mrb ark öncelıkle foruma yenı katıldıgımı ve 2 saattır de cıkamadıgımı belırtmek ısterım cok guzel av resımlerı gordum ben sureklı turna avına gıden bırısıyım merakım turnadan yana kayserıde balık papulasyonu olarak cok zengn bı sehır alabalık turna yayın sazan levrek vs baya bol sularımızda ama yamula barajı baya zengınlestı her sezon ayrı balık tutma keyfi yasıyoruz sımdıkı merakım tatlı su levregı ve yamula barajında baya bı buyuduler artık lezzetlı ve turna kadar tutulması zevklı bı balık resımler bı kac tuuttugumuz levreklerı gostercem daha buyuklerını gordum tutanları kacıranları ama lımıtlı ve sezonunda avlanırsak kesınlıkle yamula barajı bulunmaz bı nımet 200 km yol gıdıyorduk balıga artık 50 km de barajdayız bılınclı avlandıgımız taktırde kesınlıkle cok guzel avlar cıkartırık burda paylasırız artık sureklı burayı takıp edıcem cok sey ögrencem ınsallah herkese rastgele ıyı avlar
Tek kelime ile helalll.Harika bir parça almışsınız. Rıfat bu duruma ne diyecek merak ediyorum. Bizden mi saklıyorsunuz dostum?
Ufuk hoşgeldin. Dedin ya "sezonunda" İşte o sezon 1 Mayıs itibariyle açık, şuan değil. Yamula'nın güzel nimetleri gönlünüzce avlarda sizlerin olsun.
bılıyorum abı bılıyorum abı bu gecen yaz avladıgım levrek tarıhını bılmıyorum ama yazındı harddisk de sorun var dıger levreklerı ve turnaları eklıcem abı
ufuk kardeşim balık harika. zaten kıyafetinden yaz olduğu anlaşılıyor. şimdi rıfat kardeşle yarışma zamanı senin için. zira o da kayseri de. daha yeni sezon açılışı yaptı ve trofe bir alabalık aldı. bilgine
... rıfat abimle tanışırız abı onlada gıderız yamuladan mı almıs acaba bahcecıkten mı alayı bılıyormusun ?
Ufuk Kardeşim Merhaba, Aramıza hoşgeldin, hemen tanışma bölümünde bir konu aç kendi adına sana forumdaki arkadaşlarımzda bir merhaba desinler, sohbet ortamı olsun seni tanısınlar bilsinler.. Sevgili arkadaşım Umut, senden gizlim saklım hiç olabilir mi kardeşim? İşin aslı Ufuk'un resim çekildiği yer biliyorum, duyumlarını alıyorum ama bana tatlısularda henüz kısmet olmayan güzel bir balıkla duran şu kardeşimle inşallah tanışır beraber avlanırız da ben de birşeyler öğrenirim bu balığın avcılığı hakkında (Elbette sezonu dahilinde)
... yok kardes bu tatlı su levregı sudak resımlerıne ınternetten bak zaten bıldıgın sudak ta turna ıle levrek karısımı olması lazım sen arastır kolay gelsın
Ufuk kardeş aramıza hoş geldin.Güzel av olmuş.O fotoğraftaki bölgede bizde çok denedik ama levrek kısmet olmadı.Ala alabildik.Ama dediğin gibi Yamula gerçekten Kayserideki amatörler için bulunmaz bir baraj olmaya başladı.
... ewt önder abı kısmet yamula barajı koruyabılırsek gercekten cok guzel avlar yaparız herkesın bunu dusunmesı lazım kotalara kurallara uymak lazım ama agcılar ve dırıvırıcılar gercekten cok bunalttı bı kac sefer at cek yaparken dırıvırı geldı uzerınde cok sayıda ölu balıkla ama ben hıc jandarma gormedım hıc oraları kont etmıyorlar valla bazen orda goruyorum belaya kalıyorum ıcım acıyor sınırımden ama ıns bıraz bılınclenır bohcacılar
Sudak ile levrek aynı familyadandır. Sudak 1 m geçebilirken, levrek ise; en büyük 40-50 cm civarıdır -ki bu boya gelmesi çok uzun sürer-. Sudağın rengi gri-yeşil tonlarındadır. Levrek ise; yeşil tonlarındadır. Bu nedenlerden dolayı balığı sudağa benzettim. Yanılıyor olabilirim. Bilgili kişiler aydınlatacaktır. Saygılar...
... levrek furkancıgım yamulada sudak oldugunu sanmıyorum ve hıc tutan duymadım gormedım ıns vardır cok heyecanlandım levrek cok aldık duyumlara gore 1 kg canlı balık yıyormus levrek yamulada gumus capak zengın oldugundan ıns bu yıl daha guzel levrekler alıp paylasacaz saygılar...
Ufuk kardeş tebrikler. Bu balık levrek familyasından sudaktır. Tatlı suyun en lezzetli balığıdır. Levrek biraz tombul olurken, sudak ince ve uzundur.
.. kafam karıstı sımdı abı bu levrek abı sudak daha degısık resımlerıne baktım da genede bilenler aydınlatır bızı
Ufuk hemen hemen her yıl sudak avına giderim. Resimden anladığım kadarıyla bu sudak. Yinede bilgili arkadaşlar konuyu aydınlatırlar umarım. Geçen yıl tutmuş olduğum bir sudak alttaki linkte. Bir gözat istersen. Aynı balık değil mi? http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=30030 Yakup hocam sudak ile levrek arasındaki farkı burada açıklamış http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=29424
... allah allah cok sasırdım ben levrek dıye getırdım tum gorenlerde levrek demıstı kafam allah bullah oldu
Ufuk hemen hemen her yerde kevrek derler. Ama asıl adı sudaktır. Adana yöresi, konya yöresi hep levrek olarak bilir.