gerçekten mükemmel bi balık.. elinde tuttuğun balıkla kovadaki aynı balık mı ? rica etsem hangi yöntemle , hangi yemle avladığını bizimle paylaşabilir misin ?
... ark öncelikle herkesten özür diliyorum bu levrek değil sudakmış dün baya bi araştırma yaptım sudak hakkında sanırım bu sudak bugun resımlerını cıkartıp daha detaylı araştırma yapıcağım gelelim bu balıgın avlanma şeklıne botla kayalık bolgelere at çek usulu ıle yakaladım. kamış 2,40 bot kamışı misina 0,30 turna ve bu tarz balıklar ıcın kullandıgım bı mısına alabalık ıcın 0,20 kullanıyorum sasi ise yamula barajında gumus ve çapak cok oldugu ıcın onların renklerıne uygun sasıler kullandım. dun yaptıgım arastırmada sudakların avlanma seklı hakkında bıraz bılgı sahıbı oldum onu paylasmak ısterım. sudaklar avlarını önce yaralayıp daha sonra yıyormus yanı kuyruk kesımınden avı zedeleyıp daha sonra yıyormus aklıma ıkı fıkır geldı bu esnada. 1 si yaralı balık taklıdı yapan cok guzel sasıler var oları denıcem 2 cısı kuyruk kısmına saldıran sudak baıgı ıcın sasılerın kuyruk kısımlarına 3 lu bı ıgne dusunuyorum mantıken cunkı bu balıgı tutmadan önce bı kac sefer sasılerımın kuyruklarının zedelendıgını gordum diş ızlerı vardı demekkı turna gıbı dırek yutmuyor bu balık bıde öle denıcem ama herkesten ozur dılerım bu balık bızım burda levrek dıye bılınıyr ama sudakmıs saygılar...
.... ayrıca serhat bey sorunuzu cvp lamayı unuttum ozur dılerım aynı balık o gun 3 tane tutmustum ama bundan kucuklerdı evde balık yıyen annem ve ben oldugumuzdan fazla balık getırmıyorum bırakıyorum ama kesınlıkle yamula barajında daha buyuklerını tutanları ve kacıranları gordum bu balık gunde 1 kg yakın balık yıyormus bu kadar buyumesı normal bence ayrıca 10.000 turna 10.000 tatlı su levregı bırakıldıgı solenıyor yamula barajına turna ve sudak bu suda yasarmı beraber bılmem ama çapak ve gumus cok oldugu ıcın sıkıntı cekceklerını zannetmıyorum saygılar
slm ufuk abicim elide tuttugun balığın kıymetini bil ben tatlı duda bu balığın üzerine tanımam en lezzetli balıktır
... valla ne yalan soleyım bahcecıkten tuttugum alabalık ve turnalardan lezzetlı her gıttıgımde 1 tane dusuyor cok lezzetlı ıns rıfat abı ıle bu yıl cok yıcez 1 mayıstan sonra D:
Levrek ile sudağın etinin çok lezzetli olduğunu birçok kez duydum ancak yeme fırsatı bulamadım. İnşallah bana da kısmet olur tadına bakmak.
... şoklar gonderırız furkan 1 mayıstan sonra ya da gelırsın mısafırımız olursun ben yıne 3 gunluk cadır kurcam baraja 1 mayıstan sonra avlanırız
Ufuk Abi, ben bu yaz dersane ile ev arasında gidip geleceğim sürekli. Okul biter bitmez dersane başlayacakmış . Yani olta atmak bile nasip olmayacak gibi gözüküyor. Okul zamanı zaten hiç şansım yok. Kısaca, bu sene olta atıp, gümüş tutsam kâr sayacağım. Yine de teklifin için teşekkürler, aklımın bir köşesine yazdım. Saygılar...