Kasna Raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında pitbull tarafından paylaşıldı.

1. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Bayram nedeni ile gittiğim memleketimde kasna avlamak nasip oldu :) . Daha önce de bir tane kasna yakalamıştım ama pek bir şey anlayamamıştım. Bu defa keyfini aldım. Kasna avı çok keyifliymiş, aşıyı aldım :D.

6 adet kasna takıldı oltaya, 3'ü kaçtı 3'ü geldi. Bunun dışında da çokça vuruş oldu. Yani çok keyifli geçti :).

Kıyıya çektiğim 3 kasnadan birisi limit altıydı, o aynen suya geri döndü. Diğer ikisi ise 20-21 cm'di. Aslında hepsini geri suya bırakacaktım ama biri iğneyi yutmuş, biz de çıkartamayınca acısına son verdik. Forumda ''tadı kötü, içi kokuyor'' diyenler olduğu için yakalanan limitlerdeki 2 balığı yanımızdaki aileye verdik.

Balıklar 3 liralık, 2 numara, kırmızı benekli döner kaşık ile yakalandı. Aslında köye gitmeden önce Ankara'dan malzemeleri alacaktım ama araba filan sorun çıkartınca alamadım. Memlekette de istediğim sahteleri bulamayınca bu kaşıkları aldım. Strike pro hedeflerken dandik bir döner kaşık aldık :D.

Bu ilk gelen balık.. İğneyi yutmuştu...

Bu da limit altı olan...

Suya düşerken çekelim dedik ama tam yakalayamadık..

Avlak görüntüleri... Başka yere gitmedim, hep aynı yere oltayı attım..

Kenemiz de geldi :). Ot kenesi dediler ama yine de insan ürküyor... Köye her gidişimde kene vakam oluyor, hadi hayırlısı...

Balıklar istediğim boyutlarda değil. Zaten oradan daha fazlasını beklemiyordum. Derenin yukarı ve aşağı taraflarında daha iyi yerler var, ancak çok ıssız olduğu için gitmedim. Oralarda çok iri kasnalar bulacağıma eminim, inşallah bir dahaki avlara...

2. eray ersoy

eray ersoy eray

Favori Kamış:
    bass pro m8
    Favori Makine:
    shimano stradic
    En İyi Avı:
    deniz levreği 2,5 kg
    BU bölge neresi

Bu bölge çankırı bölgesi değil mi ? Suyun durumu nasıldı berraktı herhalde ben de gitmeyi düşünüyorum da

3. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    tebrik ederim kasnada mepsler ( döner ufak kaşıklar) çok verimli oluyor sahteyi aratmıyor.

4. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    tebrikler güzel av olmuş sen genede deneyseydin tadını bence

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Furkan, güzel bir kasna. Bence vermek yerine kendin test etmeliydin kokup kokmadığını. (Ben olsam test ederdim mesela. :D)

Dandik kaşık demişsin ama vuruş aldıktan sonra bence işini yapmıştır. Keşke her dandik sahte ve kaşık işini yapsa. Bence sen o kaşığı yedekle. :D:D:D

Devamını dilerim, rastgelsin... :)

6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler yinede balık tutmuşsun yemesende:) iğne çıkarmak için aparatlar var.yanında bulunsun mutlaka..yemliyede gitsen bulundur,,kalem gibi birşey,50krş filan..

7. bolulu14

bolulu14 çetin

Favori Kamış:
    Remixon Venüs 2.70 spin
    Favori Makine:
    Remixon Bluesky
    En İyi Avı:
    5 cm istavrit :)
    ortam güzel balık da almışın devamını bekleriz bence de bi deneseydin tadına bakardın en azından

8. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Teşekkür ederim... Evet Çankırı'da avlandım. Suyun durumu iyiydi, vuruşları net görüyordum ama ertesi gün su bulanıklaştı ve 2-3 vuruş dışında bir şey olmadı.

Teşekkür ederim... 4-5 cm'lik yavru balıklar bile atlıyor kaşığa :).

Teşekkür ederim... Daha önce oradan siraz yakalamıştık ama tadı hiç iyi değildi. Ayrıca iyi ki yememişim.. İsmini burada vermek doğru olur mu bilmiyorum ama atıklarını o dereye döküyormuş...

Teşekkür ederim... Önceki yıllarda aynı yerde tuttuğum sirazı yemiştim, daha doğrusu yiyememiştim :).

O kaşıktan 2 tane aldım, 1 tane de söğüt yaprağına benzer aldım. Söğüt yaprağı şeklindekine de balık geldi ama kıyıya alırken kaçırdım. Daha sonra da aksiyonunu pek beğenmediğim için değiştirdim.

Teşekkür ederim...

İğne çıkartılacak gibi değildi. Tam boğazının içine girmiş ve 3 iğne de tam oturmuş. Zaten durmadan kan akıyordu. Fotoğrafı da hem kanı temizlemek hem de balık kendine gelsin diye suya koyduğumda çektik.

Ama o aparatlardan alacağım, kargaburun yetmiyor :).

Teşekkür ederim...

Yine orada balık avlamak nasip olursa tadına bakarım :). Daha önceki tecrübelerim ve forumdaki yazılar nedeni ile tadına bakmadım ama herkes ''keşke tadına baksaydın'' deyince ben de ''keşke baksaydım'' dedim kendi kendime :).

9. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Mepps'in her renginden yanımda her zaman bulundururum furkan, çoğu zamanda normal sahtelerden daha çok işe yarıyor. :) Kasna çok güzel tebrik eder devamını dilerim...

10. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Tebrikler kardeş. Hakkaten deneme yemeyi. Balık kokusu bi şekilde halledilebiliyor fakat lezzet yok balıkta. Daha irileri inşallah.

11. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Daha iyileri, irileri rastgelsin inşallah :)

12. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Teşekkür ederim... Ben de mepsleri artıracağım :).

Teşekkür ederim..

Zaten tatlı su balıklarında turna ve alabalık dışında tadı çok güzelmiş diyebileceğim bir balığa rastlamadım :).

Teşekkür ederim.. İnşallah sana da bana da daha irileri rastgelir :).

13. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70 10-40 gr. Dam Super Natural 3.30m 50-100gr.
    Favori Makine:
    okuma trio 40S, daiwa ballistic 3000sh
    öncelikle tebrik ederim.bu arada meps diyip geçme sakına o avlakta en büyük balıklarımı hep mepsle almışımdır.en son bayramda bende en büyüğü 42 cm olmak üzere 5-6 adet balık aldım.yanına bir arkadaş bul ve mutlaka aşağı yukarı o merayı tara çok güzel balıklar alacaksın.

14. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    tebrikler furkan.mekan çok tanıdık geldi.ot kenesi hatta bizim oranın diliyle ot yavsısı diyip geçmelerine bakma kardeşim kendine dikkat et.

15. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Teşekkür ederim...

Mepse dayanamıyorlar zaten :). Çeşidi artıracağım...

Bu merada daha at-çek yapıldığını ilk defa 2-3 sene önce görmüştüm. Çok iri balıklar yakalanmıştı. Herkes siraz var diye dip oltası atıyor. Bu nedenle kefaller çok iri...

Ayrıca aşağı tarafta bir bent var, orayı biliyor musunuz? Öyle bir bent yapmışlar ki balıklar yukarı çıkamıyor. Zıplıyorlar bente çarpıyorlar. O bent olmasa balık sayısı da artacak.

Teşekkür ederim...

Çok bilindik bir yer bizim oralarda ama oradan balık tutabilen çok az :D. Yanımdaki adam mepsle ikişer üçer balık çektiğimi görünce ağzı açık kaldı :D.

Bana her köye gidişimde kene geliyor zaten :). Geçen aylarda köye cenazeye gitmiştim. Herkes otların içine oturmuş, ben de otlardan kene gelir diye gittim kayaya oturdum üzerime kene geldi :laughing: .

16. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70 10-40 gr. Dam Super Natural 3.30m 50-100gr.
    Favori Makine:
    okuma trio 40S, daiwa ballistic 3000sh
    evet furkan kardeşim o benti biliyorum ama ben o bent tarafına pek gitmiyorum, daha çok dere içinden yukarılara gidiyorum.sarı üzeri kırmızı benekli mepse hiç dayanamıyorlar:) kalabalık gitmeni hiç tavsiye etmem çünkü çok ses olunca avlanma şansında zor oluyor.ama yanında mutlaka biriside olsun ne olur ne olmaz.inşallah bir gün beraber avlanırız oralarda.

17. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Kalabalık gitsek bile genelde su kenarında sadece ben oluyorum :D. Ailede bu hobiyle ilgilenen pek yok :).

Yukarı taraflarda bizim köyün eski yeri var. Onun tam karşısı tam kefallik yer ama doğru düzgün olta atamadan elime kene gelince hemen toplandık geri döndük 1-2 ay önce gittiğimizde :D.

Beraber av yapmayı ben de çok isterim, umarım karşılaşırız...