KASNA-TURNA TIKANDI BABA....

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında aydın karakaya tarafından paylaşıldı.

1. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Değerli dostlar 8 Nisan pazar günü sabahın ilk saatlerinde ekip olarak büyük bir heyecan ve tutku ile yine yollara düştük.2011 de Mart sonlarında bulduğumuz kasnaları tüm denemelerimize rağmen bulamıyorduk,malum kış biraz çetin ve uzun sürdü.Ancak aklımız bir taraftanda 1 nisanda yakaladığımız güzel Turnalarda idi,ekip olarak her iki avıda yapabilecek donanımla yola çıktık.
    Sabah büyük bir heyecanla buluştuk ve öncelikle bizi geçen hafta tekrar davet eden Turna ları ziyaret etmeye karar verdik,olmassa kasna ya.Avlağa vardığımızda büyük umutlar beslediğimiz av bölgesinin erkenciler tarafından şamandıralı takımlarala donatıldığını gördük biz ise at-çek yapmayı planladığımız için diğer arkadaşlarıda rahatsız etmemek için yönümüzü kasnalara çevirdik
    Çok şükür heyacanla beklediğimiz kasnalar temiz ve berrak sularda kendilerini göstemeye başlamışlardı,fakat yem alma konusunda biraz nazlılardı.Ben iki adet orta boy Nevzat ise türünün en irilerinden bir tanesini kandırmayı başardık.reeling
    Günün sonunda iki haftadır balık yakalayamayan arkadaşları TIKANDI BABA ya türbe ziyaretine götürdük,belki şansları döner diye hihi

http://www.youtube.com/watch?v=8U-o6dA0vqw&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=0J0X5yBvrEo&feature=youtu.be

Arkadaşlar fotolar için face linkini veriyorum ,site yönetimi için bi sakıncası yoktur inşallah.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.355500667828803.83734.100001066176608&type=3&l=b0ca377d7c

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 11 Nisan 2012
  2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Abi elinize sağlık kasna şahane.

3. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Aydın abi yine harika bir av olmuş okurken izlerken ve resimlere bakarken çok büyük keyif aldım

TIKANDI BABA türbesine buradan da ziyaretçi kabul ediyormusunuz abi 2 eleman var göndersem ilgilenirmisiniz bi zahmet :))

diğer raporlarda görüşmek üzere abim . Rastgele :)

4. aydın karakaya

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Hakan bu TIKANDI BABA bizim aramızda çok popüler,eğer Ayhan bu hafta balık tutarsa BABA ya ilgi daha fazla artacak gibi,sen o arkadaşlarıda gönder babadan bir el alsınlar ,hatta sende gelde de biz balık a onlarda Ayhan la babayı ziyarete giderler:thumb:

5. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    :)) tamam abi bu fikir benim aklıma daha fazla yattı . Ayhan abi bu hafta boş gelmezse burdan bir ekiple ziyaretinize gelicez :) gözümüz gönlümüz sizinle abi :)

Saygılar .

6. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    O ne güzel kasna öyle abi, tebrikler...

7. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    tebrikler. bir kasnacı olarak,benimde kurtlar kıpraştı şimdi.
    hem turna,hem kasna, avlak sanırım balıkesir tarafı.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Maaşallah, çok iri bir balık. Tatlı su balıklarını tanımam ama bu balıkla mücadele müthiş olmalı. Tüm ekibe tebrik ederim. Güzel rapor için teşekkürler.

9. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Tebrik ederim Ayhan Bey. Geçen seferki yakışıklı turnadan sonra bu haftaki güzel kasna. Her hafta ayrı bir güzellik. Paylaştığınız için teşekkürler.

10. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    tıkandı baba hikayesi

tıkandı baba hikayesini bilmeyen arkadaşlar için yayınlayalım diye düşündüm. alıntıdır.

Sultan Mahmut kılık kıyafetini değiştirip dolaşmaya başlamış. Dolaşırken bir kahvehaneye girmiş oturmuş. Herkes bir şeyler istiyor.
    "Tıkandı Baba, çay getir!.."
    "Tıkandı Baba, kahve getir!.."
    Bu durum Sultan Mahmut’un dikkatini çekmiş.
    – Hele baba anlat bakalım, nedir bu Tıkandı Baba meselesi?
    – Uzun mesele evlat, demiş Tıkandı Baba.
    – Anlat Baba anlat! Merak ettim deyip çekmiş sandalyeyi.
    Tıkandı baba da peki deyip başlamış anlatmaya;
    Bir gece rüyamda birçok insan gördüm, her birinin bir çeşmesi vardı ve hepsi de akıyordu. Benimki de akıyordu ama az akıyordu. “Benimki de onlarınki kadar aksın” diye içimden geçirdim. Bir çomak aldım ve oluğu açmaya çalıştım. Ben uğraşırken çomak kırıldı ve akan su damlamaya başladı.
    Bu sefer içimden “Onlarınki kadar akmasa da olur, yeter ki eskisi kadar aksın” dedim ve uğraşırken oluk tamamen tıkandı ve hiç akmamaya başladı.Ben yine açmak için uğraşırken bir zat göründü ve: “Tıkandı Baba, tıkandı. Uğraşma artık”, dedi. O gün bu gün adım “Tıkandı Baba”ya çıktı ve hangi işe elimi attıysam olmadı. Şimdi de burada çaycılık yapıp geçinmeye çalışıyoruz.

Tıkandı Baba’nın anlattıkları Sultan Mahmut’un dikkatini çekmiş. Çayını içtikten sonra dışarı çıkmış ve adamlarına:
    “Her gün bu adama bir tepsi baklava getireceksiniz. Her dilimin altında bir altın koyacaksınız ve bir ay boyunca buna devam edeceksiniz” demiş.
    Sultan Mahmut’un adamları peki demişler ve ertesi akşam bir tepsi baklavayı getirmişler. Tıkandı Baba’ya baklavaları vermişler. Tıkandı Baba baklavayı almış, bakmış baklava nefis.
    – “Uzun zamandır tatlı da yiyememiştik. Şöyle ağız tadıyla bir güzel yiyelim” diye içinden geçirmiş. Baklava tepsisini almış evin yolunu tutmuş. Yolda giderken “Ben en iyisi bu baklavayı satayım evin ihtiyaçlarını gidereyim” demiş ve işlek bir yol kenarına geçip başlamış bağırmaya.
    Taze baklava, güzel baklava!
    Bu esnada oradan geçen bir adam baklavaları beğenmiş. Üç aşağı beş yukarı anlaşmışlar ve Tıkandı Baba baklavayı satıp elde ettiği para ile evin ihtiyaçlarının bir kısmını karşılamış.
    Müşteri baklavayı alıp evine gitmiş. Bir dilim baklava almış yerken ağzına bir şey gelmiş. Bir bakmış ki altın. Şaşırmış, diğer dilim, diğer dilim derken bir bakmış ki her dilimin altında altın var. Ertesi akşam adam acaba yine gelir mi diye aynı yere geçip başlamış beklemeye. Sultanın adamları ertesi akşam yine bir tepsi baklavayı getirmişler. Tıkandı Baba yine baklavayı satıp evin diğer ihtiyaçlarını karşılamak için aynı yere gitmiş.
    Müşteri hiçbir şey olmamış gibi: “Baba baklavan güzeldi. Biraz indirim yaparsan her akşam senden alırım” demiş. Tıkandı Baba da “Peki” demiş ve anlaşmışlar. Tıkandı Baba’ya her akşam baklavalar gelmiş ve adam da her akşam Tıkandı Baba’dan baklavaları satın almış. Aradan bir ay geçince Sultan Mahmut:
    “Bizim Tıkandı Baba’ya bir bakalım” deyip Tıkandı Baba’nın yanına gitmiş. Bu sefer padişah kıyafetleri ile içeri girmiş. Girmiş girmesine ama birde ne görsün bizim tıkandı baba eskisi gibi darmadağın. Sultan:
    – “Tıkandı Baba sana baklavalar gelmedi mi?” demiş.
    – Geldi sultanım!
    – Peki ne yaptın sen o kadar baklavayı?
    – Efendim satıp evin ihtiyaçlarını giderdim, sağ olasınız, duacınızım.
    Sultan şöyle bir tebessüm etmiş:
    “Anlaşıldı Tıkandı Baba anlaşıldı, hadi benimle gel” deyip almış ve devletin hazine odasına götürmüş.
    “Baba şuradan küreği al ve hazinenin içine daldır küreğine ne kadar gelirse hepsi senindir” demiş. Tıkandı Baba o heyecanla küreği tersten hazinenin içine bir daldırıp çıkarmış ama bir tane altın küreğin ucunda, düştü düşecek. Sultan demiş;
    “Baba senin buradan da nasibin yok. Sen bizim şu askerlerle beraber git onlar sana ne yapacağını anlatırlar” demiş ve askerlerden birini çağırmış.
    “Alın bu adamı Üsküdar’ın en güzel yerine götürün ve bir tane taş beğensin. O taşı ne kadar uzağa atarsa o mesafe arasını ona verin” demiş.
    Padişahın adamları ’peki’ deyip adamı alıp Üsküdar’a götürmüşler.

Baba hele şuradan bir taş beğen bakalım, demişler.
    Baba, “niçin?” demiş. Askerler:
    “Hele sen bir beğen bakalım” demişler. Baba şu yamuk, bu küçük, derken kocaman bir kayayı beğenip almış eline.
    “Ne olacak şimdi” demiş.
    “Baba sen bu taşı atacaksın ne kadar uzağa giderse o mesafe arasını padişahımız sana bağışladı” demiş.
    Adam taşı kaldırmış tam atacakken taş elinden kayıp başına düşmüş. Adamcağız oracıkta ölmüş. Askerler bu durumu Padişah’a haber vermişler. İşte o zaman Sultan Mahmut o meşhur sözünü söylemiş:
    “VERMEYİNCE MABUD, NEYLESİN SULTAN MAHMUT!”

:D :D :D :D

11. aydın karakaya

En İyi Avı:
    sazan 12 kg

12. aydın karakaya

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Teşekkür ederim Furkan....

13. aydın karakaya

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Kasnacılar buraya bizim ilkbahar sezonu bir ay kadar sürer Murat

14. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Aydın abi tebrikler kasnaların maşallahı var.. inşallah diğer arkadaşlarınında şansına balık düşer yakın zaman içinde :D Rasgele..

15. aydın karakaya

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Deniz avı yapan arkadaşlar,tatlısu balıklarına biraz önyargılı yaklaşsalarda bence önemli olan av heyecanını yaşayabilmektir.Volkan kasna geçekten avı keyif veren bir balık.Üstat Vedat ABAYOĞLU çok iyi bir deniz avcısı olmasına rağmen kasna avıda yapmaktadır

16. aydın karakaya

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    İlgin için teşekkürler Okan,Ayhandan o kadar çok bahsediyorumki bazen isimlerimiz bile karışıyor...

17. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrik ederim usta. gerçekten çok iyi bir trofe kasna avı için. daha iyi avlar dilerim.

18. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    volkan
    naapsak göle akarsuyamı sardırsak,
    fecii raporlar geliyor.

av yapan arkadaşları tebrik ederim.güzel av olmuş.

19. aydın karakaya

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Hakan teşekkürler bizde senden o güzel video ve fotoğraflarla süslenmiş yeni raporlar bekliyoruz...

20. ugur.dsi

ugur.dsi uğur gökbay

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Okuma trio 40 s
    tebrikler çok güzel balıklar . yanlız kasna avı nisan temmuz arası yasak değilmi . çünkü bende kasna avını bekliyorum temmuz ayında bitiyor diye biliyorum yasak dönemi