kayseride av

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında MUKİNEN tarafından paylaşıldı.

1. yamac6

yamac6 Mahmut

Favori Kamış:
    spro passion 5-25 gram atarlı
    Favori Makine:
    spro passion rd730
    En İyi Avı:
    Doğal Alabalık 40-45 cm civarı
    Mustafa Kardeşim merhaba,
    Aldığın makina ve kamış turna avı için uygun değil hatta sazan avında kullanılmak üzere alınmış bir takım(burada marka veya model belirtmiyorum sadece makinanın ve kamışın boyutları ve özelliklerini değerlendiriyorum). Ben turnada 2,10 ya da 2,40 lık kamış kullanıyorum. Uzun ve ağır kamışla atçek çok yorar.Kamışla bendeki kamışların iki tanesi karbon diğer ikisi fiber kamışta önemli bir özellikte atarı kamışın üzerinde yazar. turna ve alabalık için kamış alacaksan atarı 20-50 gr civarında olanlar işini görür çünkü at çek yapacağın yemler 4-5 gr dan başlayan ve 15-20 grama kadar çıkan yemler olacaktır atarı yüksek bir kamışla uzağa atışlar yapmakta zorlanırsın.
    Makina olarakta senin aldığın makinadan daha küçük bir makina almalısın 35 lik ya da 40 lık bir makina uygun olur. senin aldığın makinayla olmaz mı?olur ama kısa sürede at-çek işkenceye dönüşür çünkü o boyutlarda bir makina ağır olacaktır.
    Rastgele...

2. MUKİNEN

MUKİNEN MUSTAFA

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1,0 kg levrek,1,5 kg sazan
    çok teşekkür ederim mahmut bey vediğiniz bilgiler için.bu demekki yeni makine ve kamış sipariş etmem lazım.gerçi eski makinem daha küçük 3 bilyeli bi makine ama onunda kamışı ağır.eski makine ile yeni kamışı birleştirsem belki dediğiniz düzeye biraz daha yaklaşabilirim.alba internet sitesinden benim için kamış ve makine belirleyip kodlarını yazmanız mümkünmü acaba.çünkü ben bu konuda bira cahilim işin açığı.şimdiye kadar kara düzen makaralarla sazan avladım hep.özellikle turna için yardımcı olursanız sevinirim.yine gidip yanlış aletler almayayım teşekkürler.

3. yamac6

yamac6 Mahmut

Favori Kamış:
    spro passion 5-25 gram atarlı
    Favori Makine:
    spro passion rd730
    En İyi Avı:
    Doğal Alabalık 40-45 cm civarı
    3 bilyalı makinan da iyi durumdaysa ve de ağır değilse kullanabilirsin.
    sağlıcakla kal.

Son düzenleme: 5 Nisan 2008
  4. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
    sevgili kardeşim öncelikle turna avı yapacaksan yapay yemlerde benim tavsiyem kamış boyu 2.10 dan büyük olmamalı makinada 35 lik olmalı.çünkü saatlerce atıp çekecen için agır makina ve kamış seni çok yorar.yapay yemlerde silikon balıklar beyaz veya kırmızı tavsiyem kaışlar çok değişik modellerde ama akasya yapragı şeklinde parlak gümüş rekli kaşıklar çok iş yapar.

5. MUKİNEN

MUKİNEN MUSTAFA

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:

kürşat bey teşekkür ederim.yeni makina ve kamış sipariş ettim.tabii yazınızı siparişten sonra okudum.alba delta 40 makina ve 2.40 lık %30 carbon kamış.sizce bu takım nasıl işimi görürmü.bununla beraber 1-2-3 numara kırmızı siyah mavi mepps çeşitleri siparişi de verdim.bir iki de nikelajlı kaşık.yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum tşk.

6. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    sevgili balıkçı dostum makina kamış tercihi güzel at çek içinde ideal sen ona birde en fazla 0,25-0,30 mm misina sararsan çok güzel olur.turnada benim en çok kullandığım silikon balıklar.bilhassa büyük olanları kırmızı ve beyaz en çok verim aldığım renkler.kaşıklar için turna yakalayacaksan 3-4 numaraları kullanmanı tavsiye ederim.rasgele

7. MUKİNEN

MUKİNEN MUSTAFA

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    teşekkürler kürşet bey.aynen dediğiniz gibi 0,25 lik misinada sipariş ettim.kırmızı ve yeşil silikon balık,1-2-3 nolarda mepps ler sipariş ettim.takımı diziyorum.inşaallah rastgele deyip bu hafta atacağım oltayı.bu arada 9 pınarda kanallarda iyi turna var diyolar bilginiz varmı.

8. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    sevgili dostum 9 pınar civarın da turna oldugu hakkında bilgim var ama hiç gitmedim ama o tarafa bi çok kişinin gittiğini biliyorum.ben daha çok pınarbaşı tarafına gidiyorum.gerçi o taraftada pek balık kalmadı ama,ne yapacaksın başkada gidecek yer yokki......rasgele

9. MUKİNEN

MUKİNEN MUSTAFA

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    merhaba.üst üste iki kez dokuz pınara gittim.ama yok bişey.ya ben yeri bulamadım yada işi bilmiyorum diyecem ama turnacı iki arkadaşla birlikte gittim.onlarda boş.ayrıca duyduğuma göre balık çok azmış orada .onuda germe ağ ile yakalıyolarmış.bize gelmez yani ağ falan.slmlar

10. akkus38

akkus38 murat

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    23 kg yayın
    slm
    kayseride sarısaklı barajında bende 4,8 kg sazan aldım
    levrekte var

11. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Dokuzpınarın genel yapısında su içindeki otların çok fazla olması sebebi ile at-çek çalışmaz, başa bela olur. İlla oraya gideceksen şamandıralı takımda canlı yem dene derim..

12. akkus38

akkus38 murat

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    23 kg yayın
    Slm Arkadaşlar Sazan ,turna ,çapak,alabalik....gibi Birçak Balik Yakaladim Ama Yayini Yakalayamadim.kayseride Nerelerde Ve Nasil Yayin Yakalayabilirim. Yardimci Olursaniz Sevinirim
    Benim Balik Avladiğim Yerler:

Bahcecik Baraji:turna
    Zamanti Nehri :turna,alabalik,levrek (develi)
    Yamula Baraji : Sazan,çapak,sari Balik
    Kizil Irmak : Sazan,çapak,sari Balik
    Sarimsakli Baraji: Sazan,levrek
    Sarioğlan Baraji: Turna
    Incesu Baraji:turna

Ama Yayini Yakalayamadim

13. volgym

volgym Volkan CANSEVER

slm lar balıkçı dostlar ;) öncelikle Kürşat diyorum çünkü yaşını belirtmemişsin:( eğer yaşımızı da belirtirsek bu sorunuda ortadan kaldırmış oluruz :) 0.25 - 0.30 misinalar iyi güzeldir daha uzağa atarsın fakat 60 cm ve üzeri bir turna geldiği anda o balığı bu misinalarla çıkarmak çok güçtür. sonra ben ne yaptım dememek için misina olayına da biraz dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum sevgili dostlrım. bende 2 sene öncesine kadar 0.35 kullanıyordum ancak şimdi 0.40 kullanıyorum. hee sen bunu nerden biliyosun derseniz eğer forumda gezinmeniz yeterli saygılar ;)

14. volgym

volgym Volkan CANSEVER

merhaba.üst üste iki kez dokuz pınara gittim.ama yok bişey.ya ben yeri bulamadım yada işi bilmiyorum diyecem ama turnacı iki arkadaşla birlikte gittim.onlarda boş.ayrıca duyduğuma göre balık çok azmış orada .onuda germe ağ ile yakalıyolarmış.bize gelmez yani ağ falan.slmlar

mustafa kardeşim öncelilkle almış olduğun misina nın kalitesi (çekeri) iyi değilse yeniden düşün derim ;)

birde turna için biraz beklemen lazım şuan turna daha yeni havyardan çıktığı için pek kaşığa vs.. atlamaz. sancılı hayvan mayıs ayı itibari ile daha bereketli geçer. turna kolay kolay nesli tüketilecek bir balık değildir. tabii hergün 10 lerce metre ağ yoksa gölette vs... saygılar, sevgiler ;)

15. volgym

volgym Volkan CANSEVER

urna için en bereketli ay ne diyecek olursanız (at çek içinde özellikle) ekim, kasım ayları turnanın en hareketli aylarıdır ;)

16. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    öncelikle herkese slm bu arada 30 yaşındayım. misina kalınlığına gelince tabiki bu herkesin tecrübesine göre değişir.ben 0.25 mm den kalın misina kullanmıyorum.sebebide bence misina kalınlaştıkta oltada balığın hareketlerinin azalması.sonuçta bu işi spor için yapıyoruz.eminim herkes balığın oltada daha mücadeleci olmasını arzular.onunu için ince misina ince bir takım kullanmak doğru olur inancındayım.balığada kaçmak için bir şans verilmeli.:)

17. volgym

volgym Volkan CANSEVER

demek ki trofe senin için pek önemli diil be dostum;) balığı yakaladıktan sonra da salabilirsin videolara bakarsan görürsün:) saygılar ;)

18. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:

19. MUKİNEN

MUKİNEN MUSTAFA

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    merhaba öncelikle herkeze selamlar.söylediklerinize katılmamak içten bile değil.bazı kendini bilmez katliamcılar yüzünden bir çok balık nesli tehlikede.yasak başalamadan önce birkez sarımsaklı iki kez yamulaya gittim.biri felahiye biri ebiç tarafı.iki kez dokuz pınara ve bu hafta sonuda bahçecik.bırakın balık tutmayı tek bir tık bile yok.felahiyede belki saysan 50-60 kişi tırıvırı kullanıyodu.cep çekmiyodu ama bölgeden ayrılınca ilk kapsama alanında jandarmayı aradım.aldığım cevap ilgileneceğiz efendim.heralde ilgilenmişlerdir.:):):)hoş gerçi ilgilenilse bu kadar adam çoktan dersini almış olurdu ama.bakalım temmuz dan sonra görecez sarımsıklı ve yamulayı durum nedir sazan ve yayın için.belki suların yüksek olmasıda balık çıkmamasına etkendir ama bir tek tık bile yok.şimdilik turna ve ala için durumlar nasıl bilemiyorum ama bahçecikte 6 kişiydik kimseden bişey çıkmadı.ben ilk defa bahçeciğe gittim.dolayısıyla önceki durumu bilmediğim için yorum yapamayacağım.herkeze slm lar

20. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    SLM.DOSTUM SARIMSAKLI İÇİN ŞUNU SÖYLEYEBİLİRİM YASAK BAŞLAMADAN ÖNCE BİR DEFADA BİZ GİTTİK.IRMAGIN GİRİŞ YERİNE .ÇİZME İLE SUYA GİRİYOSUN ŞAMANDIRALI Bİ TAKIMLA ÇOK GÜZEL BALIKLAR YAKALADIK.ANCAK YUMURTLAMA MEVSİMİ OLDUGUNDAN BALIKLAR HAVYARLI.BU NEDENLE BALIĞIN HAREKETLERİ SON DERECE YAVAŞ.TABİİ BİZ TUTTUĞUMUZ BALIKLARIN HEPSİNİ BALIKLARI İNCİTMEDEN SALDIK SUYA.HER YERDE OLDUĞU GİBİ SUYUN İÇİNDE KENDİNİ BİLMEZ BİR SÜRÜ İNSAN VAR BÜTÜN UYARILARIMIZA RAMAEN BALIKLARI ÇUVALA DOLDURMAYA DEVAM ETTİLER.KISA SÜRELİ Bİ TARTIŞMADA YAŞADIK AMA NAFİLE .BÖYLE KENDİNİ BİLMEZLER OLDUKÇA KORKARIM YAKIN BİR ZAMANDA BALIK AVINI SADECE BELGESELLERDE İZLERİZ.TURNA İÇİN VAKİT ERKEN BENCE MAYIS HAZİRANI GÖRMEK GEREKİR.BAHÇECİKTE İYİ ALABALIK YAKALIDIKLARI ŞEKLİNDE Bİ DUYUMUM VAR AMA NEYLE YAKALIYOLAR BİLĞİ EDİNEMEDİM.RASGELE.........