Kayseri Yahyalı - Kovalı Barajı na Gidipte Olta Atamama

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında haakaan tarafından paylaşıldı.

1. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Merhaba sevgili abilerim kardeşlerim dostlarım . Dün uzun zamandır beklediğimiz avı gerçekleştirmek üzere ekip toplantı . sucuklar alındı bahçelerden domates biberler toplandı semaver için minik odunlar kesildi en güzel karpuz seçildi .

yem olarak bir arkadaşım hamur hazırladı diğerimiz iri solucan toplarken ben mısırları hazırladım ( şekerli vanilyalı ) bir diğerimiz ise gümüş balığı tuttu .

takımlar hazırlandı en iyisinden . hanımlardan izini kopardık çetin geçen ikna turlarından sonra :) marketten alışverişimizi yaptık fırından en tazesinden pideleri kaptık . saat akşam 8 sularında eşyalarımızı arabaya yüklemeye başladık . inanılmaz büyük bir heves , büyük bir heyecan ve mutlulukla bemelemizi çekip yola koyulduk .

durağımız Niğdeye yaklaşık 110 km uzaklıktaki Yahyalı ( Ağcaşar ) barajıydı . ne zaman elimiz şişse şöyle iyi balık alalım desek Yahyalıya köyün altına iner ve çok güzel balıklar alırdık . 3 sene boyunca her yaz en az 10 defa giderdik Yahyalıya .

eğlenceli geçen yolculuktan sonra sağ sağlim köyün altına indik . bagajdan eşyalarımızı indirmeye başladık . masamız sandalyelerimiz semaverimiz derken olalar . nihayet herşey tamamdı . ben oltamı hazırlamaya başlamışken yanımızda bir araç duru verdi . biz köylü geldi sandık gide gele artık bizi tanıyorlardı çünkü .

Neyse gelen köylü değildi . adam bize burda balık tutmak yasak arkadaşlar dedi . bizde nasıl yasak abi 1 inde bitti yasak dedik . adam burayı ben DEVLETTEN 3 yıllığına satın aldım dedi . bizde DEVLET barajı sana nasıl kiralar abi dedik adam artis artist konuşmaya başladı . e öyle oluncada benim şarteller attı . adamın burnun dibine kadar gittim . bak dedim abi ya şu olayı bize akıllı uslu anlatırsın yada böyle artis artis konuşmaya devam edersen benden güzelce dayağı yersin . elindeki telsizle anons yaptı 2 araba daha geldi köyün altına oldularmı 9 kişi . ama inanın çok sinirlenmiştim . kan resmen beynime sıçradı . baraj satılırmı . o baraj oraya gökten zembille inmediki . benim senin sizin vergilerinizle yapılmadımı . sen nasıl benim barajımı birine kiralar daha sonra ben gittiğimde o barajda olta atamam . oturamam . üstelik zarar vermeden . adam bu barajı alalı 4 ay oldu daha 100 kg balık alamadım ağlan satamadım dedi oda benim derdim değil arkadaşım dedim . biz adamlarla tam birbirimize girecekken jandarma geldi sanırım köylü haber vermiş . bizim ekipten bir arkadaş yüksekovada asker oda izine gelmişti .

Velhasıl kelam orda olta atamadan geri döndük moralimiz bozulmuştu . yahyalıya en yakın Kovalı barajı var 40 km civarı . dedik oraya gidelim bari ne yapalım . bastık gittik kovalıya . gitmez olaydım . çıldırmamak elde değil abi orayıda aynı şekilde vatandaşın biri almış . ellerinde belgede var abi . ordanda döndük dediler başka baraja gidelim . dedim hayır gitmeyelim 3. de bu sefer allah ya bana verir ya onlara başımızı belaya almaya gerek yok ben çok sinirliyim dedim .

300 km yol yaptık inanılmaz bir hazırlık heyecan mutluluk yerini sinire üzüntüye bıraktı .

şimdi bunun önüne geçemezmiyiz ben bu yaşadıklarımı nereye bildirebilirim . nereye derdimi anlatmalıyım . he bana gidin o adamları bi güzeel dövüğn diyin yaparım ama çözüm olacağını sanmıyorum .

işte böyle kafanızı ağrıttıysam özürdilerim . görüş ve önerilerinizi bekliyorum

herkese saygılar .

2. cassato065

cassato065 AYDIN

Favori Kamış:
    PORSELENLI KARBON GOL KAMISI LAKE POWER 44MH 15-25gr
    Favori Makine:
    discovery elegant 4000
    En İyi Avı:
    sazan 3kg
    valla hakan bey kelimesi kelimesine okudum şaşırdım açıkcası bari devlet bi sattığı barajları liste olarak yayınlasında boşa gitmiyelim o kadar yolu valla ben senin yerinde olsam adama dalardım o kadar hazırlık ziyan olmuş buyur gel abi ankaraya çok yer var burada satılmamış veya kiralanmamış

3. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Aydın kardeşim kendini benim yerime koydugun ve hak verdiğin için teşekkürederim . buraya bu konuyu açmamın nedeni benim düştüğüm bu duruma başka birinin düşmesini önlemektir . inşallah aslında olabilir . ramazanda müsait oluyorum iftarı balıkta yapıp sahura kadar beklemek ayrı bir keyif . ilgin için çok teşekkürederim

4. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    ÖRT Kİ ÖLEM!!!

......adam "bu barajı alalı 4 ay oldu, daha 100 kg balık alamadım ağla, satamadım" dedi.......

Bunun uzerine soyleyecek laf kalmiyor herhalde. :eek: :( :mad: banghead

Mehmet Akif Ersoy'dan;

Ben bu dünyayı görürdüm de sanırdım sağlam
    Ne çürükmüş o meğer, sen şu benim bahtıma bak
    Tutalım şimdi öküz durdu, balık durmayacak
    Diyelim haydi balık durdu biraz buldu da yem
    Ya deniz?.. hiç dibi yokmuş bu işin
    Ört ki ölem...

5. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    İbrahim abi aramızdaki diyalogların bir çoğunu buraya yazmadım . artık ağ atmak yasal bir hal alıyor parayı basan katliam yapma özgürlüğüne kavuşuyor . bizim gibi bu işi amatör bir ruhla keyif için yapan insanlara hiç ama hiç değer verilmiyor . aslında bu yaşadıklarımdan çıkarılacak çok şey var . acaba biz amatör balıkçılar kadar doğaya sahip çıkan başka bir topluluk varmı ? devletin bizi desteklmesi yerine alanlarımızı daraltıyor .

6. zeroplus

zeroplus umut tuna

böyle rezillik olmaz olsun ya sata sata doyamadılar sıra göllere barajlara gelmiş bu ne rezalet ya.çok geçmiş olsun allah bizlere yardım etsin yakında olta atacak yer bulamayacaz ben eminim

7. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    aynen umut kardeşim düşünsene uzun bir yürüyüş yapmışsın yorulmuşsun ve bir taşın üstüne soluklanmak için oturuyorsun o sırada bir adam geliveriyor kalk birader o taştan onu ben satın aldım oturamazsın oraya . . .

biz biraz saygıyı hakediyoruz biz böyle muameleyi haketmiyoruz .

Sağol Umut inşallah benim yaşadıklarımın hiç birini siz dostlarım abilerim yaşamazsınız . Saygılar .

8. simse66

simse66 Mehmet Burak

Favori Kamış:
    Shimano Biomaster Spinning 7 1"
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 RCDouble Handle
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 8.200gr Amerikan Levreği 820 gr Alabalık 1250 gr
    hasan kardes bildiğim kadarıyla devlet barajları kiralıyor.Yalnız ne olursa olsun hepsini kiralayamıyorlar sizin amatör balıkçılık avlanma sertifikanız varsa eğer barajın%25'ini avlanma sahası olarak ayırması gerekiyor.

9. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Mehmet kardeş aramızda belgesi olan arkadaşımız vardı onuda kabul etmediler . adamlar bildiğin eşkiya gibiydiler . para önerdim onuda kabul etmedi . tuttugumuz balıkları geri salalım dedim onuda kabul etmedi . ne olursa olsun kim olursa olsun hiç birimiz bu muameleyi haketmiyoruz . devlet eğer bir yeri kiralıyacaksa bunun takibinide yapmalı benden çıksın biraz para kazanalımda ne olursa olsun denmemesi lazım . sonuçta bizlerin ötv leriyle vergileriyle yapılıyor tüm bunlar .

10. simse66

simse66 Mehmet Burak

Favori Kamış:
    Shimano Biomaster Spinning 7 1"
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 RCDouble Handle
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 8.200gr Amerikan Levreği 820 gr Alabalık 1250 gr
    ahhh be kardeş güzel söylüyosun hoş söylüyosun da dinleyen yada yaptırım yapacak kim.bizim burda da basımıza geldi sizinki gibi birbirlerine silah çektiler 1.5 sene oldu hala mahkeme devam ediyor....

11. king_barracuda

king_barracuda

merhaba.. böyle kiralanan barajlar için benim bildiğim bu kiralama işlerinde amatör balıkçıların olta atacağı yerleri belirlemek zorundalar.

hatta tabela ile olta atılacak yerleri göstermek zorundalar.

sen sandalla açılmak istersen ihale gereği senden para isteyebilir.

ama kıyıdan amatör balıkçılar için olta atılacak yeri onun sana göstermesi gerekiyor... amatör oltacılar belirlenen yerlerden avıını yine yapar 5 kuruşta ücret ödemez..

isterseniz şikayet edin . oltacılar için yer belirlemek zorunda.

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok can sıkıcı bir durum yaşamışsınız gerçekten. Onca hazırlık, çaba, hayaller, beklentiler.... vs.vs.vs.

Ne denir bilmiyorum? En azından kavga edip daha kötü sonuçları olmadığına sevinmeli sanırım. :)

Çok şükür denizlerden balık çıkmıyor kıyıdan. Yoksa oralardan kiraya verilecek bu gidişle. :(

13. nevzat42

nevzat42

Konyada apa barajı 2-3 yıl öncesine kadar kiralanmıştı adamlar barajın nerdeyse her metrekaresine ağ atıyorlardı.Balık bitince adamlar heralde bir daha kiralamadı.yalnız orada kirlayanlar oltacılara karışmıyordu.3 gün önce beyşehir akburuna gittik.akşama kadar çim sazanından başka balık çıkmadı.Akşamüstü bir de ne görelim adamlar tekneyle hemen önümüzden ağ topladılar.bence bu ağ işine bir çözüm bulunmalı.Nedir bu oltacıların çektiği ağcılardan.

14. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    üstadım evet bende araştırdım bunu barajın belirlenen bir bölümünü mesayi günleri dışındaki günlerde oltacılara serbest bırakılması gerekiyor kii bence bu teselli bile çok yanlış . barajların kiralanması biz amatör balıkçıların hobilerini gerçekleştirme alanlarının ortadan kaldırmaktan başka birşey değil . şikayet edicem de nereye edeceğim biliyormusunuz ?

15. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Volkan bey allah düşmanımın başına vermesin . hiç bir amatör balıkçı arkadaşım bizim düştüğümüz duruma düşmesin . hala çok sinirliyim . dediğiniz gibi kavga etseydik sorun çok daha büyük olacaktı

16. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum

aslında böyle yerleri tebliğlerle beraber belirtilmesi gerekmezmi . yani yazık günah abi 300 km yol yaptık neye üzüleceğimizi şaşırdık vallahi

17. king_barracuda

king_barracuda

valla ilk aklıma BİMER geliyo .

18. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Rezalet bir durum... Uzucu bir olay olmus....

19. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili hakan kardeşim, bu bahsettiğin olaylar her yerde oluyor, birgün benimde başıma geldi, kıyıda balık tutarken burada tutamazsınız burası otelin denizi demezlermi.....ouemfaldgyermfsecadınemfr.:) :) :) diye küfür ettim.:)
    Geçmiş olsun, üzülmeye değmez.:) :) :)
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

20. king_barracuda

king_barracuda

b.çekmecede bugun arkadaş denize girmeye gitti sabahtan hem koşu hem kahvaltı sonra deniz. kumsalı cafeler parsellemiş..

belli bölümlerde cafe yol rataında olmasına rağmen denize kadar şemsiye dikmiş o kısma gelene şemsiye parası kesiyo.

çay içtin kola içtin yanında tavla oynıyım dicen dimi. tavla koladan pahalı tavla bile saatli.

insan cafelerin kumsalı bukadar babasının malı gibi kullanmasına göz yumarmı ya