pazar günü termede balığa gitmek için eniştemle sözleşmiştik. cumartesi akşamı atladım gittim termeye. gece otururken bir taraftanda ertesi günün planını yaptık. sabah erkenden kasnaya gidecektik, mevsimi olmamasına rağmen akşam üzeride turna denemesi yaparız dedik ve yattık. sabah 6 da kalkıp kaşıklarımızı ve oltalarımızı da alıp gittik avlağa. daha üçüncü atmasında eniştemin oltasındaki 2 numara alba kaşığa bir karıştan biraz irice bir turna atlamıştı. zor bela kaşığı ağzından çıkarıp iade ettik, biraz yan yatarak gitti ama umarım yaşar. bu olay ikimizin de aklına acaba sorusunu düşürse de, tekrar eve gidip turna takımlarını almaya üşendik. kasna da iyi vuruyordu. çok güzel kasnalar tuttuk. şunu da söyleyeyim, kasna da kaşıkla tutunca süper aksiyon gösteriyor. saat 10 olmuştu ve sıcak bastırmıştı. balık da vurmayı kesince eve geldik. kahvaltımızı yapıp istiraate çekildik. saat 4 gibi yanımıza turna kaşıklarını alarak tekrar gittik avlağa. ilk bir saat vuruş alamadık. tam umutsuzluğa ve sıcağa yenik düşmek üzereyken eniştemin kalama sesiyle gözlerimiz açıldı. iri bişey geliyor dedik. kalamayı kıstıktan sonra eniştem ustalıkla balığı kenara aldı. 50 küsür cm civarıdır tahminen. boyunu ölçemedik. bu bize bir gaz olmuştu. atıp çekişlerimiz hızlanmıştı. yaklaşık 7-8 dakika sonra ben çok güzel bir vuruş aldım, balık misinayı zorluyordu, hemen kalamayı açtım, ama açar açmaz balık sanki boştaymışçasına son sürat karşıdaki köklere doğru gitmeye başlayınca kalamayı kıstım, balık suyun üzerine çıkıp takla atınca ikimizde panikledik. balık çok büyüktü, kalamayı açsam balık köklere kaçacaktı, misinaya ve kamışa güvenmekten başka çarem kalmamıştı. hafif hafif sarmaya başlamıştım ki, balık bir kafa darbesiyle 28 lik sufix misinayı patlatmayı başarıp ağzında 2 numara toby kaşıkla kayıplara karıştı. ikimizde yıkıldık ama beklemenin zamanı değildi. bu arada 3 tane limit altı turna geldi ve iade edildi. biraz sonra bir sağlam vuruş daha aldım 3 numara mepps kaşığa. bu sefer balığı kaçırmamak için kalamayı gevşettim, biraz gezdirdikten sonra kıyıya aldık. bu da 50 cm civarında bir balıktı. biraz daha atçek yaptıktan sonra susuzluğa ve yordunluğa yenik düşerek evin yolunu tuttuk. suda gezerek avlandığımızdan yanımıza fotoğraf makinesi veya telefon almıyoruz. fotoları eve gelince telefonla çektik. pek iyi çıkmadı ama fotoğrafsız rapordan iyidir gene... gayet keyifli ve verimli bir haftasonu geçirdik. herkese bolşanslar... herkese bol şanslar.
elinize emeğinize sağlık sizden bir ricam var bende levrek avlamak istiyorum hiç denemedim şuana kadar bana bir kaç kaşık silikon ve misina öneriniz var ise mesaja atarmısın avmarketten olursa güzel olur. şimdiden teşekkürler
sana söz veriyorum mustafa. bundan sonra tuttuğum ilk turnayı senin yerine tutmuş sayıcam. bakalım şansına nasıl bişey çıkacak. fotoğrafını ve hikayesini özelden ve genelden paylaşırım. inşallah güzel bir trofe çıkar