kaşık-meps-slikon (yapay yemler hakkında tüm bilgiler)

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Fisherman tarafından paylaşıldı.

1. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    eline saglik abi.. benim bi sorum olucak sana kusura bakmassan..

en alt resimdeki maketi sıkıstırdığın malzemeyi mengene benzeri olan nerden edindin ben gittiğim bütün malzemecilere sordum yok çektiler.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 20 Haziran 2007
  2. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Onur, o aslında fly baglamak için bir aparat, dandik birşey, yine de iş görüyor, istoç tan almıştım MC balıkçılık tan, diğer ekipmanları ile 20 ytl ye, fiyatı 60 dolara kadar olanları var. Sevgiler:)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 20 Haziran 2007
  3. bluehunter

bluehunter Ramazan

Son düzenleme: 28 Ocak 2007
  4. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    bu düzenek kıyıdan kullanım içinmi yoksa teknemi

5. bluemarlin

bluemarlin

Favori Kamış:
    Olta hertürlüsü
    En İyi Avı:
    Bundan sonra inşallah Yayın ve Sinarit olacak
    Fish seeker tekneden sırtı çekmek için

Uzun süredir aradığım malzemeyi buldum ve sipariş verdim.
    Kullanma klavuzuna göre Tekneden sırtı çekerken yeminizi 1.5-25 metre arası istediğiniz bir derinlikten kurşun kullanmadan sadece bununla ki kendisi çok hafif getirebiliyorsonuz. Sizden ricam bu ve bunun benzeri aletleri kullanan varmı gerçekten kullanım klavuzunda dediği gibi işe yarıyor mu?

Buda linki http://www.davisnet.com/Marine/products/list_marine.asp?grp=m15-4

6. ergen

ergen

Yarar

Ben bu Aletlerden, senelerden beri Denizde kullaniyorum ve cok memnunum.
    Saadece dikkat edilmesi gereken Konu ise, Aletin arkasina takilacak Suni Yemin
    Sekli veya Cinsi.

Rasgele

7. bluemarlin

bluemarlin

Favori Kamış:
    Olta hertürlüsü
    En İyi Avı:
    Bundan sonra inşallah Yayın ve Sinarit olacak

Şekli ve cinsi derken biraz açarmısınız kullanma klavuzunda dibe dalan suni yem kullanmayın diyor ama 1-3 metre dalma derinliği olan yemlerde kullanılamaz mı?

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Yeminiz, "sinking" değil, suspending veya floating olacak...

Yani batan değil, yüzen veya askıda kalan tip olması lazım.. "Sinking" sahte ağır olur, kendi kendine dibe gider, "floating" ise suyun üzerine doğru düzer, piyasadaki çoğu sahte bu türde.. "suspend" ise bıraktığınız derinlikte kalandır..

Bu alete basitçe, planör denir. İki türü vardır, biri sırtıyı yanlara doğru açar. Yani sahte teknenin bir hayli yan tarafından gelir. Böylece, tekneden 2-3 tane sırtı atarsınız, biri en ileride, öbürü berisinde çekersiniz.. Diğeri ise sahteyi dibe doğru sürükler. Her ikisini birden sağlayan dipsy diver gibi melez türleri de vardır..

İş yaparlar, ama belli limitleri vardır. Sahte ağırlığı, çekme min/max hızı vs. gibi. Sahte ağır olursa (batan tip), kuyruğu aşağıya doğru çeker ve dinamiği tersine döner, yemi batıracağına, yüzeye zorlar..

9. ergen

ergen

Merhaba Akin

Ilk önce bu Aletin ismini belirlemekte Fayda görüyorum.

Ismi : Dalis Paravani veya Sirti Paravani olarak gecer.
    Görevi: Yemi (Suni veya Sahte) belirli bir süratle Sirti cekerken Dibe indirmek.
    Yemin ne kadar Dibe inecegini, kullanilan Yemin yani sira, Paravanin üzerindeki kullanilacak Delikler belirler.

Benim edindigim Tecrübelere dayanarak söyleyebilecegim tek sey var.

Rapala Türü Yem kullanma!

Yani Dalis Gagasi olan her türlü Suni Yem Dengeyi bozuyor.

Ister Floating (yüzen), ister Sinking (batan), isterse Suspending (battigi derinlikte kalan) olsun !!!

Zira Suspending'te hareket ettirildigi zaman Dibe batiyor!

En iyi Verimi, Kasik Türü veya Dalis Gagasi olmayan Yemler ile aliyorsun.

Yanliz dedigim gibi Yemin agirligi ve Su altinda Suya karsi Direnci cok önemli.

Mesela kücük ve orta Boy Sahte Ahtapot ile cok verimli Sirti cekiliyor.
    18 cm ve üstü olanlarla maalesef Denge bozuluyor.

Birde dikkat etmen gereken Konu, Paravan ile Yem arasi birakilacak olan Mesafe ve burada kulanacak oldugun Misina kalinligi.

Paravanin önüne Sirti cekmek icin takacagin Misina kalinliginada özen göstermen gerek.

Cok Kalin Misina Dengeyi bozar!

Serdarin Sözünü ettigi Planörler (Planner Boards) Su üstünde yüzer.
    Bu Aletler Su yüzeyine yakin Sirti cekmeye yarar. Hatta Cinsine göre, Teknenin sagindanmi, solundanmi cekecegini bile secebilirsin.

Rasgele

10. noche35½

noche35½

Favori Kamış:
    Olta
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Ben bu aparatı ilk defa görüyorum .Gerçekten çok fonksiyonel bir aparata benziyor.Denizde kullanılıyor değilmi bu aparat.
    Misina kalınlıkları önemli ise kaç mm e kadar misina problem yaratmaz??

Son düzenleme: 31 Ocak 2007
  11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu aletlerin genel adıdır, planör (Planner).. Kimisi yana çeker, kimisi dibe.. Kimisi her ikisinide yapar:

http://www.luhrjensen.com/prod_lure_select.cfm?Stock=5560&CategoryID=12&ProductNo=5560-000-0077

Her neyse, bu bir detay.. Eğer dizaynı düzgün yapılmışsa, rapala çekmekte sorun olmaz, en azından uygun türde olanları, gagaları olsa bile.. Fakat, asıl mesele, derinden çekilecek rapalanın av için çok efektif olmayacağıdır. Rapalanın biraz yüzeyden, yüzeye yakın çekilmesi verimli olur. Rapalaya atlayacak balıklar oralardadır çünkü genelde.. Dipten silikonlar, bilhassa kalamar/ahtapot tipi olanlar daha iyi netice verir. Bu şu alete özgü değil, genel olarak balıkların yemlenme alışkanlığına yönelik bir tavsiye..

12. POYRAZPINAR

POYRAZPINAR

Favori Kamış:
    OLTA,SIRTI
    En İyi Avı:
    2 KG SİNARİT
    aslında mantığı normal rapalaya benziyor ve dalmayı sağlıyor bunu kullanıp balık alan var mı aranızda ve ne derinlikte kullandınız? bizim oralarda çok takılır gibi:(

13. hobbytime

hobbytime

suni yem önerisi

release clips ten sonra 0.50 sufix exelon 5 metre

yem olarak ta daiwa princess 13 cm koyu mavi renk

gezdirme derinliği 18-20 metre

tekne gerisinde salıverilen misina uzunluğu 50-60 metre

denenmiş malzeme ve yöntemdir

14. Matchbox

Matchbox

Serdar Bey,
    Bu aleti zargana raglou larla kullanabilirmiyiz, yoksa kullacacağımız sahtenin belli bir ağırlıkta olması gerekiyormu? mesela zargana ipeğinide istediğimiz derinliğe indirebilirmi?
    Tşk.

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İndirir tabi.. Ama 5 m'nin altında zargana bulmak ayrı bir ihtisas olur sanırım..

Farkettiniz mi bilmiyorum, aletin içinde kendi kurşunu var. Diğer tiplerde, kurşun sonradan takılır.. Böylece bunlar, çekiş açısına göre suda eğik durur, yani, ön tarafı aşağıya bakar. Misinadan gelen çekme kuvveti, aleti dibe doğru zorlar. Alet dibe indikçe misina ile alet arası açı değişir, böylece aletin ucu yukarı doğru bakmaya başlar. Bu açıyı ayarlayıp derinliğini tespit edersiniz.. Eğer yem olarak ağır bir şey takarsanız, bu aletin kuyruğunu aşağıya çekeceği için dibe dalamaz.. Aynı durum balık vurunca da ortaya çıkar. Balık vurdu mu, alet suyun üstüne gelir hemen...

16. Matchbox

Matchbox

Zargana ipeği sadece bir örnekti Serdar Bey, yoksa derinlerde zargana avlayacağımdan değil....:)

Bu arada sizin verdiğiniz aparatla ilk linkte verilen aparat (htp://www.davisnet.com/Marine/produ....asp?grp=m15-4) aynı görevi yaparlar değilmi...:confused:

Malum Türkiyede böyle özel aparatları bulmak bağayı bir zor oluyor...:)

Son düzenleme: 1 Şubat 2007
  17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu linki ben vermedim diye hatırlıyorum ama, bu günlerde hafızam beni pek yanıltıyor, bunadık mı nedir? Bunamış dinozorlarda hiç çekilmez zaten...

18. Matchbox

Matchbox

Evet siz vermediniz bu linki, konubaşlığındaki link bu. Benim sorduğum bu linkteli alet ile sizin bahsettiğiniz aletin çalışma prensibi aynımı...

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu alet bir "diver planner", kısaca "diver". Yani, dibe doğru çeker kendini, suda hareket edince. Birde "side planner" vardır, bu ise kendini yana doğru çeker..

Benim bahsettiğim, bu ikisinin melezi. Yani hem dibe, hem de yana çeken bir alet..

Tek sırtı salıyorsanız suya, dibe indirme ihtiyacınız varsa, o linkteki alet bu işe yeterli olur. Eğer birden fazla salıyorsanız, o zaman bir side planner ile kombine etmeniz gerekir. Böylece diyelim birisi teknenin sancağından 10m açıktan gider, öteki 3m açıktan..

Dipsy diver gibi melez olanlar ise, tek başına bu işin ikisini de yapar. Ama, niyetiniz su üstü çekmekse o zaman size -gerekiyorsa- sadece side planner lazımdır..

Hep rapala vs. denmiş ama, palamut, lüfer vs. çaparilerini de bu tür malzemeler ile kullanmak faydalı olabilir.. Teknesi olan herkes bir kaç tane el altında bulundurmalıdır bence.. Her çeşidinden hemde, yana, dibe, melez vs.

20. noche35½

noche35½

Favori Kamış:
    Olta
    Bu güzel bilgilere bir ilave yaparak,bir de bu aparatı takımın neresinde bulunduracağımızı anlatabilirmisiniz.Yani normal sırtılar gibi rapalanın 10 metre önüne koyduğumuz fırdöndünün yerinemi yoksa daha gerilere mi??