yaprağı düşse saldıracak haldedir.. Sonrası gelir..

Yada, bu rapalayı biri gösterir, anlatır, ballandırır. Sonra atar, kare değişir, bakarsınız, koca bir levrek, rekora aday.. Elbette arada, bir levrek getirilir, rapalaya takılır, suya salınır. Ahanda denir..

Kimse benim yoğurdum ekşi demez. Adamın derdi, senin çok balık tutman değil, sana o malı satmak. Zaten bunu alacak balıkçı bunu dibe takar hemen. Deneme fırsatı bile olmaz, bir daha alır, bir daha.. Sonra itinalı kullanır vs. vs.

En iyi seçim, balık aç olmasa bile, hazırlop gibi görünerek zahmetsizce yenecekmiş gibi duran yemdir. Balıkları küçümsemeyin. Mythbuster, balıkları engelli bir yere salıp, bir ay sonra geri aynı yere getirdi, balıklar engelleri hatırlıyordu hala.. Balık açsa, açlık başına vurmuşsa, zaten her şeye saldırır. Önemli olan, sıradan koşullarda balığı cezbedecek malzemedir.

18. ergen

ergen

Serdar Merhaba

Rapalalarin 99% Balikciyi cezbetmeye yarar! Aksi takdirde bu Sektörün
    ayakta durmasi mümkün degil;)

Ama geri kalan 1% hangisi????:confused: Iste bunu kesfetmek icin ha
    babam de babam aliyoruz. Neticede icinden is yapacak bir kac tane cikiyor.

Almadiklarimizda da aklimiz kaliyor!Acaba, o meshur 1% o mu diye???

Yalniz kiyaslamanda sahsim icin gecerli olmayan bir Konu buluyorum.

Aciklamaya calisayim.

Eger maksat kisa zamanda en azami verime ulasmak ise, o zaman sana
    katilirim! Tut bir Kaya Baligi, tak Oltana, salla Samandirali, otur bekle,
    nasilsa bir Balik gelip onu bulur!

Ama gaye o Baligi Suni yemle, yasadigi ortamda cezbedip yakalamak ise,
    o zaman bu tür Yapay Yemlerle avlamaktan baska Care kalmiyor.

Ben Sahsen Yapay Yemle Balik Avini daha Sportmence buluyorum.

Ama tabii her Baligin Yapay Yemle yakalanmadigini da biliyorum.

Baliklarin yasadiklari Iklim ve Su Özelliklerine göre, ayri ayri yemlenme
    aliskanliklari oldugunu hic kimse Göz ardi edemez. Ama o Baligi yeni bir
    Teknik ile kandirip yakalamasi cok zevkli oluyor.

Mesela Zargana. Tekneden Fly ile öyle zevkli oluyorki, sorma.

Yada Kefal. Yine Fly ile (kuru Sinek cok is görüyor)

Tabiiki cuvallar dolusu tutman mümkün degil! Ama o sistemle tuttugun
    bir kac Balik insana daha cok Haz veriyor.

Bizim tanidigimiz ve ulasabildigimiz Balik Türlerinde, yemli Oltanin, her
    zaman daha fazla Balik tutacaginda kimsenin Süphesi yok.

Fakat Suni Yemle daha fazla Zevk verdigi Düsüncesindeyim:)

Rasgele

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aslında, yapay yem, gerçek yemden daha iyi iş yapar. Gerçeğinin belli bir optimum çekiciliği vardır. Ama yapay yemin çekiciliği artırılabilir. İşte bu noktadan hareketle zaten böyle pervaneli filan bir şeyler yapılıyor. Ama, mesele, bunların gerçekten balık için cezbedici olup olmadığı. Kaya balığı ve levrek mevzusunda; bu kombinasyon bahse mevzu rapaladan iyidir ama, güzelce hazırlanmış bir spinner baitle asla yarışamaz, yani şöyle bir şeyler:

http://www.cabelas.com/cabelas/en/t...166&parentType=category&cmCat=MainCatcat20166

Yani yani, akıllıca hazırlanmış bir suni yem, her zaman daha iyidir. Eee, illa böyle teferruat mı gerekiyor? Bu spinner'lerden de iyisi, bildiğimiz silikon kurtlardır. Ama o minikler değil. Bir karış boyunda olurlar. Balık hiç bir şeye vurmazken, alır bundan kurşunsuz filan yüzeye atarsınız, levreği alır gelirsiniz.

Evet, fly.. İyi hazırlanmış bir fly, benim diyen gerçek yemin on misli balığı çeker. Ama bu "iyi hazırlanmış" kavramını iyi bilmek lazım. Hazırlık, balığa göredir, insan göre değil.

Pek çok balık yakalayan, balıkçı vs. gördüm. Bu tür düzenekler, hemen herkesin elinden geçiyor ama, bunlar daha ziyade heves olarak kalıyor. Genelde görüyoruz ki, iş yapanlar basit düzenekler oluyor. Ama bu araştırmacı balıkçı olma huyumuzu baltalamamalı. İçiniz gitti, amanda pek güzelmiş diyorsanız, alın, balık tutmasa da olur. Evde, bilmem kaç tane hiç açılmadık rapala duruyor, ya sizde kaçar tane var?

Böyle cicilere sahip olmak kötü değil. Ama bunları steroid yüklenmiş yem gibi görmek yanlış. Bunlarda yem. İşin doğrusu, belli bir hava/su/balık kombinasyonunda çok iyi iş yapabiliyorda oluyorlar.

Ama basit bir örnek gösterelim. Avmarketi.com'da tonla rapala vs. türü var. ama sadece sıradan görünümlü olan şu modeller için "garanti ediyoruz" diyebiliyorlar.

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=12-Princess-7

Ama, iki hususu karıştırmayalım. Araştırmacı olmak, bize afilli görünen rapalaya sahip olmak olmamalı. Benim yanımda, tamamen kendi geliştirdiğim acayip takımlar olur hep. Çoğu iş yapmaz, ama arada iyi iş yapanlarıda olur. Bunlar bir yere not edilir. Sonra başka tür sahteler vs. yapılır. Gene çoğu iş yapmaz. eee, hangi tür sahtenin iş yaptığını bulduk. Niye başak türünü yapıyoruz? Daha iyisini mi arıyoruz, buldukta bunuyor muyuz? Hayır, asla. Öyle yaparak hangi tür sahtenin iş yapmadığınıda öğreniyoruz. Derdimiz livara balık doldurmak değil ki. Eğlenmek. Eğlenceyi kıyıdaki zamandan, evdeki akşama taşıyabilmek. Akşam eve gidince uyuz dizileri izlemek yerine, ilk müsait yer ve zamanda denenecek ilginç bir takım icat etmek ve amatörlük zevkini hafta içinede yayabilmek.. İşte mesele bu. Yoksa,niyet livarlar dolusu balığın hamallığını yapmaksa, bilinenler zaten ortada..

20. ergen

ergen

Serdar Sagol

Bu Konuda Fikir ayriligimiz olmadigini biliyordum:)

Bende bir cok olayi not ederim:) Gerci benim cogu not alma olayim
    hafiza zayifligindan kaynaklasir:p

Ama dedigin gibi Deniz (diger Sularimizda tabii) her zaman Süprizlerle
    doludur:)

Bu Deryalarda avlanma imkani bulabildigimiz müddetce, kendimizi cok sansli ve
    mutlu saymamiz gerekir:)

Rasgele