kaşık-meps-slikon (yapay yemler hakkında tüm bilgiler)

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Fisherman tarafından paylaşıldı.

1. Matchbox

Matchbox

Valla bende bu konuya takıldım...:confused:
    İlhan Bey (hobbytime) 5 mt. demiş yukarıda...Sitesindende bu konudan hiç bahsedilmemiş...

2. turan

turan Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    oğlum 3,700 kg - 52 cm
    SİNKİNG rapala levrekte iş yapar mı?

selam,

yo-zuri "pins minnow sw" sinking rapala aldım. 7 cm, 5 gr, altı gümüş üstü mavi renkli. kıyıdan levrek için bu rapala ile iş yapabilirmiyim.
    ayrıca bir arkadaş balığa olan merakımı bildiğinden almanyadan "shakespeare marka rapala getirmiş. altı gümüş üzeri kırmızı renkli. ancak bu rapala yüzen mi batan mı üzerinde herhangi bir bilgi yok.
    özellikjle gece kyıdan levrek avı için yukarıdaki 2 rapalayı değerlendirirseniz sevinirim.
    rastgelsin

3. ergen

ergen

Merhaba Turan

Almis oldugun Rapala (Yo-Zouri) is yapar:)
    Gerci biraz hafif ama, ince Misina ile yeterince uzaga atabilirsin.

Shakespeare'nin Rapalasina gelince, mümkünse Resmini koymaya calis.
    O zaman sana "sinkingmi?" "floatingmi ?" söyleyebilecegimi tahmin edebiliyorum.
    Ve bilhassa ne kadar derine indigini söylerim gibime geliyor.

Ama bekleyemem diyorsan! Al Rapalayi, koy Suya, ve bak!
    Batiyormu, yüzüyormu;)

Rasgele

4. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Kaşik Modifikasyonu

Selam,:)
    Genelde kaşıkları farklı şekillerde daha avcı yapmak için uğraşıyoruz, ( en azından ben :rolleyes: ) , birçok şey deniyoruz, boyamak, hologramlı folyo yapıştırmak vs. Ben de size kaşığın yapısında uygulanan değişikler ile daha avcı yapmak konusunda denenmiş birkaç öneri sunmak istedim, burada amaç hareket yeteneğini ve savrulma kabiliyetini arttırmaktır, üçü de farklı modifikasyonlardır,denersiniz....rasgelsin....;)

5. turan

turan Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    oğlum 3,700 kg - 52 cm
    oncelikle ılgınıze tesekkur ederım.
    en kısa surede her 2 rapalayı da resımleyıp sıteye koyacagım.
    o zaman daha detaylı bılgılerınızı ogrenmek isterim.
    rastgelsın

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sinking rapala gayet iyi iş yaparda, dibe takılmak gibi kötü bir huyu vardır :(

Tekneden kullanım için daha çok tavsiye edilir, bu sebepten...

7. DeadPOX

DeadPOX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kaçanlar
    Abilerim yanlış anlamayında bu Rapala değil yo-zuri dir. Rapala bir marka, bu tür yemlere Hard-Bait , vobler diyoruz. Ben bu konuya çok takmış durumdayım lütfen terimlere dikkat edelim. Mürsel abim sakın yanlış anlamayın...

Bu arada kerem ben mürsel abi.

8. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    Tekneden kullanım:confused: Konuyu açabilir misiniz?

9. ergen

ergen

Rapala, Mepps vs vs

Kerem bunlar senelerden beri, Agiz aliskanligi haline gelmis Isimler:)

Wobbler'i kastettigimiz zaman Rapala demek daha kolayimiza geliyor her halde:rolleyes:

Ama neticede, ne demek istedigimiz anlasiliyor.

Bir de Türkcemizde, bazi Malzemelerin isimlerinin daha henüz tam yayginlasmamis olmasida insani kolaya kacmaya tesvik ediyor:eek:

Ama nerede ise tüm Malzeme ve Tesisatin ingilizce ve almanca isimlerini ve Terimlerini bildigimden Süphen olmasin:)

Rasgele

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Yerden göğe, hatta dünyanın çekirdeğinden, andromeda galaksisine kadar haklısın... Ama, cranckbait, popper vs. desek hiç anlaşılmaz.. Bu böyle kalmış akıllarda, böyle gidiyor, selpak, jilet vs. gibi. Bu arada, benim oğlanda, balık iğnesine mustad diyordu mesela..

Bu yanlışı düzeltecek olanda biziz aslında.. Doğrusunu biz kullansak, mesafe alınır bir miktar..

11. labas

labas

Favori Kamış:
    Silstar multimesh 3.50, silstar GXB 70 makina
    En İyi Avı:
    olacak birgün mutlaka :)
    Merhaba Ersan,

ilginç bir çalışma ama tam çözemedim ne gibi avantajlar sağlıyor bu üç tip modifiye. bizleri biraz daha aydınlatırsan sevinirim. Sen bu tip modifikasyon yapıp kullanıyorsun galiba standartlarda karşılaştığın ve bu modifiye ettiklerinin arasında ne gibi artılar var.

Denemeden denemiş birinden öğreneyim dedim.

Paylaşımın için teşekkürler.

12. turan

turan Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    oğlum 3,700 kg - 52 cm
    işte benım sahtelerin resimleri. kırmızı olan shakspear.
    avlanacağım yer kumsal. takılma sorunu olmaz. gece avlanmayı dusunuyorum.
    bu sahteler ıle nasıl av tavsıyeedersınız.

13. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    Her türlü sahte, 0,18 ip misina, Alba orient 210 kamış, Pasha 35 makina
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Eline sağlık Ersan Abi. Elimdeki cloe kaşıkların aksiyonundan son derece memnunum ama alba kaşıklarda bunları deneyeceğim mutlaka. Deneyince deneyimlerimi sizlerle paylaşırım. Saygılarımla

14. arm59

arm59

Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Turan arkadaşım en iyi kararı tecrübe sonunda sen karar vereceksin zaten deneme yaptıkça sahte balıkların verimini anlarsın. Önemli olan avlandığın yerde balık olması vede av zamanı tabii deniz şartlarıda çok önemli(dalga,berraklık vs.) sana bol balıklı avlar dilerim

15. redbullah

redbullah

Favori Kamış:
    Çeşitli oltalar
    En İyi Avı:
    4.9 Kg.Lagos
    Serdar Köylü arkadaşım...Bana bir yerden hediye gelmişti.Ön tarafında ceviz büyüklüğünde yuvarlak bir kurşun var.Birde dikey ve yatay kanatları mevcut.Oldukçada ağır.Bu alettemi aynı yukarıda bahsedilen gibi,yoksa başka fonksiyonlarıdamı var,yada dahamı ilkel bir model(Çünki çok ağır)
    Birde ikinci alet var.Oda 18 cm boyunda.Ayakkabı tabanı gibi bir şey.Bir kere denedim.Suyun üstünde ters dönüp suda sıçraya sıçraya geliyor.Bu hareket arkasına bağladığım ahtapota kesik kesik hareket veriyordu...Bu konularda bilgin varda beni aydınlatırsan çok memnun olurum..Şimdiden teşekkürler..Herkeze selam ve sevgiler..Rastgele...

16. turan

turan Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    oğlum 3,700 kg - 52 cm
    öncelikle tesekkurler. her soyledıgıne katılıyorum. deneyecegız ve gorecegız. arkadaslar ıcınde bu sahteleri kullanan var mı ? ( ozellıkle shakspear )
    rastgelsın

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük ihtimalle o tür bir alet ilki.. Yani, yemi daldıran veya yana çeken bir aparat. Bunların çoğunda dahili ağırlık bulunur, bazılarında ağırlık (kurşun) sonradan takılır. İkinci hakkında fikrim yok.. Üzerinde bir marka model filan yazıyorsa, ne olduğunu daha kesin söyleyebiliriz..

18. Gamlı Baykuş

Gamlı Baykuş

Favori Kamış:
    Olta-Zıpkın
    En İyi Avı:
    Sinarit 2.5 kg
    Bende Yozuri marka olan sahtenizden var. Şu ana kadar ortamda olan her türlü balığı aldım tekneden sırtı ile (levrek-papağan-palamut-uskumru)
    Asla vazgeçmem :)

19. redbullah

redbullah

Favori Kamış:
    Çeşitli oltalar
    En İyi Avı:
    4.9 Kg.Lagos
    Serdar arkadaşım...Sana bahsettiğim ikinci aletin adı AQUADİVE olarak geçiyor.Bu yazmış olduğum linkte resmi var.İzlediğim kadarıyla suyun üzerinde sıçradıkça takılı olan suni yeme düzensiz kaçma atakları yaptırıyor.Sende tesbit etmişsindir.Avcı balıklar korkan,kaçan,telaşlı küçük balıklara daha arzulu oluyor(Akya-Palamut..)Yukarıdada dediğim gibi avda hiç fırsatım olmadı.Denemek için bir kere kullandım.
    Yanılıyor da olabilirim..Ya da senin daha etraflı bilgilerin vardır..Tekrar teşekkürler..
    http://www.pecheur.com/boutiques/fiche_article.asp?id=14480

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu düzenek daldırıcı, yanlayıcı filan değil. Tahmin ettiğin gibi aynen, attractive diye geçer, yemin hoplaya savrula gelmesini sağlar.. Her ne kadar, kısık bunları dalma tahtası sanıyor olsada;

http://albashop.com.tr/asp/listgroup.asp?group=RAG_AQUADIVA

Bunlar at çekte bile faydalı olur, kurşun yerine takıp kullanarak.. Hoş, bunlar yerine at çek için biraz teknik çalışmak vs. daha etkili olur ama..

İşin doğrusu, pek çok sahte kendisi zaten atraksiyon yapacak şekilde hazırlanır.. Böyle bir aparata çok fazla ihtiyaç olmaz.. Ama biz önüne kurşun takarız vs. rapalanın aksiyonunu bozarız, verimi düşer, o ayrı...