kastamonu sazan avı 1 mayıs 2009

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında sazancıı tarafından paylaşıldı.

1. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    yer:taşköprü ilçesi asarcıkbaraji(abdalhasan tekke )barajı saat 12 de gittim barajda sazan ve kefal vardı. sazan yasak olduğunu biliyorum ama tatilde tutup geri bırakmak için gittim.3 saat durdum sazan için haşlanmış makarna kefal için tavuk ciğeri kullandım. sazanlara dip oltası kefale mantarlı takım attım kefal çok vurdu ama yakalamadım ama sazan yeme dokunmadı bile bence temmuzu beklemek de fayda var

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    çok sevindim;)

3. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Sportex, D.A.M, kabon kamis, Daiwa,D.A.M Quick rolle
    Favori Makine:
    Dam Quik, Freilauf, Cormoran, Zebco , Schkeapear ve diğerleri
    En İyi Avı:
    Turna 105 cm, 7,3 kilo, sazan 9.5 kilo
    Kardesim ben denemek icin bile gitmiyorum, sabirla cogalmalarini bekliyorum :D Hayvan bile olsa cogalma döneminde rahatsiz etmemek lazim))))):D :p

4. Okan_uA

Okan_uA .

Ayrıca şunu merak ediyorum. Aklıma takılmıştı.

Mesela bizim burda 15 mart-15 haziran yasak dönem.Ben bu yasak dönemde sazan yapan gölete gitsem amacım da sazanları yoklamak,yakalasam da geri salmak.Şimdi birisi beni yasak zamanda avlanıyo diye jandarmaya ihbar edip,jandarmada gelse benim dediklerime inanır mı :confused: amacım yoklamak,geri salmak desem yırtabilir miyim :confused: Böyle bir şey olabilir mi:confused:

Ayrıca şunu da belirteyim sadece aklıma takıldı diye sordum.Tam deniz sezonu açılmışken gidip gölette hayvarlı zamanda deneme yapacak halim yok.

5. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    sen jandarma olsan birisi tam sazanı çekmiş elinde iğneden çıkartıyor ve sana zaten salacaktım diyor ne dersin;) :p :p

6. Okan_uA

Okan_uA .

Yakarım canını:D :p :D

En iyisi yasağın kalkmasını beklemek zaten.;)

Bir soru daha sorayım.Bu sefer ben gölde yasa avlana birisini görsem.Ama jandarma gelene kadar o adam orda gitmiş olsa başım belaya girrer mi:confused: Sen misin bizi aldatan,boş yere dağ tepe tırmandıran gibi:eek:
    Olur mu böyle birşey:eek:

7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    jandarma zaten yola çıkınca seni cepten arıyor ona gerekli bilgileri verirsin (mesala ağı toplayıp araca yüklediler gidecekler gibi) şayet geldiklerinde yasa dışı avlananlar gitmiş olursa aracın pilakasını verirsin olur biter:)

8. Okan_uA

Okan_uA .

O şekil değil de mesela yasak zamanda avlanıyo adam.Onu şikayet etsem şu gölde admın biri yasak zamanda avlanıyo desem.Geldiklerinde de o adam yoksa mesela :confused:

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    yasak dönemde sen o gölde ne yapıyorsun diye sorabilirler:p :p

10. Okan_uA

Okan_uA .

Valla işte ihbar edip te jandarma somut bişey bulamazsa bizim canımızın yanmasından korkuyorum.:eek:

11. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Okan,

Bence yanında Sazan olta takımı yoksa ve Turna avlıyorum ben dersen ve sizide zaten ben aradım dersen sorun olmaz.

Jandarmanın gelmeside olaya müdahele etmeside asli görevlerindendir. Sen onlara yardımcı olurken sana zorluk çıkaracak bir zihniyette olacaklarını sanmam.

12. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    +1 katılıyorum:D Oltan yanında değilse bu sorudan yırtabilirsin ama varsa o zaman kendini ihbar etmiş olursun:D Jandarma geldiğinde yasak av yapan adam yerine seni görürlerse al başına belayı.

13. kıyıcık

kıyıcık oguz

Favori Kamış:
    SHIMANO
    En İyi Avı:
    1 kğ Eşkina

Bence yasak dönememi beklemek zorundasın Profosyenel balıkçı olarak her canlıya yaşam hakkı diyoruz dogayı korumak amaçlı neden aga ve Trıvırı ya küspeye v.s bir çoguna karşıyız canlıya önem verdiğimiz için yarınlara birşeyler bırakmak adına bence az kaldı birazdaha sabret 1 ay sonra serbest olucak o zaman tutarsın Sazanı ;)

14. turna

turna

Ne demek tutup bırakmak ? hayvanı istemeden de olsa yaralamak,sence güzelmi?

Çok merak ettin sende tut bırak iğnen varmı? Var diyorsan lütfen bir de fotosunu koyarmısın.?

15. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :mad:
    yok ama sazan iğneden çıkar at birşey olmaz. hem bunları düşünürsen balığa hiç gitme balıçıya git bence

16. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    bence harika bir cevap :D

17. akın usta

akın usta

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan

Sevgili balıkçı dostlar konu gereği bazı düşüncelerimi dile getirmek isterim...

catch & release (yakal ve bırak) modeli avcılık medeni olarak tanımlanan ülkelerde (sanki biz medeni değiliz) bu tarz avcılık yapılmakta ve yasak dönem olarak tabir ettiğimiz yumurtlama dönemide dahil olmak üzere, bizim ülkemizde ise balık et olarak görüldüğünden bunu yapmak sadece profesyonel avcılar tarafından yapılmakta...
    Ben insanlarımızın özellikle tatlı su balıklarından olan sazan için bu tarz avcılığın yapılabilinmesi taraftarıyım tabi bunun oluşa bilmesi için toplumumuzun bilinçlenmesi gerekmettedir, bunun için ilk okullardan başlayarak doğa vede doğada yaşayan canlıların tanıtılması vede bunların korunmasını anlatan derslerin olması taraftarıyım...
    Eğer toplumu bilinçlendirmeden yasak kalkarsa bu sonumuz olur...
    Yukarıda arkadaşımız sormuş bu tarz iğneler varmı diye..? evet bu tarz damaksız iğneler mevcut yeterki biz canlıya zarar vermek istemeyelim...
    Gerçi bu arkadaşımız resim atmamış konuya ama resimde atsaydı dahada harika vede örnek davranış olurdu...

Saygılar...

18. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    evet akın bey keşke bizdede dediğiniz gibi av olabilse amacımız zaten balığı tutarken ki heycanı yaşamak.ama forumda bunları konuşunca yok tarih yok limit tepki çekiliyor .ben 5.5 kiloluk sazan yakalamıştım hala unıtamam

19. Ronder

Ronder

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    3 kg civarında
    Bu baraja gitmişliğim var :D

20. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    yasak dönemde catch & release (yakal ve bırak) tekniği ile hangi ülkelerde avlanılıyor örnek verebilirmisin akın
    bahsettiğin olay özel avlaklar için geçerli olmasın:eek:
    foruma yurtdışından katılan birçok üyemiz var belki aydınlatırlar?