Merhaba Arkadaşlar Kayseri'de bulunan Kızıl Irmak üzerine kurulmuş Yamula barajın da Sazan ve Yayın yaşamaktadır ve çok büyük bir baraj ben buraya alabalık veya turna bırakmayı düşünüyorum Fikrinizi almak istedim RasGeLe
Arkadaşları bilmem ama ben taraftar değilim herkes kendine göre aşılama yapamaz kanunende bir suç hiç tavsiye etmem.
Ben öyle okudum biryerde şu an hatırlıyamıyorum tam olarak nerede olduğunu ama çok istiyorsan tekrar elden geçiririm.
aslında iyi fikir bence iyi fikir ama alabalık değil yaşamaz bıraka bilirsen türna bırak yasak değil fakat biz balıkçıların bela dediğimiz balık türü israil sazanı onu bırakmada ne yaparsan makbule geçer şansın bol olsun byee
bence o barajin sistemine zarar verirsin...turna ve alabalik!!!iyi dusun ondan sonra orada sazani ve yayin baligini cok ararsin gibime geliyor...ve kanunen de yasak...bazi kisilerde bir golumuze pirana salmislar balikcilarin oltalarina yakalanmaya baslamis haberlerde izlediysen...yani birakma.. geregi varsa zaten tarim koy isleri ve su urunleri bunun uzerine bir calisma yapar... saygilarimla buna bir goz at istersen http://www.beysehirgolgazetesi.com/detay.php?id=3955
alabalık yaşamayabilir ama turna tutup bırakmayı düşünüyorum yamula barajına kızıl ırmak döküldüğü için sazan ve yayın konusunda pekbir sıkıntı olacağını düşünmüyorum Kayseriden arkadaşlarında fikrini almak isterim
kimse kafasına göre balık bırakmamamalı özellikle turna gibi avcı balıklar asla başka yerlere salınmamalıdır.bu sitede böyle şeylere asla destek verilmemelidir. ayrıca alabalıkta (çiftlik türü)çok zararlı bir balıktır sakın ha böyle bir şey yapayım deme..
cok büyük baraj ayrıca turna diğer türleride azaltır tavsiye etmem senin bırakacağın turnanın bi yararı olaCAĞINI HİÇ SANMAM
ben giderim arasıra koca baraj ırmak balığı dolu sazanı azaltmışlar sarı capak tımsırık cıkıyor dalak yayın ağla yakalıyolar
barajın kenarları hep ağ dolu ama kardeş yamula barajında turna yaşadığını düşünsene süper olur bence
arkadaşım ben buna pek taraftar değilim çünki sadece sazan avı hastası birçok balıkçı arkadaş var fakat sen kafana göre buraya turna aşılayamazsın turna balalığı bırakıldığı yerden temizlenmesi neredeyse imkansız bir balıktır ve yamuladaki diğer balıkların azalmasına sebeb olabilir,olurda zaten bence bunu sen yapma yapacaksa zaten tarım bakanlığı bunu yapacaktır
bir de buraya baksanız türler ile ilgili tanımlar ve çizelge 1 http://www.balikavi.net/dokuman/sirkuler372.php
kardeş bu mamak türküsü birden bende çok şey uyandırdı sana bunu için çok teşekkür ediyorum sağol. konuyla alakası yok ama sağol
tesekkurler mustafa bey...ankarali degilim ama mamak 2-3 defa gorme sansim oldu ve samsun asfaltini gercekten benim cok sevdigim bir sarki..eger hosunuza gittiyse ne mutlu bana... saygilarimla