Kasna Avı Tavsiyeleri

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında Midgard tarafından paylaşıldı.

  1. Midgard

    Midgard Aykut

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    16
    Şehir:
    Ankara
    En İyi Avı:
    Sudak 3.700 Gr
    Merhaba abilerim ,kardeşlerim .

    12.06.2016 tarihinde Ankara'da kasna avına çıkmayı planlıyoruz . Daha önce avlanmayı denemediğim bir tür olduğundan bilgi edinmek istiyorum . İnternette biraz araştırdım fakat sizlerinde yardımcı olmasından yanayım . Öncelikli olarak sorularım şunlar :

    1. Dip oltası tercih etmeli miyim ?
    2. Dip oltası tercih sebebi ise hangi tür yemleri kullanmalıyım ?
    3. Dip oltası için şamandıra gerekli midir ?
    4. Meps , sahte olarak hangi marka ve kaç numara kullanmalıyım ?
    5. At - Çek için aksiyonu nasıl tutmalıyım ?

    Sorularımın cevapları için şimdiden teşekkür ederim . Av raporunu pazar akşamı sizlerle paylaşacağım .

    Saygılar sunar , hayırlı Ramazanlar dilerim .
     
  2. KARAHANLI07

    KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    2.055
    Şehir:
    ANTALYA-MERKEZ
    Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    tatlısu avından anlamadam da forumumuzda açılan kasna avlarında gördüğüm kadarıyla küçük 3-5cm civarlarında sahte yemlere çok iyi saldırdığını gözlemledim. özellikle strikepro nun sahtelerine.
     
  3. guney

    guney Güney

    Mesajlar:
    326
    Şehir:
    ankara
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Av raporunu bekliyoruz...

    öncelikle kefali avlayacınız bölge önemli kullanacağınız takım acısından. sorduğunuz soruyu bir çok kez cevapladım, kopyala yapıştır yapacaktım ama :D bulamadım... idk hihi :eek:

    1. soru tercıh etmelimisiniz ... aksıyonu seviyorsanız idk . amaç balıksa olabilir.
    2. soru solucan, kefal avında hangi yem deseniz ciğer derim ama dip oltasında oltayı atar iken ciğer genelde oltadan ucup gider. balık gelcekdiye bekle sonra :) .
    3. hayır.
    ben kullanıyormuyum evet. :laughing: ... ama ben otluk olan kefalin geçiş noktası olduğu varsaydim noktalarda kullanırım. her seferindede otlara takılır. balık yakalanınca direk ota giriyor. banghead sorun... :(
    4. 3, 2 no olabilir... rengi turuncu, yeşilturuncusarı, benekli olabilir. (benim kullandıklarım.)
    5. aksiyon ne desek yalan, suyun durumuna, akıntısına, dibine, balığın hareket liliğine göre avlakta kendi aksıyonunuzu bulun derim.

    herkezin ken di tercihi var bu yazdıklarım benim tercubem ve bilgim dahilinde olanlar. baş ka arkadaşlar farklı fıkırler verecektır. hep si doğrudur cünkü herkez kendi bildiği av tarzı ile avlanır.... :thumb:

    ben kefalde herzaman tek iğneli hassas şamandıra yem ciğer kullanıyorum. ne kadar suya az görüntü, az gürültü balık hem çoğalıyor hem boy olarak büyükler geliyor.
    eylencelik olarak atçek yaparım..

    birde tüyo vereyim... Şimdi dut lar olmuş ve dokuluyordur... avlak kenarında dut ağacı varise o bölgeyi bi dene derim ... sessis:thumb: ;) ha ağaç var dut dokuluyor ama kefal sürüleri yoksa kesin avcı balık o bölgede (ırmak için yazdın) pusudadır... kolay avlanır...

    başta söylediğim gibi türün avı genelde aynı olsada avlağa göre farklılık gösterebilir....

    rastgele...
     
  4. Özkan KILIÇARSLAN

    Özkan KILIÇARSLAN Özkan

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    110
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    OKUMA Fina Pro 1,80
    Favori Makine:
    Daiwa Strikeforce
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Tatlı su poşeti
    Şamandıralı avı sever misin bilmiyorum ama sana at çek tavsiye ederim, özellikle güzel bi meraysa çok zevk verir. Öncelikle Strike Pro EG-097A ve STRIKE PRO MG-002 kesinlikle çantanda olsun derim. Dip oltası yapmana gerek yok bence.
     
  5. hasanahsen

    hasanahsen HASAN

    Mesajlar:
    68
    Şehir:
    İstanbul
    5-6-7 numara küçük iğneli(tek kancalı) 2 gr şamandıra kullanın.Yem olarak da tavuk ciğeri ,eğer orada kasna varsa çok verim alırsınız. Sessizlik önemli bir de balığa gözükmemek gerekli olta salarken :)
     
  6. mulkiyeli

    mulkiyeli ahmet

    Yaş:
    35
    Mesajlar:
    62
    Şehir:
    konya - ankara
    Favori Kamış:
    Fladen Warbird Criss Cross 3,00
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet R (4000)
    En İyi Avı:
    sazan , 4 kg
    Sorularınızın cevabı biraz avlakla biraz da av stiliniz ile alakalı. Eğer dibi otluk, çalılık yerlerde avlanıyorsanız şamandıra kullanın , düz ve temiz bir zemin ise şamandıraya gerek yok , yem olarak en genel yemler ciğer ve solucan, bunların haricinde avlağınızın çevresinde meyve ağaçları varsa ve bunlardan suya dökülen meyveler varsa kullanın , etrafta buğday tarlası varsa makarna, hamur vs. kullanın buna da vurur kefal. Ancak eğer bu avı gerçekten zevk almak için yapacaksanız , bence sahte yemler ile at çek yapın , solucan sahteleri ve döner kaşıklar kullanabilirsiniz.
     
  7. mikadiel

    mikadiel murat

    Mesajlar:
    104
    Şehir:
    ankara
    Karadenizli olarak Tirebolu cayındaki buyuk göllerde dip oltası ile kasna avı yaptım. Bizim orda balığın adı Gasnak balığı olarak geçmekte. Dip oltası ile yapılan avlarda kiloya yakın avlar olmakta. Mera olarak dibi temiz suyun berrak olduğu yerler tercih edilmeli. Ayrıca balık oltaya vurma konusunda çok nazlıdır. Yeme değer koklar ağzına alır kusar. Vuruş yaptığı an tasmalama yapılır. Tasmala yapmadan almak için akıntı olması sart ama böyle alınan balıklar buyukluk bakımından ufak boyuttadırlar. Yem olarak suda yakaladığım gomit balıkların etini, dut ve favori yem olan tombul yeşil çekirge ile avını yapmaktaydım. Dip oltası tek kancalı düz istarvit kancası yada palamut kancası derler onu kullanırım. Yem zeminden 1 karış yukarda kalacak sekilde bağlanmalı. Ama size tavsiyem zemini temiz olduğunu bildiğiniz yerlerde jig yada meps ile av yapmanız. Zemine değdikten sonra yavaş yavaş çekilmeli. Bir nevi av sitili olarak sudak avına benzer.