Kar buz soğuk derken, bu hafta havanın ısınmasıyla birlikte sezon açılışını yaptık. Bu kez şans badim önder abiden yanaydı. Fotoğraflardaki paşa güzel aksiyon yaşattı. Haftanın tek balığı 47 cm. Bu sezon hedefler büyük olduğundan, başlangıcı da büyük yapmak motivasyonumuzu çok yukarılara çekti. Kamış : Daiwa Crossfire 180 L Makine : Shimano Catana 4000 FC Misina : Gosen 1.2 W-8 PE Sahte : Strike Pro EG-97 A17 Daha iyi avlar sizlerin olsun.
Porsuk'un Usta Kasna Avcısına bu yakışır zaten... Murat Bey merhaba.Maşaallah tek kelimeyle bravo.Uzun zamandır raporlarınızı özlemiştim.Hatrı sayılır kasnayı çaktırmadan yakalamışsınız.Herzaman olduğu gibi , harika bir paylaşım olmuş.Ellerinize sağlık.Herşey gönlünüzce olsun.Birgün Eskişehir'e yolum düşerse , tanışma fırsatını bulurum inşaallah.Sizler gibi ustalardan , açmış olduğunuz konular doğrultusunda , kaliteli ve detaylı bilgilere ulaşma imkanımız oldu.Biz acemilere herzaman ışık tuttu ve bundan sonra ışık tutmaya devam eder inşaallah.Herşey gönlünüzce olsun.Hoşçakalın , şen kalın.Bursa'dan kucak dolusu selamlar...ERCAN1977BURSA
Çok teşekkürler Ercan Bey. Eskişehir'e yolunuz düşerse beklerim. Teşekkürler Ahmet, sana daha iyileri rast gelsin.
Porsuk çayının her tarafında böyle avlanılabiliniyor mu? Temiz mi? Hollanda Amsterdamdaki şehirden geçen su kanallarını anımsatıyor çok hoş.
Merhaba, daha önce fotoğraflarımı gören bazı arkadaşlar da aynı yorumları yapmışlardı. Şehir içindeki yaklaşık 8 kilometrelik ana kol ve ana kola bağlanan diğer kısımlar ekteki fotoğraflarda görüldüğü gibi ve su gayet temiz. Büyük kısım trafiğe kapalı ve iki yanda yürüyüş-bisiklet yolları bulunuyor.
Tebrikler. Porsuk'ta Shimano Catana DX 270 M 10-30g Daiwa Strikeforce E 3000A veya Shimano Sahara SH-3000FE makine ile kasna avlanılır mı ?
Teşekkürler Vedat Bey, Kasna avına sizin yazılarınızı okuyarak ve videolarınızı izleyerek başladım. Bu uğraşta en büyük amacım sizinle birlikte bir av yapmak. İnşallah önümüzdeki zamanda nasip olur. Görüşmek üzere,
:thumb: Merhaba, Spin avlarında Porsuk'ta bu kamışı kullanan arkadaşlarım var. Avlanır mı derseniz her türlü kamışla avlanır. Fakat benim şahsi düşüncem atarı ve boyu daha düşük kamış daha uygun olur. Bu kamış, tuzlu su veya turna avcılığına biraz daha uygun gibi. Kamışın atarının ve aksiyonunun yüksek olması kamıştan alacağınız hissi düşürür. M yerine L veya UL kamış ile sahtenin aksiyonunu daha iyi hissedersiniz. Kasna avlarında kullandığımız sahteler genelde 2-7 gr aralığında oluyor. Bu sebeple bu aralıkta atarı olan kamışlarla atış mesafesi ve çekiş aksiyonu konusunda daha başarılı olursunuz. Boy konusunda ise, kıyının dar olduğu (arkanızda çit, ağaç veya duvar olduğu) veya ağaç altı v.s. gibi yerlerde uzun kamışla sıkıntı yaşarsınız. konsantrasyon kaybı ile atış esnasında sahte takılabilir veya çarpabilir. Daha kısa kamışın en uygunu olacağını düşünüyorum. Tecrübelerime göre, 1.20 den 3.30 a kadar kamışları denemiş biri olarak diyebilirim ki Porsuk'ta en uygun boy 1.80 m. Makine konusu ise göreceli. Bana göre en uygun makine 3000 lik, fakat Vedat Bey gibi ustaların tercihi 500-1000 lik makineler oluyor. Hem mücadele zevki hem de ağırlık sebebiyle yorgunluğun önlenmesi açısından daha küçük makineler tercih edilebilir. Ama 3000 lik makine de özellikle Porsuk için gayet uygun olur. Görüşmek üzere, rastgelsin.
Muhteşem, gönül okşayan mekânlar. Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur sözünü doğrulayan çok güzel harika bir ortam, imrendim. Nasıl desem, kelimenin tam anlamı ile "Avrupaî" Böylesi yerde balık tutmasan ne yazar, 3-5 saat havasını solumak, temaşa etmek...Büyük nimet vesselam. Teşekkür ederim sevgili Murat. Gönlünce ve daha nicesine gubani.