Ufuk kardeş sakın sakın sakın sakın sakın ama o gümüşü ordan yok etmeyin derim. Eğer siz gümüşü ordan yok ederseniz yayının, tatlı su levreğinin, sudağın, turnanın, alanın ekmeğini kesmiş olursunuz. Bu kadar etçil balığın çok sayıda olmasını gümüşe bağlıyorum. Hem gümüş zararlı değildir. Gümüş suyun üstünde dolaşır. Bu yüzden dipteki yumurtaları yemezler. Bundandır ki gümüş balığı zararlı balık türlerine girmiyor.
... valla nuri abı 1 hafta hayalını kuruyoruz dun superdı hava bugun aksama kadar yagdı canımın sıkkınlıgından yataktan cıkmadım
arkadaşlar, tatlı su göllerinde ve barajlarında etcil balık türlerinin bulunması, sazan kızılkanat gibi dibi karıştıran balıkların azalmasına, ve dolayısıyla da göl tabanında aşırı otlanmaya neden olabiliyormuş. bu çok derin kısımlarda daha az etkili oluyor elbette ama, aşırı otlanma olursa oksijen azalmasına ve toplu balık ölümlerine neden oluyormuş. acaba bahsettiğiniz baraj gölündeki balık ölümleri bu sebepten olabilir mi? sadece fikir. saygılarımla..
Yamulada Turna ve Levrek yok. Olan Balıklar: Gökkuşağı alası, Sudak, Sazan, Çapak, Yayın, ve Gümüş. Son duruma göre Sudak Popülasyonunda artış gözlenmekte ve birey boylarında da gözle görülür seviyede büyüme gözlenmektedir. Gökkuşağı alasındaki durum ise Popülasyonun oturduğu, birey boylarında büyüme ile birlikte birey sayısında eskiye nazaran azalma olduğu gözlenmektedir. Yayın Popülasyonunda ise hala net bilgiler olmadığını düşünmekteyim. Çünkü Kızılırmak deltasında yaşayan Yayın türü sığ ve akıntılı sularda yaşamayı seven bir türdür. Dolayısıyle Baraj Gölü akıntılı yerleri bastıktan sonraki durumunun hala bir netlik kazanmadığı düşüncesindeyim. Sazan ve Çapak konusunda sadece avcılığını yapan kişilerle avlakta yaptığım görüşmeleri aktarabilirim. Buna göre Sazan ve Çapak popülasyonunda herhangi bir azalma yada çoğalma olmadığı yönündedir. Gümüş durumu ise zaten konu bu balığın üzerine açıldığı için durumunda hala değişiklik yok, Popülasyon hala çok fazla sayıda birey içeriyor. Ama yukardaki bilgilere dayanarak diğer türler için şu andaki duruma göre bir tehlike arzetmediğini düşünüyorum. Bu bilgiler son 3 sezonda baraj gölünde tamamen kendi gözlemlerime dayanmaktadır.
geçen yıl ladik gölünde bi mola verdik kıyıda epey balık ölüsü vardı .bulabilirsem videoyuda ekleyeceğim.