Öncelikle merhabalar ve hoşbulduk Siteyi uzun zamandır geziyordum bilgi almak için kullanıyor ve paylaşımları hayranlıkla izliyordum. Aranıza katılayım istedim. Öcelikle herkese selamlar tabiiki İstanbulluyum, 28 yaşında ve bankacıyım. Kalkana gelince 2 kasımda havayı güzel yakalayınca soğuğa aldırmadan dalalım istedik. 1 saat kadar yüzdük ama 3-4 boyda bol bol rina, vatoz ve tek tük kurbağa balığından başka bir şey görmedik. Bir de kefal sürüleri vardı ama aklımızda hep "kalkan" ya da "kırlangıç" var. ilk yarım saatten sonra pisiye de razı oluyor insan ama ne yaparsınız ki kısmette o da yok... Bari boş çıkmayayım diye sığılığa geçip mırmır ve orta boy kefale yatayım istedim ve tanm orada birden bire bu kalkan çıktı karşıma. Normalde 70 cm derinlikte asla olmayacak bopyda bir balık, ama belli ki yemlenmeye gelmiş... sadece kuyruğu görünüyordu ama kuyruğu farkedince kumun altında diğer hatları da belirdi. Zıpkın ikinci kademedeydi, çok zedelememek için onu birinci kademeye çekmem gerekti. Neredeyse tam üzerinde zıpkınla uğraşıp kaçırmak istemedim ve şişi tam galsamaya hizalayıp (bu arada galsamanın yerini isden ancak hayal ederek bulabiliyorum) tetiğe bastım... O da ne... emniyeti kapalıymış ekrar hizalayıp bir daha deneyince tam istediğim yerden vurduğumu gördüm. Kalkanı vurduktan sonra kumdan kaldırabilirseniz rahat taşırsınız ama o ilk kaldırışta hayvan kendini vakumladığı için zorlanabilirsiniz. Bereket su sığdı da alttan şişin öbür tarafını kavrayıp uçurtma gibi omuzumda karya çıkardım. Kalkana bakan tüm arkadaşlardan en büyük ricam ise lütfen küçük boylu bu nadide balıkları almayın, oltaya gelirse ve çok zarar görmemişse 1 kilonun altındaki tüm balıkları geri verelim. Yoksa kırlangıç gibi bu balığımızda "müzelik" olacak Marmara için... Bol şanslar ve rastgele...
Ben Samsun da yaşarken yıllar önce,Samsunlu arkadaşlar bilirler belediyeevlerinin kayalıklarında yanımda avlanan bir vatandaşın el oltasına bu büyüklükte bir kalkan gelmişti. Zannedersem orayı hamsi artıklarıyla yemledikleri için kokuya geldi. Tabi ki alamadı kalkanı,misinası 0.25 lik crocodil di de Kalkan suyun üstünde belirince bir vücut darbesiyle misinayı kırıp gitmişti. Adam az daha ağlayacaktı.Bu dediğim çok çok uzun yıllar önceydi tabi. Şimdi kıyıda kalkan nerdeeeee.....
Teşekkürler, hepimizin kısmeti daim olsun Bu arada kalkan için tava dışında alternatif pişirme önerisi olan var mı arkadaşlar?
teşekkürler Fatih hocam ben de sizin eşkinayı okuyordum şimdi, bu arada sarayburnundan yeşilköye kadar dalan arkadaşlar dipte bu güzelim meleklerden görüyorlar mı hiç?
Hoş Geldin Aramiza Hoş Geldin Valla Ne Diyeyim Ben Burada Balikçi Tezgahlarindan Başka Hiç Bir Yerde Kalkani Görmedim Her Ne Ise Günün Neşe Ile Zipkinin Balikla Dolsun.
selam özkan hakikaten güzel bir av... bu resimleri nasıl ekliyorlar biliyormusun online olduğun için sormak istedim
abi bu balık nerede vuruldu yaww ben çatalca ylıköyde tutuyorum.bi bilgi verirsen sevinirim çok güsel balık eline sağlık