sene 1992 o zaman profösyönel balıkçılarla balığa gidiyorum lüfer mevsimi lüfer bakıyoruz kemikli koyundayız tuz gölünün önünde hava kıbleden esmeye başladı tabi biz koyun içinde olduğumuz için bizi sallamıyor fakat burun köpürmeye başladı reyise dedim kaçalım hava esicek galiba yok biraz daha bekliyelim dedi hava başladı çevirmeye lodosa aldı lodos çabuk kaba dalga yapmıyor fakat kıbleden kabaran deniz iyice kabardı batıya doğrualmaya başladı orada batı estimi gittin demektir hemen saroz körfezine dolaşsak orada ece limanı denen bir yer var orada barınaklarımız var ve kayığı kızakla karaya çekebiliyoruz fakat bizim reyis hava poyraz yapar bundan sonra diyor orada poyraz oldumu kayığı denize atamıyoruz tam karşıdan esiyor böyle havaların ardından balık kıyıya iner onun için aç gözlülük yapıp gitmedi derken yanımızda iki tekne daha var bu insanoğlu böyle işte ben gidersem o balık yakalar deyip onlarda kaldı hava batıya aldı gökçe ada ve yunan adasının oradan bir esiyor zaten kabarık olan dalgalar bir anda devleşti kaçalım dedi gidecek yer yok 3 tekne bir birimizi zor görüyoruz sadece telsizlerle irtibat var sahil güvenliği arıyoruz gelemeyiz hava musade etmiyor diyor derken tuz gölüne balık çiftliği yapmışlardı oranın gölete girişini genişlettiler kepçeyle bu arada akşam hava karardı ışıklandırdılar önce ufakolan sandal girdi ikinci öbür arkadaşlar bize sıra geldi reyis bey girersek giriş kapanır bu hava sabaha düzelir çıkamayız dedi girmiyor kıyıdan ışık telsizle bizi uyarıyorlar tamam deyip bekliyor adam o halde bir dublede rakı içtimi hemen can yeleğini taktım yanımdaki arkadaşta biryeğeni bir kendi kalacak teknede benatlar giderim dedim kıyıya50 mt va iki dalga kıyıdayım kıyıda kumluk atlamaya kararlı olduğumuzu görünce gidelim dedi capanın ipini kestik dalga kolluyoruz dönmek için bir dalga yakaladık ve kıyıya döndük tam gaz göletin ağzına arkadan birdalga geldi bizi yan falan içeri soktu tabi kayık yarıya kadar su yatakyorga ıslandı kıyıya bağladık tekneyi hemen oradan eceabata gidicek bir arkadaş varmış onun arabaya atladım köye birdaha çok çağırdı fakat gitmedim o adamla balığa siz siz olun eğer rüzgar çok çabuk yön değiştiriyorsa denizin üzerinde durmayı ve bir ılık bir soğuk rüzgar eserse buda tehlikedir
Yaşar ağabey teşekkürler,tecrübeni paylaşmışsın,büyük geçmiş olsun.Büyüklerimiz boşuna dememişler denizin şakası olmaz diye.
Reis lakabı almaya yakışır birisi bence öncelikle kendisinin ve teknesindekilerin can güveneliğini düşünmeli. Önce emniyet sonra hareket demeli askerdeki gibi. Fakat can yeleğini geçirip orada tepki koymanız iyi olmuş. Balık peşinde koşmak demek kendini tehlikeye atmak demek değildir.
denizin hiç şakası yok ve denizde fazla hırs öldürür çünkü ben yaşadım yanımdaki arkadaş bidaha denize çıkmadı ben kopamadım nedense balık hırsı iki arkadaşımı denize gömdü gökçe adada
bununla geçmiş olsun kardeşim. adam kendini düşünmüyor orda ki seni hiç düşünmez.böyle adamlarla bırak denize çıkmayı yolda yürünmez. çünkü adam egoist anlaşılan. sağlıkla kal bol şansss
çok sağolun bunlar amotör hırsıyla değil para hırsıyla çıkıyorlar denize denizde fazla hırslı olmıyacaksın aldığınla yetinip kısmet bu diyecen en ufak kıpırtıda kaçıcaksın abi ben bunu bilirim bin nasihatten bir teçrübe iyidir
Geçmiş Olsun çok Büyük Geçmişler Olsun.dikkatli Olmak Lazim.bir Daha Böyle Bir Olayla Yada Reisle Diyeyim Karşilaşmamaniz Dileğiyle...
abim adam kaşarlanmış ne söylesen ne yapsan fayda etmiyor kıyıya çıktığımızda balık çiftliğindekilerle viski içmişler biz gidince yatıştırmak için
feyyaz abi denizde fazla kendine güven iyi olmuyor havayı kötü gördümü kaçıcan balık her zaman bulunur ama can bulunmaz önce canımızı koruyalım